СТОУН ТЕРАПИЯ – МОЩНО СРЕДСТВО ЗА РЕЛАКСАЦИЯ

Уникална оздравителна процедура,
която практически няма аналог.
Стоун терапия

Стоун – терапия, т.е. масаж с топли камъни, идва при нас от Изтока, където от векове знаят, че камъкът съдържа в себе си много целителна информация. Днес този вид масаж е много популярен сред жителите на големите градове. Този метод не е просто ефективна релаксация с помощта на масажа, но и микроусещане на стотици поколения хора, живеещи в хармония с природата.

Стоун - терапия, т.е. масаж с топли камъни, идва при нас от Изтока.

СТОУН ТЕРАПИЯ

Стоун-терапия, т.е. масаж с топли камъни, идва при нас от Изтока, където от векове знаят, че камъкът съдържа в себе си много целителна информация.

От дълбочината на вековете.Стоун - терапията, като метод на лечение, се смята за един от най-древните и неговата история никога не е прекъсвала.

Още в древна Месопотамия целителите са слагали на тялото на болния неголеми горещи камъни. Японските монаси, няколко хилядолетия назад, използвали свойствата на горещите камъни. В Китай началото на стоун – терапията се отнася към второто хилядолетие преди новата ера. След 3 000 години в армиите на Чингис – хан тибетските лекари са правили масаж с нагрети камъни на войниците за премахване на умората и бързо възстановяване след боя.

За чудодейните свойства на горещите камъни са знаели и древните римляни. Хипократ и Плиний Старши на своето време също много високо са ценили лечебните свойства на горещите камъни. Американските индианци са вярвали, че камъните са взаимодействие на четири стихии: раждането на земята, те приемат енергетиката на слънцето, водата и вятъра. С времето камъните се превръщат в мощен източник на космическа енергия, енергия, която е нужна за всеки човек. Американските индианци са използвали нагретите камъни за лечение на различни недъзи, в частност за облекчаване на менструални болки при жените.

Стоун – терапията днес активно се използва в практиката на източната медицина и в много спа-центрове.

Стоун - терапията, като метод на лечение, се смята за един от най-древните и неговата история никога не е прекъсвала.

СТОУН ТЕРАПИЯТА ДНЕС

Стоун - терапията днес активно се използва в практиката на източната медицина и в много спа-центрове.

Защо?Методът стоун - терапия е основан не само на температурата, но и на енергитическото влияние на камъните в съчетание с елементи на рефлексотерапия.

Горещите камъни въздействат по рефлекторните зони на тялото (най-често на гърба). В резултат на въздействието на топлината, се получава рефлекторен отговор на свързаните с тези зони органи и системи. Дълбокото прогряване подобрява циркулацията на кръвта и работата на капилярите. Това помага за мобилизация на защитните и възстановителни процеси в областта на нагряването.

Масажът с горещи камъни е забележителен начин да се разхлабят мускулите и да се ускорят обменните процеси. По време на сеанса се повишава притока на кръв към болезнената зона, клетките започват да работят по-активно, а кръвта и лимфата изнасят токсините. Едновременно с това тъканите се обогатяват с кислород. Стоун – терапията е невероятно средство за укрепване на общия имунитет, затова се препоръчва от специалистите при простудни заболявания. Масажът с горещи камъни е ефективен при преумора, депресия и безсъние. Той е изпитано през вековете средство за премахване на стреса и психическото напрежение.

С грижа за хората.Лесно, достъпно и ефективно.

Леглото – масажор Нуга Бест дава невероятна възможност човек да опита ефекта на стоун – терапията в дома си. Вътрешният и външният проектор както и подложката в малкия матрак на оборудването, са изработени от уникалния турманий. В неговия състав влизат полускъпоценните камъни – турмалин, германий, елван и вулканични скали. Вулканичните скали дълго време съхраняват органичната топлина и това дава възможност да се получи максимален ефект от нагряването.

Вулканичните скали имат свойството да извеждат шлаките от организма и така действат детоксикиращо на човешкото тяло. Полускъпоценните минерали – турмалин и елван, имат уникално въздействие върху жизнеспособността на човека. При съприкосновение с човешкото тяло, те отделят от своята енергия и му я предават.

Стоун терапия у домаОт Нуга Бест

За процедурата стоун – терапия на Нуга Бест, турманият се нагрява до строго определена температура /45; 50 или 55 C°/ според личните предпочитания. Продължителността на въздействие също е добре да се определи индивидуално. Горещите минерали на вътрешния проектор на Нуга Бест бавно и с натиск се придвижват по тялото/ по гърба, корема, краката/ и оставят след себе си добре нагряти мускули. Движението на горещите камъни по гърба е съобразено с меридианите и биологично активните точки. Постепенно настъпва разхлабване, дишането става по-дълбоко, подобрява се настроението. Най-често процедурата с горещия турманий предизвиква състояние на „полет“. За 40 минути човек получава такъв заряд и енергия, които са достатъчни за цял ден.

През вековете
Масажът през вековете – факти и цифри за лечебната практика.
Повече

Зареди се с енергия!С Нуга Бест човек може да се зареди с енергия дори тогава, когато е възпрепятстван да напусне града и да отиде сред природата.

Стоун – терапията е една от най-приятните процедури на масажното легло Нуга Бест. Когато човек лежи върху нагретите камъни, така се отпуска, че заспива – това е нормална реакция, когато се снема емоционалното и физическо напрежение.

У дома процедурата винаги може да се адаптира в зависимост от настроението и желанието на човека, от годишното време и част от денонощието. С Нуга Бест човек може да се зареди с енергия дори тогава, когато е възпрепятстван да напусне града и да отиде сред природата. Нуга Бест е подарък за вас! Какъв по-добър подарък от този за тялото и душата?

Снимки: Pixabay, Собствен архив

Количка

X