ВДИШАЙ ЖИВОТ!

Въздухът, който обкръжава нашето тяло, може да бъде причина за здраве и болест.  Авицена

Вдишай живот!Отворете прозореца, задушно е, боли ме главата“, молят някои хора. „В никакъв случай!“, възразяват други. „Ще настина, навън е студено.“

Подобни спорове се разиграват може би във всяко учреждение или дом, но и двете страни грешат.

Защо?Защото отвореният прозорец не решава проблемите с чистия въздух…

Какво дишаме у дома, на работата, в автобуса – там, където прекарваме по-голяма част от времето си – знаят само малко хора-специалисти. Човек, за съжаление прилича на автомобил – при всяко издишване се отделят не само въглероден диоксид, но и още около 200 вредни вещества. В затворени помещения много бързо протича „омъртвяване“ на въздух: унищожават се аеройоните на кислорода, микроорганизми и други компоненти.

В резултат на това мозъкът работи лошо, нараства умората, организмът бавно и незабележимо се отравя. В тази ситуация дори не най-чистия уличен въздух от прозореца ни се струва свеж. За нормалното функциониране на човешкия организъм във въздуха трябва задължително да присъстват леки аеройони ( както положителни, така и отрицателни заредени), при това в строго определено съотношение.

Ролята на анионите в състава на въздуха може да се сравни със значението на витамините за храненето на човека – колкото повече аниони има във въздуха, толкова по-малко микроби има в него. Недостатъчната йонозация на въздуха води до до развитие на сериозни хронически заболявания, отслабване на имунитета и проявяване на излишна раздразнителност.

За много хора общуването с компютър и телевизор вече е навик, който отнема по 10 – 12 часа в денонощието. Дори вече в медицината е въведен термина „дисплейна болест“. Доколко това е вредно и защо? Дисплеят е източник на електромагнитно излъчване и дейонизиращ фактор за въздуха. Според санитарни изисквания концентрацията на отрицателни йони в близост до дисплея не трябва да бъде по-малка от 600 йони/куб.см. В близост до компютъра въздухът е напълно лишен от отрицателно заредени йони. Това се обяснява с привличането на отрицателните йони от екрана на дисплея, намиращ се под положителен потенциал и отблъскването на положителните йони

Дейността на цивилизованото човечество, развитието на промишлеността и транспорта, появяването на „смог“ водят до рязко намаляване на количеството отрицателно заредени аеройони. Най-често количеството отрицателно заредени йони в затворени помещения варира от 30 до 70 йони/куб.см. За сравнение количеството на отрицателно заредените йони в подножието на водопади е 50 000 йони/куб.см; в планината – от 8000 до 12 000 йони/куб.см; на брега на морето – 4 000 йони/куб.см; в гората – от 200 до 1 000 йони/куб.см. Клетките на човешкия организъм могат да се сравнят с акумулатори – те постепенно се разреждат и изискват постоянно зареждане. Такова презареждане те получават за сметка на електроните на преносимите отрицателни йони на кислорода, които проникват в човешкия организъм през белите дробове и кожата. За нормалното функциониране на клетките в човешки организъм, са му нужни 700 йони на кубичен сантиметър. Човек може да усвоява само йонизиран кислород, затова йонизацията на въздуха е необходима за всеки, който иска да бъде здрав.

Според многото научни експерименти отрицателно заредените йони имат следните положителни въздействия върху човешкия организъм:

  • Усилват защитните му сили;
  • Нормализират работата на сърдечно-съдовата система;
  • Подобряват апетита и съня;
  • Активизират работата на главния мозък;
  • Намаляват умората;

  • Забавят процеса на стареене;
  • Намаляват опасността от ОРЗ;
  • Намаляват алергичните прояви;
  • Надеждно защитава от вируси, бактерии и алергени;
  • Значително намаляват нивото на вредното въздействие от включените електроуреди, особено телевизор и компютър.

В модерните болници се използват йонизиращи системи, които успешно премахват упорити инфекции, предавани по въздушен път. Йонизацията се явява реален начин за борба с болничните зарази. Положителният ефект от въздействието на отрицателните йони се прилага за лечение на хроничен стрес, безсъние, депресия. Редица лабораторни изследвания са доказали, че с помощта на йонотерапия може да бъдат излекувани разстройства на нервната система и да се нормализира нивото на серотонин в организма. След йонотерапията 80% от участниците в един експеримент, които преди това страдали от тревога, паника и неоснователно безпокойство, заявили, че симптомите им са изчезнали.

Ти се нуждаеш от това!

100% Уникални - Създадени с грижа за човешкото здраве
100% Стилни - За да се впишат и в най-изискания интериор
100% Икономични - Съгласно регламентите на ЕС
100% Лесни - Отлични резултати само с няколко стъпки
100% Корейски - Гарантиран произход и качество от Nuga Medical Co

Здраве § самочувствиеС помощта на йонизацията

Днес йонизацията е ефективно средство за поддържане на добро здраве и самочувствие, дори в градски условия. Съществуват редица уреди с различни размери, които можем да използваме у дома, в офиса или в автобуса и да се насладим на ефекта на чистия въздух. Ние можем съзнателно да увеличим количеството отрицателно заредени йони там, където работим или живеем

Каталог

Каталог на продуктите на Нуга Бест

Каталог – систематизиран по категории с критерии за фрункционалност, използван материал, вид на масажа и предназначение. Тази страница лесно ще ви ориентира в избора на продукта, който ви е необходим.

Дисковете на турманиевата керамика на Нуга Бест при нагряване работят като биполярни йонизатори, като изпълва въздуха предимно с отрицателно заредени йони – 800 йони/куб.см. Разнообразието от продукти дава възможност човек сам да избере това, от което се нуждае. А най-новият продукт – турманиев шал J2 осигурява безопасна зона за дишане навсякъде и по всяко време.

Ежедневното използване на уникалните свойства на турманиевата керамика дава възможност да се компенсира анионното гладуване, на което е подложен съвременния човек. Защото преди да помислим какво ще пием и какво ще ядем, е добре да помислим какво дишаме.

Снимки в статията: Pexels

Количка

X