ЗА НУГА БЕСТ И МАМА ФОРМУЛА НЯМА

С Нуга Бест в душата ми е вечна пролет!

Казвам се Йордан Михалев Барбов, на 80 години. Живея в град Аксаково.

Искам да помогнаС това, което пиша искам да помогна на много хора, така както добри хора помогнаха на мен.

Йордан Барбов, пенсионер
Йордан Барбов, пенсионер

Попитали един мъдрец какво е майка. Той дълго мислил и отговорил: „Майка, майка и пак майка“. Същото се отнася и за Нуга Бест. Не можеш с думи да опишеш нито какво е мама, нито какво е Нуга Бест. Затова само ще Ви разкажа какво направи за мен Нуга Бест.

След седемдесетата си година здравословното ми състояние се влоши. Всичко започна от главата и в продължение на шест години обхвана органите на цялото ми тяло. Започнах да чувствам голям студ в краката, жажда и глад. Отидох на преглед при лекар.След прегледа и лабораторните изследвания се установи, че съм болен от диабет. Не мина много време и от диабета получих големи усложнения.

Нямах никаква надеждаВ мен настана голямо отчаяние и живота ми стана непоносим. Нямах никаква надежда…

Повиши ми се кръвното налягане, нямах нормално оросяване на крайниците и главата. Имах непоносим шум в ушите, подобно на парен локомотив. Задържах вода. Болката в гърдите беше най-страшното, което изживях. Изпитвах голяма умора. Предвижването на сто метра разстояние бе невъзможно без почивки. Краката ми бяха безчувствени, стъпвах на ледени плочки. Простата ми се увеличи, по шест пъти ставах вечер. Не можех да спя по цели нощи. Почнах да се губя на моменти. Не осъзнавах за къде съм тръгнал. Гледам, но не виждам необходимото, което търся, въпреки че се намира пред мен. Настанаха и по-лоши дни: започнах да получавам припадъци, зрението ми се влоши, дясната ми ръка изтръпваше, не можех да я движа, тежеше ми като чужда.

Нуждаех се от помощ. Ходих на прегледи при много лекари. Получавах слаби подобрения от хапчетата. Давах по сто лева на месец за хапчета. Но голямата мъка и болка продължиха години. В мен настана голямо отчаяние и живота ми стана непоносим. Нямах никаква надежда…

На 26 юни събота 2010 година сутринта вратата на стаята ми се отвори и при мен влезе Гошко, осемгодишният ми внук. Смутен, запъхтян от вълнение, седна до мен и ме попита:

– Дядо, ще дойдеш ли с мен и мама да те заведем на Нуга Бест?

– Що е това Нуга Бест, бе дядовото?

Гошко ми обяснява всичко подробно. Последните му думи бяха: Искам да оздравееш, дядо, като мен. Гошко от двегодишна възраст боледува от алергия и слаба имунна система. Скришно от мен, без мое знание, майка му го е водила в салона на Нуга Бест. Гошко получи моето съгласие. Той извести на майка си това. След двадесет минути бяхме в салона. Бяхме добре посрещнати, видях това, което друг път не съм виждал. Изненадата бе голяма.

Започнах всеки ден да посещавам залата на Нуга Бест във Варна. Движех се като костенурка, с голяма болка и умора. През първата седмица получих промяна, здравето ми растеше бавно като пролетен ден. Болките в гърдите стихнаха, дишането ми се подобри, почувствах известна лекота в душата си. Продължавах процедурите с голямо желание, постоянство и вяра. Бързах за салона всяка сутрин като жадно добиче на водопой. Исках винаги да правя процедури с първа група, за да се поуча от техния опит. Времето минаваше неусетно. Ползвах всички уреди почти всеки ден: малък турманиев килим, масажор за стъпалата „Второ сърце“, голям турманиев килим и леглото масажор.

Здравето ми продължаваше да се подобрява. Кръвното ми спадна на 120/65. Започна да спада и кръвната захар. Дойде ми една идея, която в последствие даде голям ефект. Купих си турманиевата възглавничка. Извадих вътрешността и почнах да я ползвам за пояс. Поставям я на стомаха, върху задстомашната жлеза. Кръвната ми захар окончателно се нормализира – 4,5 до 5,5. Почувствах се тялом възкръснал. Сънят ми се възстанови. Вечер спях спокойно, не ставах през нощта, защото и простата ми се възстанови. Движа се нормално, без да се задъхвам и без да почивам. Веднъж се наложи да бягам двадесет метра, за да хвана автобуса и успях.

Дните ми минаваха в радост и надежда за още по-добро. Въпреки големите реакции, които получавах, аз не прекъснах процедурите нито за един ден. Бях редовен в посещенията си в залата до 19 април 2011 година – моята рождена дата. Получих подарък от децата – леглото-масажор на Нуга Бест. Вече почти пет години правя процедурите си у дома. Чувствам телесна и душевна лекота.

Настана голямо спокойствие. Имаме си извор на здраве, ползван от цялото семейство. Оборудването на Нуга Бест промени живота на мен и Гошко изцяло. Живеем живот, изпълнен със здраве. Нуга Бест подарява здраве на всеки, който го иска.

С Нуга Бест в душата ми е вечна пролет!

 

Напиши коментар

Количка

X