ТУРМАЛИН – ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ КАМЪК НА ЗДРАВЕТО (ВТОРА ЧАСТ)
ВУЛКАНИЧНИТЕ СКАЛИ – СЪРЦЕТО НА ЗЕМЯТА

Здраве от недрата на Земята – втора част

От древни времена вулканичните камъни се смятат за деца на Земята. Излезли от самото й сърце, те носят в себе си непрекъснатия и безкраен поток-живот!

Подобно на дете, родено от утробата на майката, вулканичните скали са пропити с цялата любов и сила на нашата планета. Земята съчетава в себе си четири стихии: Огън, Земя, Вода и Въздух. В самите недра на нашата планета царува потока на Огъня. Преплитайки се в танц със стихията на Земята, Огънят поражда пръски от своята енергия, които се появяват във вид на изригване на вулкан. Магмата (стопената скална маса) веднага попада в царството на Въздуха и продължава своето движение, отдавайки се на стихията на Водата.

Докоснала се до всички стихии,
лавата придобива невероятни свойства.
Невероятни свойства на лавата

Докоснала се до всички стихии, лавата придобива невероятни свойства.

Когато знае целият цикъл на движението им, човек разбира цялата сила и мощ на вулканичните камъни. Цени ги и активно ги използва в живота си. Вулканичните камъни се смятат за уникални, доколкото съдържат в себе си целия спектър микроелементи, които са необходими за поддържане на живите организми. Именно затова около вулканите растителното царство обикновено процъфтява. Черният цвят на камъка още веднъж подчертава неговата дълбочина и загадъчност. Този цвят засенчва всички останали цветове. Цветът на вулканичните камъни олицетворява тишина, тайнство и безкрайност; има способността напълно да погълне и измени.

Тези камъни са многостранни и в същото време самотни. Те са цепнатина между световете! Другото си име „базалт„, вулканичният камък получава в Етиопия. Имайки гореща природа, той е наречен така, защото „базалт“ означава „кипящ, варен“. Хората от древни времена са запознати с него и са го използвали за бижута на жените. Черният цвят подчертава добре природата на човека. Бижутата от вулканични камъни са винаги креативни и смели. Оригинални и в същото време дискретни, те стават прекрасно допълнение към всеки стил. В съвременния свят вулканичната лава има широко приложение. От нея се създават най-различни елементи на декора, мозайки и скулптури.

 

Вулканичните камъни дълго
време съхраняват топлината
Топлина § Полезни свойства

ЛАВАТА СЕ ИЗПОЛЗВА ПЪЛНОЦЕННО И ЗА МАСАЖИ

При съприкосновение с тялото, камъкът предава не само своята топлина, но и своите полезни свойства. Той въздейства цялостно върху организма, укрепва имунната система, разхлабва областите на напрежение и премахва стреса. Лавата се използва пълноценно за масажи. По този начин тя е невероятен помощник при разширени вени и болезнени стави. Също така камъкът е много ефективен в борбата с целулита. От древни времена ПРАХ ОТ ЛАВА СЕ ИЗПОЛЗВА КАТО ОТЛИЧНО СРЕДСТВО ЗА ЗАРАСТВАНЕ НА РАНИ. На хората, които са емоционално нестабилни, въздействието с вулканични камъни дава лекота; помага да се преодолее умората и да се нормализират природните ритми. Носенето на камъка и контакта с него, помага да се осъзнае своето предназначение на по-дълбоко ниво; човек да се изпълни енергетически и да влезе в уравновесено състояние. Системното използване на вулканични камъни може да осигури отличен отдих и разтоварване на съзнанието на хора, изморени от активния ритъм на живота. Изпълнена с енергията на Земята, лавата дарява на човек цялата си мощ и покой. Измореният човек получава невероятен прилив на сили.

Днес МАСАЖЪТ С ВУЛКАНИЧНИ КАМЪНИ Е ЛЮБИМАТА СПА-ПРОЦЕДУРА за много хора, които се грижат за здравето си. Този масаж успокоява нервите и връща радостта от живота! След такъв масаж човек се чувства спокоен и презареден с енергия от самите недра на Земята! На хората, които се стремят към знания, камъкът помага да имат ясна мисъл, максимално да се съсредоточат върху работата си и да разкрият всичките си умствени възможности. Не случайни ЛАВА СЕ СМЯТА ЗА КАМЪК НА ЗНАНИЕТО. Тя е незаменим помощник на ученици и студенти.

Независимо от това какво ще изберем – масаж или бижута, вулканичните камъни ни помагат да се слеем със силите и могъществото на природата; да придобием лекота, гъвкавост, способност да се променяме, без да губим себе си. Не случайно Нуга Бест включва вулканичните скали като компонент в изключителния природен материал турманий. Те са безценно богатство, подарено ни от природата; богатство дошло при нас от самото сърце на Земята!

Снимки: Pixabay

Напиши коментар

Количка

X