ХОРА, ВЯРВЯЙТЕ В НУГА БЕСТ!

Какво е за мен Нуга Бест?

Пенка Василева, пенсионер

Надежда, вълшебство, чудо! Животът ми се дели на два периода: преди и след Нуга Бест.

В залата дойдох в окаяно състояние, почти неподвижна, с много болки и с много заболявания. Движех се като робот с две патерици. Гърбът ми бе скован, с много шипове. С годините се смалих: на младини бях висока 1, 71см, а в залата( преди повече от осем години) дойдох 1, 61см.

Надежда, вълшебство, чудо! Пенка Василева, пенсионер/ Снимка: © собствен архив

Дойдох с диагноза дископатия, дискова херния и коксартроза на тазобедрените стави и без никаква надежда. Препоръчано ми бе да направя операция за смяна на ставите. Дъщеря ми е медицински работник в Канада и по неин съвет не се реших на операция. Болките ми бяха нетърпими, движенията ми – много ограничени. За да мога да излизам навън, дъщеря ми искаше да ми купи кола. Аз се посмях през сълзи и я попитах кой ще мести крака ми върху педалите, защото аз вече не можех да ги движа. Животът ми се промени откакто посещавам Нуга Бест.

Още в самото начало на посещенията си в залата, реших да си взема големия турманиев килим. По това време нямаше акция. Не можех и да лягам на него, когато си поискам, защото в залата имаше много хора. Затова, без да чакам намаление, реших това е моят уред! Този килим на мен ми трябва, за да си го имам вкъщи!!! Бях първата, която в залата на Нуга Бест _Варна си купих големият турманиев килим! Не защото имах много пари, но мъките ми бяха много.

По цели нощи не можех да спя. Притеснявах се, че ще стана товар за децата си. А аз исках да съм здрава!!!

Сега след осем години активно ползване на големия турманиев килим вкъщи, съм нов човек – вървя спокойно без патерици: движа се сама без придружител. Обичам много да вървя пеш и да се радвам на всяка крачка, която правя в живота си. Децата ми също са много доволни. Всяка вечер дъщеря ми ме проверява дали съм ходила на масаж в залата. Но аз никога не пропускам, защото не искам да изпадна в безпомощното състояние, в което бях.

Наред с това отслабнах и възстанових добрата си фигура. Тежах сто и шест , а сега съм осемдесет килограма. Също така „порстнах“ с пет сантиметра. Болките от дископатията и дисковата херния са само лош спомен. Турманиевият килим ме зарежда през нощта с много енергия и сила. Вечер спя на топлия килим и дори не ми се налага да включвам допълнително отопление. С годините дори разбрах, че освен здраве големият турманиев килим ми дава възможност да плащам по-малко пари за ток, да икономисвам.

Най-после си стоплих кокалите.

Истинско блаженство изпитвам да си легна в топлото легло и да дишам свеж и прохладен въздух!

От дете имах проблеми с вестибуларния апарат и не можех да пътувам с кола, автобус. Сега вече нямам този проблем, пътувам спокойно, дори на далечни разстояния. Преди няколко години гостувах на дъщеря си в Канада, а по-късно бях на сватбата на внучката си в Париж. Толкова съм щастлива!

От напрегнатия живот и многото болки нервната ми система бе много разклатена. Сега съм много спокойна, ведра и нищо не ме ядосва. Преди и за най-дребното нещо се ядосвах, сега гледам на нещата по-отгоре.

Толкова се радвам, че имаме Нуга Бест, за да се грижим активно за здравето си! Хора, вярвайте в чудото Нуга Бест!!!

Модерни решения за Вашето здравеТурманиеви постелки от Нуга Бест

Напиши коментар

Количка

X