ПРОФ. ЧО СЪНГ ХЕН – МАСАЖНОТО ЛЕГЛО СПАСИ МАЙКА МИ

Проф. Чо Сънг ХенМасажното легло спаси майка ми

ПРАЗНУВАЙ ЖИВОТА

Южнокорейският учен проф. Чо Сънг Хен е известен в медицинските среди по света като създател на машината, с която се разбиват камъни в бъбреците. Следващото му изобретение, което прави революция, е масажното легло Nuga Best. В превод от корейски това значи „най-добрият лекар“

Тези легла „работят“ безплатно в Търговски комплекс РЕЯ в кв. „Младост 1“, където проф. Хен изнесе лекции по време на двудневното си гостуване в България. Той бе любезен да отговори на въпросите на в. „Монитор“.

– Проф. Хен, как стигнахте до идеята да направите легло, което да масажира и да възстановява здравето на хората?

– Аз съм шестото дете в семейството. Баща ми почина, когато бях на 2 години и не го помня. Отгледа ни майка. Аз завърших института и станах инженер. Разработвах рентгенова апаратура за диагностика. Първият апарат, който изобретих преди 20 години, беше за лазерно разбиване на камъни в бъбреците. Дотогава единственият начин да се извади камък от бъбрека беше операцията. Това изобретение ми донесе много пари. И тогава реших да направя нещо, с което да помогна на моята майка. Да помогна на много хора, които имат сериозни здравословни проблеми. Майка ми беше много болна, схваната и измъчена от ревматизма. Леглото, което преди 10 години създадох, беше подарък за нея и за хиляди хора по света, които не намират решение на своите здравословни проблеми

– Може ли един масаж да ги реши?

– Един масаж вероятно не, но редовният масаж върху леглото – да. То съчетава древните методи на терапия с полускъпоценни камъни, магнити, акупресура и инфрачервени лъчи с най-новите компютърни технологии.

Проф. Чо Сънг Хен

Проф. Чо Сънг Хен – Масажното легло спаси майка ми
Масажното легло спаси майка ми

– Лечението универсално ли?

– Лекуваме не конкретната болест, а нейния корен.

– Нима различните болести имат един и същи корен?

– Всъщност корените са два – нервната система и кръвообращението. Ако нервната ни система е здрава, а кръвообращението – активно, ще бъдем здрави. А за да е здрава нервната система, трябва да лекуваме гръбначния стълб. От него излизат разклонения съм всички органи. Масажът, който леглото прави за 40 минути на всички важни центрове, възстановява гръбначния стълб. Кръвоносните съдове са като водопровод. Когато по него с години тече вода, той се задръства с отпадъци и шлаки. Стеснява се. Пускаме кранчето, но тръбите не пускат достатъчно вода, работят лошо. Така е и с кръвта, която трудно преминава през стеснените кръвоносни съдове. А когато тя не тече активно, не може „да храни“ добре органите в тялото. Затова и 80 на сто от хората имат проблеми с кръвообращението. И понеже не можем да сменим „тръбите“, трябва да изчистим утайките, за да освободим пътя на кръвта. Това е ролята на инфрачервените лъчи

– Масажните легла освен механичния масаж в акупунктурните точки излъчват и инфрачервени лъчи. Това ли е ролята им?

– Обикновените лъчи не биха свършили работа. Инфрачервеният лъч на турманиевата керамика на леглото прониква дълбоко. Енергията разтваря холестеролните плаки, разгражда ги, а всичко ненужно и вредно „излиза“ от тялото чрез урината.

– С колко сеанса върху леглото проблемите се решават?

– Няма да има ефект, ако правим процедурата ден-два, после прекъснем. Поне 10 дни масаж върху леглото могат да дадат ефект. Още по-добре е, ако имаме такова легло вкъщи, за да го ползваме редовно, преди болестите да се появят.

– Вие откривате по цял свят салони, в които хората безплатно ползват леглата Nuga Best. Защо?

– Така е. Имам салони в 75 страни по света. Само в Русия те са над 300. В България, освен в София, подобни центрове има във Варна, Бургас и Смолян. Във всеки салон има по 30- 40 легла, а на ден през тях минават средно от 200 до 500 души. Можете ли да смятате? Всички те са болни хора, които не са намерили лек и изход за себе си.

Източник: © Монитор


Количка

X