ТУРМАЛИН – ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ КАМЪК НА ЗДРАВЕТО
Здраве от недрата на земята – първа част

Турмалин - нещо изключително в световната минералология.

Той се смята за единствен по рода си природен кристал, притежаващ постоянно електрическо поле и това се потвърждава от съвременните научни изследвания. Невероятно красив, минералът излъчва микроток и дълговълнови инфрачервени лъчи. Той е роден от недрата на Земята и се явява ценен източник на здраве за човешкия организъм.

Кристалите на турмалина винаги са заредени с благотворната енергия на Слънцето. Той притежава истинска енергетическа самородност, способен е да нормализира биополето на човек, да изцелява от болести и да оказва мощен оздравителен ефект.

Днес удивителните свойства на турмалина се изследват в лабораторните и научни центрове по целия свят. ИНТЕРЕСЪТ НА УЧЕНИТЕ Е ПРЕДИЗВИКАН ОТ ИСТИНСКИ СЕНЗАЦИОННИТЕ СВОЙСТВА НА МИНЕРАЛА. Уникалността на турмалиновите уреди и бижута е, че с тяхна помощ може в домашни условия да се провеждат процедури, максимално близки до професионалната физиотерапия.

Изделията от турмалин видимо подобряват здравословното състояние на човека, като РАБОТЯТ НА КЛЕТЪЧНО И МОЛЕКУЛЯРНО НИВО.

Източник на цял комплекс
от природни чудеса
Това е изключително!

Турмалинът е нещо изключително в световната

Турмалин – източник на цял комплекс от природни чудеса: микроток, инфрачервени лъчи и отрицателно заредени йони, който по най-добрия начин влияе на здравето и самочувствието на човека.

Чудесният минерал проявява своите удивителни оздравителни свойства във всякакъв вид уреди или бижута. През последните години голяма популярност добиха енергетическите гривни с турмалин. Те са богат източник на сила и енергия. Турмалинови енергоактивни гривни носят както обикновени хора, така и професионални спортисти. По разнообразие на цветове турмалинът превъзхожда всички други скъпоценни камъни. Благодарение на това му свойство, турмалинът е високо ценен от бижутерите.

Царската короната с турмалин
на Екатерина II Велика
Турмалинът предизвиква жив възторг у човека!

Турмалинът предизвиква жив възторг у човека!

Още един известен турмалин е намерен в короната на династия чехски крале. Когато направили експертиза, се оказало, че най-големият червен рубин въобще не е рубин, а турмалин. От царствен разкошен червен турмалин е направена известната „Гроздова чепка“, която лично шведския крал Густав III поднесъл на императрица Екатерина II.

Такова фантастично разнообразие от цветове говори за много сложен състав на минерала. Таурмалинът съдържа основни метали, които осигуряват пъстрата му и романтична окраска. Наличието на литий ражда ценния розов турмалин, а желязото украсява структурата на турмалина в черен цвят. Названието на камъка произлиза от сингалската дума Turmali. Така са нарекли турмалина търговците, които първи пренасят този скъпоценен камък от Цейлон в Амстердам в началото на осемнадесети век. Изисканата красота на турмалина вече много векове покорява ценителите на прекрасното и хората с развит естетически вкус.

Фантастичните свойства на турмалина позволяват да се използва в най-различни области.

Пиезоелектрическите свойства на минерала широко се използват в медицината. Вече и в България са популярни лечебните постелки на основата на турмалина, уреди за йонизация на въздуха и много други. Свойствата на турмалина активно се използват в науката, в микроелектрониката и радиоелектрониката.

Необикновените свойства на турмалина

Турмалинът е единственият минерал в природата, който притежава силно електрическо поле. Кристалът поглъща слънчевата енергия и на повърхността му се образува електрически заряд, който се използва за изцеление на организма. За да се „презареди“ турмалинът е достатъчно само да се подържи на слънце за двадесет минути.

Турмалинът е не само ПРЕВЪЗХОДЕН ЕНЕРГОСТИМУЛАТОР, но и ОТЛИЧЕН КЛЕТЪЧЕН АКТИВАТОР; БАЛАНСЬОР НА БИОТОКОВЕ.

Несъмнено турмалинът – това е рядък оздравителен ресурс, подарен ни от самата природа.

Уникалните свойства на турмалина са станали
известни за човека още в средните векове.
Природа и научни открития

Природа и научни открития

В историята са записани много случаи, когато камъкът се е проявявал в неочаквана страна и това е удивявало хората.
Така през 1703 година холандски деца са играели с камък, донесен от моряците от далечните бразилски брегове. Този чудодеен камък бил турмалин. Докато играели децата забелязали една странност: кристалът привлича към себе си малки частици: прах и пепел. Това толкова впечатлило малките натуралисти, че те започнали да показват своя детски опит на възрастните. Скоро за електрическите свойства на турмалина узнал широк кръг от хора. Холандците и до днес наричат турмалина „прахосъбирач“.

Много по-късно, през 1880 година семейството учени-физици Пиер и Мари Кюри разкрили тайната на привличането на праха от турмалина и по научен път доказали НАЛИЧИЕТО ПО НЕГОВАТА ПОВЪРХНОСТ НА МИКРОТОКОВЕ. След това по цял свят започнали да наричат турмалина “ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАМЪК“. Следващото откритие правят японските учени. През 1986 година те открили, че смления турмалин отделя много повече енергия отколкото целия кристал. Учените изработват турмалиново влакно от най-малките кристалчета, Изобретението получило голяма популярност и успешно се използвало за оздравителни цели. Още по-далеч отиват корейските учени-автори на нано-технологиите „течен турмалин“, който демонстрира устойчив и уникален оздравителен ефект върху човешкия организъм. Днес в много страни по света се използват турмалинови технологии в оздравителната медицина.

.

Целебни свойства

Източната медицина препоръчва турмалина за очистване на организма и аурата. МИНЕРАЛЪТ ПРЕДСТАВЛЯВА ИСТИНСКА СЪКРОВИЩНИЦА НА ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА и съдържа 26 елемента от Менделеевата таблица – йод, желязо, магнезий, калций и много други. Турмалинът – това е богат източник на микроелементи, балансира биотоковете, а също отделя дълговълнови инфрачервени лъчи и отрицателно заредени йони. Дължината на инфрачервеното излъчване на турмалина е 14-15 микрона. Постоянен микроток отрицателни йони – 0,06mA.

УНИВЕРСАЛНОСТ – това е едно от най-важните свойства на турмалина-целител. Камъкът сам влиза във взаимодействие с енергията на човека и регулира биотоковете и работата на всички системи в човешкото тяло.

Да се носят електрически камъни може по всяко време на годината. Нивото на тяхната зареденост не зависи нито от времето, нито от температурата на въздуха. Когато турмалинът е на тялото на човека, под въздействието на естествената топлина, се образува нискочестотно магнитно поле, което излъчва аниони.

Това осигурява мащабно оздравително влияние върху организма:

 • регулира нервната система;
 • успокоява мускулните болки;
 • намалява ревматичните заболявания;
 • укрепва имунната система;
 • отстранява главоболието;
 • подобрява качеството на кръвта;

 • усилва клетъчния метаболизъм;
 • ефективна подкрепа след преохлаждане;
 • защита от стрес и негативно енергийно въздействие;
 • премахва симптомите на преумора;
 • укрепва репродуктивните функции и потенцията:
 • освежава цвета на лицето

Дълговълновите инфрачервени лъчи стимулират кръвообращението и ускоряват процеса на обмяна на веществата. Те способстват за естествена детоксикация на организма. Според многобройните изследвания характеристиките на човешкото биополе са идентични с характеристиките на инфрачервеното излъчване на турмалина.

Мистични свойства

Отдавна се знае, че турмалинът оказва мощно благотворно въздействие както върху тялото на човека, така и върху неговия разум. Минералът в миналото е препоръчван на тези, които са преследвани от безпричинни страхове и натрапчиви мисли. ТУРМАЛИНЪТ УСПОКОЯВА И ПРОЯСНЯВА УМА. Според старинните предания ТУРМАЛИНЪТ Е КАМЪКЪТ НА ДУХОВНОТО РАЗВИТИЕ, помага за разгръщане на творческите способности. Затова турмалинът често се използва за провеждане на медитации – камъкът помага да се изостри вниманието и концентрацията. Турмалинът се явява идеален помощник в работата с чакрите. Черният турмалин помага бързо да се активизира първата чакра – корен, заземява енергията, увеличава физическите сили на организма, помага да се преодолее стреса и напрежението. Черният турмалин се препоръчва на всички хора, които страдат от неудържим гняв и обиди. Турмалинът винаги се е смятал за най-добрият помощник на представителите на творчески професии – писатели, артисти, поети, музиканти. Черният турмалин, използван в бижутата и продуктите на Нуга Бест, е рядък оздравителен ресурс; подарък на съвременния човек от самата природа!

Затова човешкото тяло лесно и активно поглъща тези лъчи. Достатъчно е просто да се сложи изделие от турмалин върху област на тялото, която Ви безпокои и там веднага започва интензивен процес на обмяна между енергополетата. След минути може да се почувства лека топлина или дори леко парене. Турмалиновите изделия са много полезни за зимата, особено за тези, които мръзнат. Енергопотокът на минерала при контакт с тялото му осигурява мощен топлинен ефект, който подобрява кръвообращението.

Напиши коментар

Количка

X