Какво е турманий?ТУРМАНИЙ - НОВИЯ МАТЕРИАЛ НА XXI - ви век

Забързаното ежедневие, лошите екологични условия на живот и силното електромагнитно замърсяване на домовете, откъснати от природата, влияят неблагоприятно върху човешкото здраве. Nuga Best върви в крак с времето и създаде новия материал на бъдещето: турманий, който е естествен биомагнит и е източник на дълговълнови инфрачервени лъчи и отрицателно заредени йони.

Турманият е ноу-хау на корейската компания Nuga Medical Co Ltd. Тя има патент върху изработването му и придружаващи документи, които й дават правото само тя да използва този бренд – ТУРМАНИЙ.

Учените от корейската компания Nuga Medical Co Ltd постигнаха уникално съчетание на природа, наука и технологии като създадоха природния материал турманий.

ТУРМАНИЙ ЗДРАВЕ ОТ НЕДРАТА НА ЗЕМЯТА

В състава на турманий влизат четири елемента: турмалин, германий, елван и вулканични скали.

ТурмалинЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАМЪК НА ЗДРАВЕТО

Турмалинът е единствения минерал в природата с постоянен електрически заряд. Той е не само превъзходен енергостимулатор, но и отличен клетъчен активатор и балансьор на биотокове в човешкото тяло.Невероятно красив, турмалинът е комплекс от природни чудеса: дълговълнови инфрачерявени лъчи и отрицателно заредени йони, които влияят благотворно върху здравето и самочувствието на човека.

РЯДЪК ОЗДРАВИТЕЛЕН РЕСУРС, ПОДАРЕН НИ ОТ ПРИРОДАТА

възстановява енергията в човешкото тяло;

успокоява мускулните болки;

отстранява главоболието;

защитава от стрес и негативно енергийно въздействие;

премахва симптомите на преумора;

укрепва репродуктивните функции и потенцията;

ефективен при преохлаждане;

успокоява нервната система

Турмалинът се смята за камък на духовното развитие; той успокоява; прояснява ума; изостря ума и концентрацията.

ГЕРМАНИЙАБСОЛЮТНИЯ АНТИОКСИДАНТ

Германият действа на най-ниското, клетъчно ниво. Той подобрява способността на клетките да генерират енергия като ги снабдява с кислород. Много учени наричат германия “Витамин кислород”, защото той повишава нивото на кислород в тъканите.

ГЕРМАНИЙ – ЧУДОТВОРНИЯТ ХИМИЧЕН ЕЛЕМЕНТ, КОЙТО ПОДДЪРЖА ТЯЛОТО ЖИЗНЕНО

Той осигурява здравословен химичен баланс в организма, така че човек по-лесно се противопоставя на психологически и емоционален стрес.

Германият се съединява с токсичните вещества и спомага за изхвърлянето им от организма.

 Действа като натурален аналгетик; намалява и премахва болката.

Укрепва имунната система като възстановява защитния механизъм на организма да се бори с вируси и бактерии.

ЕЛВАНПОДМЛАДЯВАЩИЯ МИНЕРАЛ

Всеки сантиметър от камъка се състои от множество пори, които се явяват своеобразен филтър за повече от 25 000 вида неорганични соли. Под действието на топлина, елванът излъчва дълговълнови инфрачервени лъчи и по този начин активира кръвообращението.

Прави кожата еластична, придава й блясък; отстранява фините бръчици и други кожни дефекти.

Биологически активен, елванът ускорява зарастването на рани, изгаряния и други травми на кожата.

Детоксикира и дълбоко почиства кожата.

Извежда тежките метали от организма.

 Използва се за пречистване и структуриране на водата.

Елванът е признат за един от най-мощните кристали-биокоректори.

ВУЛКАНИЧНИ СКАЛИОТ СЪРЦЕТО НА ЗЕМЯТА

Вулканичните камъни се смятат за уникални, защото съдържат в себе си целия спектър микроелементи, които са необходими за поддържане жизнеността на живите организми. Вулканичните скали дълго време съхраняват топлината; при съприкосновение с тялото те не само предават своята топлина, но и своите полезни свойства:

Премахват стреса и отпускат областите на напрежение.

Масажът с вулканични камъни помага при разширени вени и болезнени стави.

Лавата е много ефективна в борбата с целулита.

От древни времена прах от лава се е използвал за зарастване на рани.

Вулканичните скали настройват жизнените ритми на хората на природна вълна и помагат за постигане на уравновесено състояние. Медитацията с вулканични камъни може да осигури отличен отдих и разтоварване на съзнанието на човека, изморен от забързания ритъм на живота.

ТЕХНОЛОГИИ НА БЪДЕЩЕТОКЛЮЧОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ НА NUGA BEST

Технологичният процес на производство на турмания е продължителен, провежда се под строг контрол и изисква специално високотехнологично оборудване.

 • Високотехнологичният процес на производство на турмания започва с внимателен и строг подбор на турмалин, германий, елван и вулканични скали.
 • Всеки един от четирите природни елемента се смила на ситен прах.
 • Прахообразният турманий се изсушава вакуумно и след това се стрива на още по-ситен прах, защото прахът от минералите отделя много повече енергия отколкото целия кристал.
 • След това турманият внимателно се пресява чрез въздушен поток, за да се отделят само най-фините микрогранули.
 • Микрогранулираният турманиев прах се събира във форми.
 • Изпича се в пещи при температура над 1300 градуса, за да се отделят примесите.

Турманиевата керамика става бляскава без никакво допълнително покритие и излъчва живителна топлина и аеройони.

ТОПЛИНАТАПОДАРЕНА ОТ NUGA BEST

Под въздействие на загряване ( например човешкото тяло) турманият отделя биорезонансни инфрачервени лъчи, които усилват енергетическите възможности на организма.

 •  Уникалност: Дълговълновите инфрачервени лъчи проникват дълбоко в човешкото тяло и поддържат постоянна телесна температура.
 • Релаксация: Топлината, генерирана от турмания отпуска мускулите и намалява напрежението в целия организъм.
 • Облекчаване на болките: Мускулните болки и болките в ставите намаляват чрез подобряване на кръвообращението и релаксация на мускулите.

ЗДРАВЕ С ПОМОЩТА НА ТОПЛИНАТА

Инфрачервената топлина е ефективна при простуда: Бактериите загиват при повишаване на телесната температура.

Способства бързото зарастване на рани и намалява болките при слънчево изгаряне.

Естествена детоксикация: Инфрачервената топлина премахва около седем пъти повече токсини, а след инфрачервена сауна 20% от потта са твърди, ненужни вещества като кадмий, натрий и мед.

Отслабване: Генерираната топлина повишава вътрешната температура. Така се изгарят повече калории и това води до загуба на тегло.

Пиезоелектрическите свойства на турмалина се проявяват в това, че той отделя отрицателни електрически заряди, които след като се съединят с атомите на кислорода на въздуха, образуват отрицателно заредени йони. Те изпълняват две много важни функции в човешкия организъм:

 • Насищат клетките с необходимия кислород;
 • Явяват се естествен антиоксидант.

Турманият работи като биполярен йонизатор и изпълва въздуха с отрицателно заредени йони (800 – 2200 йони/куб см). По този начин може да се преодолее аеройонното гладуване при хора, които прекарват по-голямата част от времето си в затворени помещения.

 • Пет-десет пъти намаляват нивото на напрежение на електромагнитните и електростатичните полета от компютри, телевизори и друга битова и офис-техника.
 • Невероятно е въздействието им при хроничен стрес, безсъние и умора.
 • Помагат да се преодолее тревогата, паниката и неоснователното безпокойство.
 • Отрицателните йони успокояват психиката и подобряват общото самочувствие на човека.
Tурманий - природния материал на бъдещето
Tурманий – природния материал на бъдещето

Издателството към Университета Енсе (Yonsei University), Южна Корея, издаде книгата “Турманий; ефективност и използване на биокерамиката”, в която са обобщени всички сведения за природния материал турманий. В тази книга са систематизирани корейски и чуждестранни изследвания и съвместни отраслови изследвания, които в продължение на няколко години са провели професор Ким Хан сон от Факултета по Медицинска техника към Университета Енсе, професор Ли Джи Хван от Факултета по Инженерство на нови материали към Университета Инха и професор Ким Тхек Джун от Факултета по биотехнологии към Университета Енсе и много други професори. В книгата “Турманий, ефективност и използване на биокерамиката” е събрана обективна информация на независими изследователски групи.

Клиничните изпитания показват, че след две седмици използване на турмания мускулните болки намаляват със седемдесет и пет процента. И не само това; турманият способства да бъде овладяна атрофията на мускулите.
Благодарение на проведените независими научни изпитания, Nuga Best получи нов патент за противоалергичен ефект на турмания. С помощта на природния материал се повишава имунитета на организма и се въздейства благоприятно при алергични състояния.

Направените изпитания на първо място имаха за цел да докажат, че турманият е абсолютно безвреден за човешкия организъм и в него няма никакви опасни вещества. Наред с това научните изследвания потвърдиха, че турманият отделя дълговълнови инфрачервени лъчи и отрицателно заредени йони, които премахват бактериите от въздуха. Клиничните изпитания показаха, че турманият защитава човешкия организъм от вредното въздействие на различни бактерии.

По-голямата част от научните изпитания бяха проведени в Университета Енсе, което е най-старото учебно заведение в Южна Корея и влиза в тройката на най-престижните висши учебни заведения в страната.

Проведените изследвания и обективна оценка на турмания от професионални научно-изследователски организации ще дадат възможност компанията Nuga Best да внесе своя принос в създаването на здраво общество.Количка

X