ВЪЗРОДЕНА КАТО ФЕНИКС ОТ ПЕПЕЛТА

Мария Кожухарова, пенсионер

Възродена като Феникс от пепелта

През октомври 2010 година за първи път посетих залата на Нуга Бест във Варна.

Мария Кожухарова, пенсионер
Мария Кожухарова, пенсионер

Дойдох, защото нямах друга алтернатива: или трябваше да се възстановя, или да си сменя ставата с изкуствена. Моята история започна през 2008 година, когато след едно сериозно падане, започнах да имам силни болки в тазобедрената става. Ходих от лекар на лекар, всеки даваше различни диагнози, лекарства и инжекции, но болките не минаваха. Ставах все по-зле, пиех болкоуспокояващи на всеки на два-три часа.

Можете ли да си представите какво изживях през тези години? От един здрав, енергичен човек, който помагаше на другите, станах инвалид. Явих се на ТЕЛК и ми дадоха 90%-инвалидност за ставата и 6% на същия крак със силно разширени вени. Общо 96% инвалидност.

Казаха ми: „ИМАШ ПРАВО НА ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА.“

Болките ми бяха непоносими, но не паднах духом. Казах си: „Аз тази става ще я възстановя!“ Започнах да търся други лечения. Тогава моята съседка Снежи ми обясни, че има едни невероятни легла, които правят масаж и много хора са доволни от резултатите. Самата тя беше получила много подобрения в здравословното си състояние и беше започнала да се движи сама и без болка. Знаех, че в живота няма нищо случайно. Тя ми беше показала една пътека. Не се поколебах и дойдох в залата на Нуга Бест. Обясних всичките си болки на Ели и тя ми предложи масаж на Нуга Бест. Аз категорично отказах, защото лекарите ме бяха предупредили да пазя ставата си. Дори ми бяха казали ДА ВНИМАВАМ КАК СЕ ОБРЪЩАМ ВЕЧЕР В ЛЕГЛОТО СИ, ЗА ДА НЕ СЕ СЧУПИ ШИЙКАТА НА ТАЗОБЕДРЕНАТА СТАВА.

Когато близките ми се връщаха от работа, първо ме питаха дали имам болкоуспокояващи лекарства. Не излизах от дома си, защото не можех да вървя нормално. Бях превита надве от непоносими болки.
Накрая моят лекуващ ортопед ми препоръча смяна на ставата. Аз поисках да ми направят изследване и със скенер. Така стана ясно, че през тези две години аз съм развила КОСТНА ТУБЕРКОЛОЗА НА ЛЯВАТА ТАЗОБЕДРЕНА СТАВА.

Коварната болест беше поразила главата на ставата и изтънила шийката на ставата. Постъпих за лечение в специализирано заведение, което продължи четири месеца. След това още една година и половина се лекувах в домашни условия. Но болките ми при вървене бяха много силни. По съвет на лекуващата ме лекарка започнах да ходя с канадка, за да щадя и да не натоварвам болната става. Тя не ми препоръчваше да си сменя ставата, затова ми предложи начин, който да ми спести поне малко болки.

Започнах да лежа само на турманиевата постелка, около 25 процедури лежах на температура 55 градуса. Повярвах, че тази топлина лекува и наистина малко по малко болките ми започнаха да намаляват. Но Ели все настояваше да легна и на масажното оборудване Нуга Бест. Каза ми, че само така ще мога да се възстановя напълно. Благодарна съм й, че беше толкова настойчива! Престраших се и легнах на масажа на Нуга Бест. Самият масаж беше с много силни болки, идваше ми да скоча от леглото. Но лежах, защото знаех, че за мен няма друго решение. Така направих около 40 процедури всеки ден, без да прекъсвам. Виждах, че  с всеки изминат ден аз ставах все по-добре и по-добре. Болките ми намаляха, спрях да пия обезболяващи лекарства. Започнах да вървя по-спокойно и по-изправена. Не закъсняха и реакциите. Точно срещу Коледните празници получих първата реакция. Болката беше толкова силна, че си помислих, че болестта се завръща.Аз не се изплаших и отидох в залата на процедура. Преодолях реакциите, без да пропусна и един масаж в залата. Работи ли Нуга Бест и аз съм там; без значение сняг ли вали, горещо ли е, студено ли е, аз съм на масаж.

СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ ПОСЕЩЕНИЯ В НУГА БЕСТ ВЕЧЕ ВЪРВЯХ СПОКОЙНО С КИЛОМЕТРИ, ПРИ ТОВА БЕЗ КАНАДКА.

Реших да направя консулт при моята лекуваща лекарка. Когато тя ме видя в този бодър вид, изправена и с усмивка на лице, възкликна:

„Мария, не мога да повярвам, ТИ ПРОСТО СИ СЕ ВЪЗРОДИЛА КАТО ФЕНИКС ОТ ПЕПЕЛТА!“  След като прегледа снимките на ставата ми, констатира, че е започнала да се уплътнява и възстановява. Дори поясни, че при костна туберколоза това е направо невероятно, защото ставата започва да се руши. Аз й обясних, че ходя на масажните легла на Нуга Бест.

Моята лекарка ме посъветва да продължа с масажите, защото те са като балсам за моите стави. По-късно успях да си взема голямата турманиева постелка и да спя всяка нощ на нея. Правя си сауна, правя си обгаряне, въобще използвам я основно на висока температура. И се чувствам много силна и енергична. Дори едно лято работих в детски лагер и обикалях с децата по цял ден полянките около Варна. Това беше невероятна победа за мен. Победа над коварната болест! Днес с радост помагам на децата си и съм истински щастлива, че не съм им в тежест. Радвам се на живота и на възможността да бъда полезна за близките си.

Преживях своето преобразяване

Отново съм човекът, който бях преди коварната болест

Аз преживях своето преобразяване. Отново съм човекът, който бях преди коварната болест: енергична и ведра. Продължавам всеки ден да посещавам залата на Нуга Бест, за да си правя масаж на оборудването. Когато хората ме видят, ме питат:

– Ти, нали се оправи? Защо още ходиш там?

Но аз знам какво преживях и в какво състояние бях изпаднала. не искам това да се повтори. Искам да съм здрава, да съм полезна на себе си и на близките си! От все сърце благодаря на всички, които направиха достъпно за нас чудото на Нуга Бест! Благодаря на създателя на оборудването, че е изобретил такъв приятен начин, по който да се грижим за здравето си.

Бъдете благословени!

Продължавам да посещавам залата на Нуга Бест вече близо седем години. Забелязах, че вените ми, които бяха много изпъкнали и сини, се прибраха. Нагрявах ги на висока температура на турманиевата постелка. Като реакция получих силно възпаление на крака с разширените вени. В това време в залата имаше промоция на двойния проектор. Фани ме посъветва да си направя масаж с висока температура.

Послушах я и след няколко масажа, вените окончателно се прибраха. Кракът ми, който беше деформиран, сега е еднакъв като другия крак. Безкрайно съм доволна.

Призовавам всеки, който има разширени вени, да не се страхува, а да ги грее на турманиевата керамика, защото топлината на турмания наистина лекува.

Напиши коментар

Количка

X