ГЕРМАНИЙ – АБСОЛЮТНИЯТ АНТИОКСИДАНТ

Здраве от недрата на Земята - Трета част

ГЕРМАНИЙ – АБСОЛЮТНИЯТ АНТИОКСИДАНТ

Германият (на латински: Germania – Германия), е химичен елемент с номер 32 в периодичната система и символ Ge. Открит е през 1886 г. от Клеменс Винклер (Фрайберг, Германия).
Германият (на латински: Germania – Германия), е химичен елемент с номер 32 в периодичната система и символ Ge. Открит е през 1886 г. от Клеменс Винклер (Фрайберг, Германия).

Сравнително разпространен в земната кора, но е разпръснат, което значително затруднява и оскъпява добиването му. В миналото се е знаело, че германият е крехък като стъкло, а струва колкото златото. И днес цената му е достатъчно висока – 1625 долара за килограм.

Съществуването на германия е предречено от създателя на Периодичната таблица – Д. Менделеев, но е открит по-късно от професорът по химия Клеменс Винклер в Минната академия във Фрайбург (Германия). Но дълги години след това чудотворния химически елемент е забравен. Нов живот в областта на физиологията германият получава с откритията на японския учен д-р Казахико Асаи. През 1967 година той установява, че германият притежава невероятно свойство ДА ДОСТАВЯ КИСЛОРОД ДО ВСЯКА КЛЕТКА В ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ! Действайки на най-ниско ниво – клетъчно, този микроелемент подобрява клетъчния метаболизъм и снабдява клетките с енергия.

ПРЕНАСЯ КИСЛОРОДА В КЛЕТКИТЕ И ТЪКАНИТЕ НА ОРГАНИЗМА

Безспорен факт е, че много заболявания възникват поради постоянен недостиг на кислород в клетките и тъканите на човешкия организъм. Когато германият попадне в кръвта, той се държи аналогично на хемоглобина – спомага за обогатяване на тъканите с кислород; подобрява протичането на процесите в клетките. Кислородът, който германият пренася в тъканите, гарантира нормалното функциониране на всички системи и предпазва от развитие на кислороден глад в органите, тъканите и клетките в човешкото тяло. Най-чувствителни към недостиг на кислород са централната нервна система, мускулите на сърцето, тъканите на бъбреците и черния дроб. Много учени днес наричат германия „ВИТАМИН О“, именно защото той повишава нивото на кислород в клетките и тъканите, а кислородът им е жизнено необходим.

СТИМУЛИРА ИМУНИТЕТА

СТИМУЛИРА ИМУНИТЕТА
Германий – стимулира имунитета

Германият е способства продуцирането на интерферони, които подтискат процесите на размножаване на бързоделящите се микробни клетки; активизират микрофагите и специфичните клетки на имунитета (Т-клетките). Установено е, че германият помага за разпадането на холестерола, триглицеридите и мастните киселини. Учените свързват опазването и превенцията на имунната система с предпазването от преждевременно стареене. Заедно с кислорода, германият укрепва естествения механизъм за защита като помага на организма да се бори сам.

ПРОТИВОГЪБИЧНО, ПРОТИВОВИРУСНО И АНТИБАКТЕРИАЛНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ

Органическите съединения на германия стимулират производството на интерферон – защитен белтък, който се изработва от организма в отговор на постъпилите в организма чужди микроорганизми. По този начи германият усилва естествената самозащита на организма. 

ПРЕМАХВА БОЛКАТА

Усещанията за болка се предават от нездравия орган в централната нервна система по своеобразна електронна верига. Органичните съединения на германия прекратяват движението на електроните в нервните клетки и така спират болката. Така този чудотворен елемент действа и като натурален аналгитик. 

МОЩЕН АНТИОКСИДАНТ

Антиоксидантите ( против окислението) действат благоприятно и отпускащо върху човешкия организъм. При направените изследвания е установено, че германият блокира и унищожава свободните радикали като токсини, тежки метали и токсични съединения, които отделят отровни оксиди и застрашават здравето. Германият се свързва със свободните радикали и спира вредното им влияние. Този микроелемент – чудо не се произвежда в човешкия организъм. Затова е наложително да се приема ежедневно с храната. Женшенът, чесънът, хлорелата, гъбите рейши, алое вера и доматеният сок са сред най-добрите източници на органичен германий. Именно поради мощното действие на германия, корейската компания Nuga Medical Co Ltd го включва като основен компонент в патентования материал – турманий.

С една цел – опазване здравето на човека!

 Напиши коментар

Количка

X