ЗАЩО ДА НОСИМ ШАЛ?

Попитайте София Лорен.Защо да носим шал?

Защо да носим шал?

Настъпи януари … Започна големия студ и … завързахме шаловете.

Шал? За какво ми е необходим?Историята на шала наброява повече от 2000 години

null

J2 | ТУРМАНИЕВ ШАЛ

ИЗБЕРЕТЕ ЗДРАВЕ!

Историята на поставяне на шалове като отличителен и престижен аксесоар е много дълга и увлекателна.

За първи път шалът се появява в древен Китай. В направени преди години разкопки, изследователите виждат на шиите на откритите скелети лента от специална материя. така се стига до извода, че древните китайски войни са използвали шала с практична цел: слагали са на шията лента от специална материя, за да ги предпазва от хлад и вятър. Шалът се е носил не само на шията, но и на талията, бедрата, плещите или главата.

В Руската империя шал се е наричал атрибут на военната униформа, наречен „военна превръзка“. Шалът е представлявал сребърен пояс и е служил за разпознаване на военните чинове. Поставял се е на различни места по тялото.

По времето на Първата световна война шалът е един от основните аксесоари за мъжете. Топъл шал за тези, които защитават родината е патриотична идея, която активно се поощрява от двете страни на океана. Военните летци смятали шала за неотменен атрибут на своите полети. Те защитавали шията от силните ветрове и мраз; давали възможност да се избегне простуда и преохлаждане. Шаловете обезпечавали топлината по време на дългите полети в студеното време на годината и прекрасно се съчетавали с топлите палта на авиаторите.

Любим за всяка женаШалът е любим атрибут за всяка жена

Коприненият шал е един от атрибутите на 20-ти век. Той внасял доза романтика в героичния облик на летците, но причината за неговата популярност е чисто прагматична, той изпълнявал много важна функция. Работата е там, че в началото на 20-ти век самолетите са нямали радари и системи за следене на неприятеля. Затова в боя пилотите-изтребители е трябвало постоянно да си въртят главата ту на едната, ту на другата страна. от честото завъртване на главата летците наранявали шията си и имали често болки. По тази причина пилотите започнали да носят шалове дори и в топло време. За да се обезпечи максимална ефективност, материалът трябвало да бъде лек, мек към кожата, но в същото време достатъчно гъвкав.

В 21-ви век дизайнерите отново погледнали към шаловете и им вдъхват напълно нов вид и предназначение. Шаловете престават да бъдат просто средство за сгряване през зимата и се превръщат в един от най-желаните аксесоари; невероятно допълнение към всеки тоалет. Нов живот и вдъхновение в носенето на шалове дава неповторимата София Лорен. Шалът е нейният постоянен и запомнящ се аксесоар.

Защо хората носят шалове и днес?Има ли и други причини да се носят шалове?

Шаловете са незаменимо средство за да се осигури топлина на гърлото. Не само през зимата, но и през лятото, особено когато седите под климатика. Но топлината за гърлото е особено необходима през зимния сезон. Всеки човек го усеща интуитивно – по-често посяга към чаша топъл чай дори и този, който не е любител на тази топла напитка. Топлината на гърлото означава комфорт, приятно усещане и предпазване от нежелани болести.

Шалът прекрасно уравновесява пропорциите на тялото. Например, когато жена с широки бедра сложи голяма шапка на главата си, то бедрата веднага изглеждат по-малки. Това е зрителна измама, но работи. Същото се случва и с шал, ако го завържете около шията си.

Шалът привлича вниманието към лицето. Хората са привлечени основно от лицето, а тялото и дрехите остават на заден план. Шалът придава романтичен облик на жената. Вие сте привлекателни и във Вас може да се влюбят. Стилистите от цял свят съветват да не икономисваме от шалове, да избираме само естествени материи и с най-добро качество.

За Вашето здраве!Турманиев шал J2 от Nuga Medical Co Ltd.

Южно-корейската компания Nuga Medical Co следва тези тенденции и създаде елегантен турманиев шал, чудесен аксесоар към всяка дреха, подходящо допълнение за всеки повод. Шалът е изработен от нежна материя, той е лек, деликатен към кожата, но в същото време достатъчно гъвкав и не ограничава движенията. Еластичен и лесно се фиксира върху всяка част от тялото. Сребърните нишки лежат в основата на тъканта. Вътрешността на шала, която е в пряко съприкосновение с тялото, е покрита с турманиеви дискчета – 18 от тях имат шестограмна форма, а шест са с позлатен логотип на Нуга Бест. Така шалът съчетава полезните свойства на среброто и турмания. Той е подходящ и за хора с чувствителна кожа или алергии.

Турманиевият шал не само ще привлече вниманието към Вас, но и ще Ви даде усещането за топлина и прегръдка. Шаловете са измислени от дълбока древност, София Лорен възкреси тяхната романтичност, а Нуга Бест създаде нов стандарт за красота и здраве.

Снимки в публикацията: © PEXELS; PNGTREE/ собствен архив

Количка

X