ЛЕГЛО – МАСАЖОР NM5000 Plus

Едно оборудване с осем функции от Нуга БестЛегло-масажор NM5000 Plus

ПРАЗНУВАЙ ЖИВОТА

Масаж за цялото семейство с NM5000 Plus

Най-доброто от продуктите на Nuga Best

Комбиниран нискочестотен уред за персонално използване, съчетаващ в себе си функциите на ролковия масаж и загряването.

Осем функции едновременноПолезни поотделно, превъзходни заедно!

Разтягане на гръбначния стълб

 • С масажното оборудване това се изпълнява меко и съвършено безопасно за гръбначния стълб. Разтягането се получава за сметка на височината на вътрешния проектор, движението на ролките и инфрачервената топлина. Топлината отпуска мускулите, а на мястото на допир с гърба се получава дъга. Човекът със своето тегло оказва натиск върху ролките и така се получава разтягане на гръбначния стълб.
 • Поетапното ( буквално сегмент по сегмент ) разтягане на прешлените на гръбначния стълб е най-добрия и щадящ вариант на разтягане. В резултат се намалява налягането вътре в диска между прешлените. В следващ етап се получава увеличаване разстоянията между прешлените, освобождават се нервите на гръбначния мозък, възстановява се връзката с централната нервна система
 • Чрез този метод се създават условия за възстановяване на междупрешленните дискове и цялата структура на гръбначния стълб. Нуга Бест предлага умерено и дозирано разтягане на гръбначния стълб без риск за здравето.

Точков масаж

ЛЕГЛО - МАСАЖОР NM-5000 Plus

 • Масажът с Нуга Бест NM5000 качествено се различава с това, че се осъществява отдолу нагоре (използва се тежестта на тялото).
 • Като въздейства на биологично активните точки, рефлекторно се повлиява състоянието на различните органи и системи. Подобрява се кръвообращението, активизира се работата на жлезите с вътрешна секреция. Чрез точковия масаж се премахва мускулното и психологическо напрежение, намалява усещането за болка. Стимулира се дълбокия и пълноценен сън, съдейства за очистване от токсини и шлаки,повишава се съпротивлението на организма към инфекции и вируси.

Локално нагряване

 • В работата на вътрешния проектор на NM5000 едновременно се извършва и точков масаж, и локално нагряване. Температурата на турманиевите ролки може да се регулира от 40-70 C°
 • В масажното оборудване проектантите са усъвършенствали програмата за локално нагряване. Първо: шестте ролки са на една и съща височина. Второ: преди локалното нагряване, вътрешният проектор масажира областта на въздействие, т.е. преди всяко нагряване се получава допълнителен масаж.
 • Усилва притока на кръв към мястото на въздействие.
 • Има успокояващ и обезболяващ ефект, премахва нервното напрежение и умората, има подмладяващо действие върху организма, укрепва имунитета.
 • Подобрява вътрешната секреция на надбъбречната жлеза, яйчниците, щитовидна и задстомашна жлеза.

Въздействие с топли минерали

 • Минералите са природни творения, ненадминати по красота. От хилядолетия човечеството разчита на тях. Още бащата на медицината Хипократ създава своя лекарска школа, основа на която е терапията с естествени природни средства- билки, минерали, слънце и вода. Историческите факти сочат, че Николай Коперник е лекувал болни основно със субстанции от минерали. В областта на минералологията работят известни личности като Михаил Ломоносов, Антонио Моро, Карл Цимерман, Абраам Вернер и много други.

Минералите използвани в турманиевата керамика са :турмалин и елван. И двата минерала съдържат много микроелементи и са източник на дълговълнови инфрачервени лъчи.

Режим на използване

 • Линеен режим
 • Основен режим
 • Специален режим (с използване на външния проектор)
 • Особен режим ( с използване на колана-миостимулатор)
 • Използване на оборудването два или три пъти на ден

На графиката е показано как NM5000 Plus помага за възстановяване на здравето

Въздействие на дълговълновите инфрачервени лъчи.

Учените наричат тези лъчи – лъчите на живота. Те са електромагнотни вълни, чийто спектър е от 0,7 до 1000 микрометра. Най- безопасни и полезни са лъчите на инфрачервената топлина с дължина на вълната от 4 до 14 микрометра. Човекът също е източник на инфрачервени лъчи от 0,6 до 12 микрометра. Минералите от турманиева керамика излъчват инфрачервени лъчи с дължина на вълната 10 микрометра, което съответства на инфрачервеното излъчване на човешкото тяло.

Инфрачервената топлина от турманиевата керамика навлиза в тъканите и клетките на тялото в дълбочина от 2 до 7 сантиметра. Вследствие от това се укрепва имунитета, подобрява се кръвообращението, успокояват се спазмите на мускулите и съдовете.

Инфрачервените лъчи действат противовирусно, противовъзпалително и антибактериално.Премахват нервното напрежение. Имат изразен козметичен ефект.

Йонизация

Турманиевата керамика при нагряване и триене работи като биполярен йонизатор, който изпълва въздуха с аеройони, премахвайки излишната електростатика. Основен резултат от йонизацията е възстановяване работата на нервната система, намаляване на умората и подобряване на съня. Йонизацията на въздуха чрез турманиевата керамика усилва имунитета и подобрява общото самочувствие.

Миостимулация

Метод при който се използва импулсен ток с ниска честота за стимулиране на мускулите. Импулсния ток предизвиква мускулите активно да работят, като едновременно с това подобрява кръвообръщението и лимфопотока. Миостимулацията подобрява общото състояние на мускулите, намалява отлагането на мазнини, премахва болките. Има изразен антицелулитен ефект. Миостимулацията в Нуга Бест се получава чрез колана-миостимулатор към оборудването. В него са заложени шест различни режима на работа, с различни нива на интензивност. Импулсите се различават по сила и продължителност, което не позволява на тъканите да свикнат с тях. Видът и честотата на миостимулатора са подобни на нервните клетки в човека, което на практика гарантира тяхната безопасност.

Магнитотерапия

Източник на слабо и постоянно магнитно поле е турмалинът. Всяка клетка на човешкия организъм има свое магнитно поле и ако то отслабне, клетката не може да работи. Японският учен Накагава е изследвал синдрома на слабото магнитно поле и последствията му: хроническа умора, раздразнителност, безсъние, бързо уморяване, липса на апетит, депресия и много други. В градски условия магнитното поле може да се възстанови с помощта на турманиевата керамика. Под действието на слабото магнитно поле се нормализира състоянието на нервната система, подобрява се функцията на сърдечно съдовата система и се укрепва имунната система. Магнитотерапията усилва метаболизма и стимулира възстановяването на увредените стави.


Количка

X