МУСКУЛИТЕ – АПТЕКАТА В ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ

Мускулите

Аптеката в човешкия организъм

Как да се избавим от болките в гърба?

И ако сега, докато четете тази статия, усещате болка в гърба си, не пренебрегвайте живата аптека на тялото си – Вашите мускули

Болките в гърба са чести, независимо от възрастта и пола. Не годините са причина за болките в гърба, а липсата на физическа култура. Болката в гърба не е наказание, това е разплатата за равнодушието към собственото тяло, към неговите нужди. По данни на Световната здравна организация 80% от населението на планетата страдат от заболявания на гръбначния стълб. Повечето са хора в трудоспособна възраст – 30 – 50 годишни хора. Казват, че „чумата“ на 21-ви век са вегетативните дистрофически изменения на опорно-двигателния апарат. Замислете се, за последните сто години динамиката на болестите на опорно-двигателния апарат нараства с 30% за всяко десетилетие.

След 40 години, всеки осми има радикулит;
всеки четвърти има остеохондроза,
а 80% от хората имат дискова херния.
Статистиката сочи:

Мускулите – аптеката в човешкия организъм

Как да се избавим от болките в гърба?Много хора си мислят: Е, добре, като ме заболи гърба, ще направя гимнастика, масаж или ще отида на лекар и всичко ще мине.

Днес има много методи, които премахват болката: от хапчета до инжекции. Ако болките в гърба не се отстранят със съвременни методи, с времето болките ще станат хронически. Затова човек трябва постоянно, ежедневно да се грижи за гръбначния стълб, както всеки ден чисти зъбите си. Една от най-честите причини за болки в гърба е твърдостта на мускулите на краката. Болезнените зони по гърба говорят за спазми на мускулите.

Важно е да се знае, че спазъм на мускулите, това са мускули, които не се съкращават или се съкращават много лошо.

Кой обръща внимание на мускулите?Ако човек го заболи гърба, той отива при лекаря, който го насочва да направи ядрено-магнитен резонанс или ренгенова снимка. Но какво се вижда на тях?

Виждат се само костите на прешлените на гръбначния стълб с междупрешлените дискове. Но не се виждат дълбоките мускули на гръбначния стълб, средните мускули между няколко прешлена, повърхностните мускули. Те не се виждат на снимките, защото мускулите са вода. Болката в гърба ( или остеохондрозата) по международна класификация на заболяваванията се отнася към костно-мускулните заболявания. Но днес всички се съсредоточват върху костите, а пренебрегват мускулите.

Защо са нужни мускулите?Всяко движение на тялото се извършва от мускулите. Те поддържат нашия скелет и съставляват около 40% от телесната маса.

Обаче мускулите имат и още една функция: на помпа. Имаме повече от 600 мускула и всеки мускул „напомпва“ кръвта – в гърба, в бедрата, в коляното. Колкото по-добре работят мускулите, толкова по-добре се движи кръвта, водата, лимфата по съдовете. В този смисъл много специалисти днес наричат „аптеката“ на човешкия организъм. Представете си, че мускулите не работят – не се движите, не се протягате, не клякате, не се накланяте. Малко хора обичат ежедневно да правят гимнастика. Средностатистическият човек е с намалена активност и подвижност.

Какво става с мускулите?Те атрофират и намаляват размера си, отслабва тяхната изпомпваща функция.

Това влияе негативно на кръвообращението и движението на лимфата. Факт е, че колкото по-добре работят мускулите, толкова в по-добро състояние са съдовете. Заболяванията на опорно-двигателния апарат се определят от специалистите като дистрофически, нарушения на храненето.

Всичко е много простоЛошото състояние на мускулите спазмират съдовете ( кръвоносни и лимфни).

В резултат на това храненето на клетките, тъканите и органите се влошава; на дисковете не им достига вода, на костите – калций. Дори човек да започне да пие повече вода и да приема калций, те не постъпват в костите, защото мускулите не работят. Хиподинамията винаги води до ниска плътност на костите, до болки и тежки счупвания на костите. Ако Вие омръзнало да боледувате и искате да сте здрави, да живеете, трябва да разберете как рабори удивителното Ви тяло. Не трябва да се страхувате от болките в гърба. Те могат да бъдат преодолени с двигателна култура.

Движете се, правете упражнения. Ако сте в добро здраве, спортувайте. Футбол, тенис са добри развлечения, но те са за здрави хора.

Южно-корейската компания Nuga Medical Co Ltd, разработи персонално комбинирано оборудване NM 5000, което въздейства основно на меките тъкани, на мускулите по няколко начина. Масажът и инфрачервената топлина на вътрешния проектор премахват спазъма на мускулите и това е естествен начин за намаляване на болката. В резултат на това се подобрява храненето на клетките и тъканите и здравето се възстановява. Коланът-миостимулатор е спортният уред към оборудването и той осигурява изотермична гимнастика. Благодарение на него човек може лесно да поддържа мускулите в добър тонус. Коланът- миостимулатор е невероятно болкоуспокояващо средство.

И ако сега, докато четете тази статия, усещате болка в гърба си, не пренебрегвайте живата аптека на тялото си – Вашите мускули

Количка

X