Японският професионален телесен анализатор Tanita.

Поглед към тялото отвътре

Провери тялото си сега!

Телесният състав на човек е толкова уникален, колкото и пръстовите отпечатъци. Но има някои показатели, които са постоянни при здрави хора. Хората се състоят от няколко основни компонента като вода, кости, мускули и мазнини. Процентът им се различава при различните хора.

Японският професионален телесен анализатор Tanita.
Какво е Tanita?
Телесният състав на човек е толкова уникален, колкото и пръстовите отпечатъци. Но има някои показатели, които са постоянни при здрави хора. Хората се състоят от няколко основни компонента като вода, кости, мускули и мазнини. Процентът им се различава при различните хора.

Японският професионален телесен анализатор “Tanita” е прецизен и надежден начин да се погледне тялото отвътре, за да се подобри не само фигурата, но и здравето. Използва се по цял свят с цел:

  • Оценка на здравето
  • Наблюдаване на напредъка: намаляване на телесни и висцерални мазнини; повишаване на мускулната маса, подобряване нивата на хидратация.

Предназначен за използване при здрави деца и възрастни от 5 до 99 години. Не се разрешава използването му от хора с пейсмейкър или други механични импланти.

AКО МОЖЕШ ДА ИЗМЕРИШ,

МОЖЕШ И ДА УПРАВЛЯВАШ!
Ела & Опитай
Мониторът на телесния състав Tanita осигурява бързи и точни резултати от състава на тялото.
  • Общ процент телесни мазнини
  • Процент висцерална мастна тъкан
  • Обща мускулна маса
  • Костна минерална маса
  • Обща телесна вода в проценти
  • Индекс телесна маса
  • Калории

ПОЕМЕТЕ КОНТРОЛ

ВЪРХУ ВАШЕТО ТЯЛО!

Общият процент телесни мазнини има граници

Установено е, че намаляването на високия процент мазнини намалява и риска от диабет, сърдечно-съдови заболявания, рак и други. Но съществува и определено минимално количество мастна тъкан, което е жизнено важно за нормалното функциониране на организма. Важно е да се поддържат здравословни нива на телесните мазнини.

Ф.1. Допустими норми на телесни мазнини.

Общият процент телесни мазнини има граници

Контрол на водата в тялото

През последните години се обръща голямо внимание на водата, тъй като нормалните стойности на водата осигуряват нормална обмяна на веществата и добро възстановяване на клетките. Всички органи и междупрешленни дискове се чувстват добре, когато са хидратирани. От друга страна задържането на по-голям процент вода в тялото, затруднява работат му и се получават оттоци.

Ф.2. Допустими норми на вода в организма в %.

Ниво на висцерални (вътрешни) мазнини

Това са мазнините, разположени около органите в коремната кухина, малкия таз и перинеума. Последните изследвания показват, че с възрастта (особено след менопауза при жените), мазнините се пренасочват към коремната област. Поддържането на ниски нива на вътрешни мазнини намалява риска от високо кръвно, диабет-тип 2 и сърдечно-съдови заболявания. Стойности над 13 показват, че нивото на вътрешни мазнини е извън здравословните граници.

Ф.3. Допустими норми на вътрешни мазнини.

Ниво на висцерални (вътрешни) мазнини

Мускулна маса

Измерва се теглото на мускулите в тялото. Мускулната маса включва скелетните мускули, гладките мускули (сърдечни и храносмилателни) и съдържащата се в тях вода. Мускулите са двигател, консумиращ много енергия. Увеличаването на мускулна маса намалява свръхтеглото на телесните мазнини и помага за здравословното отслабване.
Мускулна маса

Костна маса

Измерва се количеството кости в организма (нивото на минерали). Най-общо казано, костите съставляват около 15% от общата телесна маса. Няма възможност този показател да се промени за кратък период от време.
Костна маса

Ф.4. Допустими норми на костна маса.

Метаболитна възраст

Определя се въз основа на всички основни телесни показатели и показва общото здравословно състояние на човека. Ако календарната възраст не може да се контролира, то с правилен начин на хранене и живот, може да се контролира метаболитната възраст. Метаболитната възраст зависи от обмяната на веществата и съотношението мазнини и мускулна маса. Когато метаболитната възраст е под календарната възраст, това показва отлично здраве и добра форма.

ДОСТИГНИ КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ ЧРЕЗ ИЗМЕРВАНЕ

Как “японският анализатор “Танита” измерва телесните показатели?

За определяне на телесния състав е използван анализ на биоимпеданса. Стъпва се върху четирите електрода на платформата на “Танита” и през тялото преминава слаб ток, безопасен за човека ( хора с електроимпланти, напр. пейсмейкър, правят изключение). Отчита се съпротивлението и количеството на различните видове тъкани в тялото. Допълнително се използват тедайлизиращи методи Dil – D20, Dil – NaBr и DHA. Благодарение на тази съвременна комплексна методика измерването на телесния състав е толкова лесно, колкото и измерването на кръвното налягане.

Запознай се с тялото си отвътре

Проследи напредъка си, като превърнете Нуга Бест в начин на живот!

Направеният с “Танита” анализ на тялото показва реално вътрешното здраве в даден момент. Проследени във времето, промяната на показателите могат да покажат въздействието на хранителни режими и програми за здравословно отслабване. Проследи напредъка си, като превърнете Нуга Бест в начин на живот!