МИОСТИМУЛАЦИЯ – ДВИЖЕНИЕТО Е ЖИВОТ

Миостимулация – движението е живот

Миостимулация на тялото е много ефективна процедура за укрепване на мускулите и изключително популярна при корекция на фигурата.

И с т о р и я

Отначало миостимулация се е използвала само като физиотерапевтична процедура за хора с травми, операции и парализи, за да не се допусне атрофия на мускулите. По-късно космонавтите започват да използват този метод на въздействие, тъй като мускулите им отслабват и губят маса при продължителния престой в безтегловност.

Днес миостимулация е процедура, която практически може да се направи във всеки салон за красота. Именно тя постави началото на апаратната козметология. С миостимулация се е сблъсквал почти всеки практикуващ специалист по корекция на фигурата.

Как ток с ниска честота кара мускулите да работят?

Нискочестотният ток действа на нервните окончания; върху мускулите възниква натоварване и те започват да се съкращават точно така както при физически упражнения. Мускулните влакна се съкращават под въздействието на нервните импулси, в чиято основа лежи способността на невроните да променят електохимическия потенциал на мембраната си. Когато няма сигнал от нервната система, миофибрилите не се съкращават, а с времето могат въобще да загубят тази способност.

НАПРАВЕНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ ТОК С ОПРЕДЕЛЕНА ЧЕСТОТА МОЖЕ В НЯКАКВА СТЕПЕН ДА ЗАМЕНИ НЕРВНАТА СИСТЕМА.

Той също така кара да работят и тези мускули, които нямат нервни окончания, понякога даже по-интензивно, отколкото това е необходимо на здрав организъм. Освен това съкращаването на мускули, което се произвежда по време на физически упражнения се отличава от съкращенията, предизвикани от работата на миостимулацията.

ТАЗИ ПРОЦЕДУРА МОЖЕ ДА НАКАРА ДА РАБОТЯТ ДАЖЕ ТЕЗИ МУСКУЛИ, КОИТО Е ТРУДНО ДА СЕ ТРЕНИРАТ С ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ.

Мускулните влакна се съкращават под въздействието на нервните импулси, в чиято основа лежи способността на невроните да променят електохимическия потенциал на мембраната си.
Мускулните влакна се съкращават под въздействието на нервните импулси, в чиято основа лежи способността на невроните да променят електохимическия потенциал на мембраната си. Снимка: (c) Pexels

Например могат да се стегнат бедрата, без да е необходимо да се правят клякания с щанги. Това е особено ценно за хора, които имат проблеми с коленете и просто не могат да си позволят такова упражнение.

Съкращаването на мускулните влакна предизвиква ПОРЕДИЦА ОТ ПОЛОЖИТЕЛНИ ИЗМЕНЕНИЯ В ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ:

 • Увеличената потребност от кислород и хранителни вещества кара сърцето да се съкращава по-бързо, а дишането става по-дълбоко.
 • За да доставят всичко необходимо за работата на мускулите, артериолите и капилярите се разширяват и така се подобрява микроциркулацията в активната зона.
 • За да се изведат продуктите от метаболизма, организмът „включва“ лимфната система.

 • Постоянно работещите мускули предпазват от провисване на кожата и правят контура на тялото по-изразителен.
 • Повишената потребност от енергия стимулира ЛИПОЛИЗАТА – разрушаването на мастните клетки.

Миостимулацията има много благотворно
действие върху човешкия организъм.
Високи резултати с ниска честота

Е3 | БЪДИ В ТОП ФОРМА!

 • Тя укрепва вялите мускули и повишава тонуса им. Това е изключително полезно на хора, които нямат време или сили за редовни физически натоварвания. Освен това е важно да се знае, че това въздействие увеличава съкратителната способност на мускулите с 30% до 80%.
 • В същото време миостимулацията има релаксиращо въздействие на мускулните влакна в тези случаи, когато те са пренапрегнати след продължително натоварване или тренировка.
 • Миостимулацията е модерно средство за управляване на процеса на отслабване като въздейства на особенно проблемни зони на тялото. Положително променя формите на корема, бедрата, ръцете. Намалява и проявите на целулит до пълното му премахване.

 • Миостимулацията подобрява микроциркулацията и детоксикацията на целия организъм или определени участъци от тялото.
 • Днес миостимулацията е добър помощник за преодоляване на проблемите в гръбначния стълб като укрепва мускулния каракас.
 • Всеки човек знае, че състоянието на мускулите е от жизнено важно значение. Но в забързаното ежедневие невинаги остава време за активна физическа дейност.
 • Активните мускулни съкращения непосредствено стимулират отделянето на ендорфини, които не само намаляват усещането за болка, но и подобряват настроението на човека.

Изключително ценно е и това, че на практика МИОСТИМУЛАЦИЯТА ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ ТРЕНИРАТ ТЕЗИ МУСКУЛИ, КОИТО СА РАЗПОЛОЖЕНИ МНОГО, МНОГО ДЪЛБОКО и които в обикновени условия е невъзможно да се натоварят.

Както в миналото, така и днес миостимулацията се радва на добра популярност заради ефективността си. Но днес тази процедура може да се направи не само в салоните за красота, но и в домашни условия. Това осигурява допълнителен комфорт за човека, който се грижи за здравето си. Миостимулаторите на Нуга Бест Е3 и Е5 са удобни за домашно използване. Те са компактни и мобилни; лесно преносими с възможност да се използват по всяко време и на всяко място, за да тренират мускулите дори в тези случаи, когато с часове трябва да седите зад компютъра.

Снимки: (c) Pexels

Количка

X