СУ-ДЖОК ТЕРАПИЯ

Вгледайте се в ръцете и стъпалата си

Су – Джок – терапия, определена като едно от най-големите открития на XX век

На корейски език „су“ – означава „длан“, а „джок“ – „стъпало“.

Су-Джок е метод на лечение посредством въздействие върху ръцете и стъпалата. Според специалистите може да бъде отнесен към най-добрите методи на самопомощ, известни до този момент.

Корейският лекар проф. Пак Чже Ву бил сигурен, че човек не може да се е появил на земята, без ефективни средства за профилактика и лечение на болестите. Дълго време търсил и открил, че тези средства за лечение са именно ръцете и стъпалата, които в себе си съдържат две функции:

Първо: хващателна и опорна

Втора: лечебно-профилактична

Професор Пак Же Ву

Професор Пак Же Ву
Отдаден през годините на популяризирането на Су-Джок терапията професор Пак Же Ву не можа да издържи на огромното натоварване, на което бе подложен. Той изгоря в безконечните си пътувания по целия свят. Изгоря в благородният си стремеж да докосне колкото се може повече хора до своето откритие. Снимка: Mediks Ltd

Човешкото тяло има пет „израстъка“: глава, две ръце и два крака. На ръката пръстите са пет. При човека крайниците са насочени надолу, а главата -нагоре. А при ръката палецът противостои на останалите четири пръста. При човека крайниците имат по три основни стави и четирите пръста на ръката имат по три стави. На палеца ставите са две – това са областите, съответстващи на съединението на главата с шията и на шията с гръдния отдел на гръбначния стълб. В това подобие е великата проява на рационалност и многостепенна защита на човека от вредни въздействия на обкръжаващата среда. Ръцете и стъпалата най-много от всички части на тялото са подложени на механични и други видове въздействия по време на работа и ходене, което поддържа здравето ни. На тях трябва да сме благодарни, че не боледуваме постоянно.

Нали при силен мраз първо започваме да разтриваме ръцете си? Нали топлите крака са в основата на комфортното ни състояние в студено време? А как бързо развива инфекциозни усложнения обездвижения човек? При възникване на заболяване, в системите на съответствие върху дланите и стъпалата, се появяват точки или зони на повишена чувствителност. Въздействайки им, възниква импулс, който информира организма за патологията и организма взема мерки за отстраняването й.

Подобието на нашата ръка не е единствената система на съответствие. За увеличаване ефективността на работата върху естествените системи за лечение и профилактика на заболяванията, природата се е погрижила да създаде и други системи на подобия.

Всеки пръст на ръката и крака е изцяло подобен на човешкото тяло.

Пръстта има три части – фаланги и тялото без крайниците има три части – глава, гръден кош и коремна кухина.

Системите на съответствие на човешкото тяло, проектирани върху ръцете и стъпалата са пултове за дистанционно управление за здравето на човека!
Тези лечебни системи функционират като малки клиники, които лекуват по естествен начин болестите на тялото.

Ако внимателно анализираме как точно ръцете и стъпалата повтарят строежа на нашето тяло, можем да разберем устройството на тези лечебни системи; да определим точките и зоните, които трябва да стимулираме при появата на каквато и да е болест.

Ръцете и стъпалата са подобни по строеж на човешкото тяло. Те съдържат в себе си волята за изцеление, изразяваща се в начина, по който човек може да използва този безценен дар и да бъде здрав.

Обикновено, когато човек попадне в трудна ситуация, сам търси изход от нея – бори се, защитава се, когато е нападнат; бяга, когато нападателят е по-силен; взема с ръцете си това, което му е нужно. И всеки смята това за нормално, толкова нормално, че дори не му обръща внимание. Защо тогава по отношение на нашето здраве ние подхождаме толкова пасивно? Защо, когато нещо ни боли, ние ставаме съвсем пасивни и безпомощни, очаквайки помощ само отвън?

Всеки човек трябва да познава ефективната система за самолечение, за да може в трудни моменти да помогне сам на себе си или на околните.

Су-джок – терапията е достъпна и удобна. Може да я изпълните, докато гледате телевизия или разговаряте с близките си. Освен това използването на „Су-джок“ е безопасно. Според проф. Жанайдаров (председател на Асоциацията по Су- Джок в Казахстан) „Су-Джок“ изтрива границата между самолечението, което медицината не одобрява и профилактиката, която поощрява.

Су-Джок е метод на лечение посредством въздействие върху ръцете и стъпалата. Според специалистите може да бъде отнесен към най-добрите методи на самопомощ, известни до този момент.

За познавачите и ценителите на „Су-Джок“ масажорите NM-55P и Е5 на корейската компамия „Nuga Medical“ е идеална възможност в домашни условия да се прилага тази техника, обогатена с благоприятното въздействие на турманиевата керамика.

Напиши коментар

Количка

X