ДОСТИГАНЕТО НА БОГАТСТВО ПРЕВРЪЩА ЧОВЕКА В МАРИОНЕТКА

Вашето съкровище – това е любовта към Вашето семействоПазете себе си. Грижете се за близките си!/ Последните думи на Стив Джобс

Аз постигнах върховете на успеха в деловия свят. В очите на другите моят живот е въплъщение на успеха, но покрай работата си, аз имах малко радости. В края на краищата богатството – това е факт в живота ми, с който свикнах. В сегашния момент лежа в болничното си легло и проследявам целия си живот. Аз разбирам, че всички признания и богатства, с които толкова се гордеех, загубиха значението си пред лицето на наближаващата смърт. В тъмнината, когато аз гледам зелената светлина на машината, която поддържа живота ми и слушам монотонния механичен звук, усещам диханието на смъртта по-близо.

„Достигането на богатство превръща човека в марионетка.“ Стив Джобс
„Достигането на богатство превръща човека в марионетка.“ Стив Джобс

Сега аз знам, трябва да си задаваме съвършено други въпроси в живота, които не са свързани с богатството. Трябва да има нещо, което е по-важно от парите: възможно е това да бъдат отношения, възможно е изкуство, възможно е това да са мечтите на младостта. Нон-стоп достигането на богатство превръща човека в марионетка. Това се случи и с мен.

Бог ни е дал чувства, за да предадем своята любов във всяко сърце и не трябва да има никакви илюзии по повод на богатството. Богатството, което спечелих в моя живот, аз не мога да го взема със себе си. Какво мога да взема?

Това са само спомени, изпълнени с любов. Ето истинското богатство, което трябва да върви след Вас, да Ви съпровожда, да Ви дава сили и светлина, за да вървите напред. Любовта може да пътешества хиляди мили. Животът няма предел.

Отивайте там, където искате да отидете. Достигнете височините, които искате да достигнете. Това всичко е във Вашето сърце и във Вашите ръце. Кое е най-скъпото легло на света? – леглото на болния човек…

Вие може да наемете някого на работа, да кара колата вместо Вас, да печели пари за Вас, но никой вместо Вас няма да понесе Вашите болести. Материалните вещи, които ние губим, могат да бъдат намерени. Но има една вещ, която никога няма да бъде намерена, ако Вие е загубите – „Живота“. Когато човек отива към операционната зала, той разбира, че има една книга, която той и до днес не е прочел – „Книга на здравето“.

Не е важно в какъв етап на живота се намираме точно сега. Важно е да знаем, че нашите съкровища – това са любовта към семейството, любовта към съпругата, любовта към приятелите…

Пазете себе си. Грижете се за близките си!

Източник: © Repost from Damien D Hustle Bryant

Количка

X