ДА НАПОМНИМ ЗА КРАКАТА

Какво прави стъпалата уникални?

Краката са нашата опора и нашето средство за предвижване. За да станем от леглото си, да излезем от дома си и да отидем на работа – да, преди всичко ни трябват два здрави крака.

Краката изпълняват много важни функции, имат множество особености и все пак не изискват голямо внимание.

Здравите крака –  сила, енергия и младост!

Здравите крака ще ни отведат не просто към живот, но и към активен и пълноценен живот. Затова мъдрите хора изграждат за себе си и семействата си култура в грижата за стъпалата.

Стъпалата си имат свои особености като части на тялото.

Мощен амортисьор

Първата особеност е, че стъпалата са най-мощния амортисьор в човешкия организъм

Навярно сте забелязали, че човек, който върви с пружинираща походка, прави впечатление на млад и енергичен. Точно обратното, когато походката е непружинираща, дори и за млад човек може да се каже, че е отпуснат и болнав.

Стъпалото има свойства наподобяващи пружина – така то може да се разтяга при ходене и стъпване, както и да поема силата на удар. Когато този най-голям амортисьор на човешкото тяло „излезе от строя“, много силно започват да се натоварват двата по-слаби амортисьора – големите стави на долните крайници и кръста. Затова е важно преди възстановяване на кръста, тазобедрените стави и коленете, да се обърне внимание на състоянието на стъпалата: доколко те са пружиниращи и работоспособни.

Какво можем да предложим на стъпалата като най-мощните амортисьори в човешкото тяло? Масаж с масажора за стъпала на Нуга Бест Е5 – в началото и в края на деня по 12 минути. Сутрешният масаж на стъпалата е предназначен за активизиране на кръвообращението и стимулиране на мускулите, които гарантират пружиниращото свойство на стъпалото. Вечерният масаж е нужен, за да се премахне застоя и да се подобри притока на кръв в меките тъкани на стъпалата. Специалната форма на турманиевата керамика създава условия да се направи тракция на множеството стави на стъпалата и дава възможност за пълноценна нощна почивка. Също така вечер се препоръчва да се използва и 30-минутна миостимулация, която ще премахне ефективно болките и напрежението в мускулите.

Отдалечени от сърцето

Втората особеност на стъпалата е, че те са най-отдалечени от сърцето.

Кръвта, която протича от сърцето към краката, изминава най-дълъг път. Тя не е така качествена, защото по пътя си е „изгубила“ много кислород, хранителни вещества и нейната температура е по-ниска с около 0,2 градуса. Затова и краката по принцип се намират в състояние на „недохранени“. Наред с това стъпалата са снабдени с голямо количество капиляри, наречени „второ сърце“. Те са 50 пъти по-тънки от човешки косъм и имат сложната задача да преодолеят земната гравитация и да върнат кръвта обратно към сърцето. Затова доброто състояние на стъпалата е от голямо значение за цялостното здраве на човека.

Масажорът за стъпала на Нуга Бест е изработен от турманиева керамика, която продуцира биорезонансна инфрачервена топлина и аниони. Те, заедно с масажа подобряват кръвообращението на краката, дават им енергия и здраве. Освен това масажорът осигурява и контрастно въздействие, което гарантира топлината и комфорта на стъпалата. Особено полезен е вечерният масаж, за да се осигури пълноценно възстановяване през нощта. Безсънните нощи заради студени крака остават в миналото!

Връзка с други органи

Третата особеност на стъпалата е, че те имат връзка с вътрешните органи, тъй като по тях са разположени множество биоактивни точки.

По стъпалата има голямо количество нервни окончания. Например по кожата на стъпалата на един сантиметър има около 15 – 20 пъти повече нервни окончания, отколкото на кожата на бедрата. Защо е така? Трудно е да се отговори, но определено се разбира, че чрез кожата на стъпалата човек получава определени импулси. А отдавна е известно, че тези импулси са свързани с работата на вътрешните органи. Физиците днес обясняват тази меридианна връзка с течнокристалните свойства на съдовете, свръзките и нервите, способни бързо да предават без загуба енергия от активната точка на стъпалото към органа. Когато се активизира и стимулира точката на стъпалото, се активизират обменните процеси, усилва се кръвотока и балансира енергията в съответния орган. Съществува и обратна връзка, която е много полезна. Органът може да сигнализира в своята зона на стъпалото за недоброто си състояние във вид на изострена болезненост.

Масажорът за стъпала на Нуга Бест помага да се намери най-болезнената зона на стъпалото и да се направи най-елементарна диагностика. Използвайки силата на точковия масаж, може да се масажират всички рефлекторни зони и да се повлияе благоприятно здравето.

Често в стъпалата се натрупват много токсични отпадъци. Те могат да блокират рефлекторните зони, да причинят подпухване на краката и умора. Ежедневният масаж на краката – сутрин рано и вечер късно – осигурява естествена детоксикация на организма. Възстановява се жизнеността и доброто настроение.

Съзнавайки важността на стъпалата за доброто здраве, корейската компания Nuga Medical Co създаде удобни стелки от турманий. Поставени в обувките или маратонките, те осигуряват постоянен масаж. през целия ден човек може да се наслади на ползите от турмания: топлина и енергия, съчетани с антибактериалните свойства на среброто.

Никога до сега грижата за стъпалата не е била толкова лесна и толкова комплексна. За тези, които са изградили култура в грижата за стъпалата.

Напиши коментар

Количка

X