ОХЛАЖДАНЕТО – ПРЕДПОСТАВКА ЗА БОЛКИ В ГЪРБА

Мнението, че болките в гърба са проблем само на възрастните хора, е грешно.

Много млади хора също имат болки, причинени от миозит (възпаление на мускулите) или радикулит (възпаление на коренчетата на гръбначния мозък).

Болките в гърба често са причинени от преохлаждане. Усещането на лек хлад в областта на гърба е познато на мнозина, а всеки човек поне веднъж в живота си е бил с изстинал кръст. Влагата, хладът, ниските температури, причиняват охлаждане, което често прераства в преохлаждане на кръстта.

Вина за това има също така и стилната пола и панталон с паднала талия, късите блузки и якенца, които подлагат кръстта на опасно изпитание. Защото хладът лесно може да простуди не само гърба, но и бъбреците, да се получи инфекция на пикочните пътища или възпаление на яйчниците.

Трябва да се помни, че ХЛАДЪТ СЕ ЯВЯВА ГОЛЯМ СТРЕС ЗА ОРГАНИЗМА.

Преохлаждането и измръзването намаляват защитните възможности на организма, понижават имунитета и отварят пътя на вирусите и бактериите.

Преохлаждането и измръзването намаляват защитните възможности на организма, понижават имунитета и отварят пътя на вирусите и бактериите.

Какво хладът причинява на гърба?

Нека да си представим гърба във вид на многослоен, но много тънък матрак.


Първия слой на гръбния „матрак“ е кожата. В нея се намират много нервни окончания, които осигуряват на гърба анализ на усещания, температурен анализ и много други процеси. В момента, в който късата блузка се повдигне нагоре при навеждане, кръстът се оголва и в него настъпва хлад. На първо място страдат точно тези рецептори или нервни окончания. И макар в момента човек да не усеща това, кожата реагира мигновено на хлада. Първата реакция на раздразнение на нервните окончания е СПАЗЪМА НА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ. Образно казано, кръвоносните съдове се затварят, възниква съдов спазъм и кожата става бледа.

Вторият слой на гръбния „матрак“ е подкожната мастна тъкан, която също се охлажда. При по-слабите хора с малко подкожна мастна тъкан охлаждането засяга следващия слой, който е мускулния.

Помислете какво правим, когато ни е студено?
Естествено, свиваме се на кълбо и треперим.

А самото свиване на тялото означава, че СЕ СПАЗМИРАТ И МУСКУЛИТЕ. Мускулните спазми пораждат скованост и усещане за дърпане в гърба. Хладът сравнително лесно достига до нервните коренчета, които излизат от гръбначния мозък. Те се охлаждат и ВЪЗНИКВА ВЪЗПАЛЕНИЕ, което предизвиква много неприятни болки.

Какво се случва, ако кръстът е преохладен?

Най-често за охлаждането в областта на кръста сигнализира болката.

Наред с болките може да се появи и скованост. Често болките могат да ограничат дори свободата на движения. В най-добрите случаи ще се чувства дискомфорт и болезнено напрежение в кръста. При по-сериозно охлаждане, болките стават сериозни и много неприятни.

Често хората подценяват болката в кръста и смятат, че тя ще си отиде от само себе си. Но е добре да се знае, че пренебрегването на обикновено охлаждане, може да завърши дори с гнойно възпаление. Когато това възпаление не се отстрани навреме, то прониква по-дълбоко и в тази връзка се НАРУШАВА ХРАНЕНЕТО НА ГРЪБНАЧНИТЕ ДИСКОВЕ. В резултат на това протичат изменения на междупрешлените дискове. Най-вътрешния слой на гръбния „матрак“ , който страда от системното преохлаждане в областта на кръстта, са ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ. Ако кръстта се охлади, страда отделителната система. Тя е устроена така, че работи нормално при температура тридесет и осем градуса. При преохлаждане бъбреците, понижената температура намалява производството на урина. В резултат на това възникват условия за отлагане на пясък, образуване на камъни, цистит.

Не бива да се забравя, че в областта на кръста има много рефлекторни точки, които отговарят за коремните органи. Въздействието на хлада върху тези точки, води до нарушение на тяхното кръвоснабдяване. Следователно проблемът вече не е само проблем на кръста и бъбреците, но и на репродуктивните органи и червата. Човешкото тяло обича топлината. Кръстът е особенно уязвим от хлада. Затова уверете се, че кръстът Ви е добре защитен от студа.

Турманий &
Нанодиаманти
Постелка
Т11

Едно ефективно средство, с помощта на което човек може да се предпази от охлаждане е постелката с турманий & нанодиамантен турманий Т11 на корейската компания Nuga Medical.

Едно ефективно средство, с помощта на което човек може да се предпази от охлаждане е постелката с турманий & нанодиамантен турманий Т11 на корейската компания Nuga Medical.

Напиши коментар

Количка

X