РЕЛАКСИРАЩА МАСКА ЗА ОЧИ – ДУМАТА НА СПЕЦИАЛИСТА!
Nuga Best - Марка на 2019 година

Думата има специалистът!

Лекар офтамолог за маската за очи HC-1 на Нуга Бест.

През последните години се появиха голямо количество нетрадиционни носители на визуална информация ( телевизор, монитор на персонален компютър, миниатюрни дисплеи на мобилни телефони, смартфони, таблети, електронни книги), чието качество и способи на формиране на изображението значително се отличава от обичайните за човека книжни носители.

Компютъризацията на производството и бита увеличи количеството хора, които получават информация от екрана на монитора, а това може да се приравни към операторски труд. Този вид труд се осъществява в условията на необходимост от ПРЕРАБОТКА НА ПОСТЪПВАЩАТА ВИЗУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО ЧЕСТО НАДМИНАВА ИНДИВИДУАЛНИТЕ ФИЗИОЛОГИЧЕСКИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ЧОВЕКА,  в частност – възможностите на зрителната му система.

Дългите информационни претоварвания могат да доведат до формиране на такива състояния като хроничен стрес, синдром на хроничната умора, невроза, професионални „прегрявания“, компютърен зрителен синдром, зрителна астенопия. Значително се увеличиха оплакванията от хора, чиято работа е свързана с възприемане на визуална информация от различни носители. В днешно време освен традиционните мерки за профилактика и лечение, активно се използват и нетрадиционни методи, в основата на които лежат ултрасъвременните технологии.

Решението

ПЕРСПЕКТИВНИ ДНЕС СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ТУРМАНИЕВАТА КЕРАМИКА ЗА ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА АСТЕНОПИЧЕСКИ СЪСТОЯНИЯ.

Турманият е сплав от природния кристал турмалин, германий, вулканични скали и природния минерал елван. При нагряване турманиевата керамика става източник на дълговълнови инфрачервени лъчи, слабо магнитно поле и отрицателно заредени йони.

С нанодиамантен
турманий & сребърни нишки
Релаксираща
маска за очи
HC-1

Релаксираща маска за очи с нанодиамантен турманий & сребърни нишки HC-1

Резултат

В РЕЗУЛТАТ СЕ ПОВИШАВА ТЕМПЕРАТУРАТА НА ТЪКАНИТЕ, КОЕТО ВОДИ ДО РАЗШИРЯВАНЕ НА КАПИЛЯРИТЕ, СТИМУЛИРА СЕ КРЪВОТОКА, УСКОРЯВА СЕ МЕТАБОЛИЗМА. ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ПОВИШАВА РЕГЕНЕРАТИВНАТА ДЕЙНОСТ НА ТЪКАНИТЕ, ИМУНИТЕТА И СЕ ПОЛУЧАВА САМОИЗЦЕЛЕНИЕ.

ПРИНЦИПЪТ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ТУРМАНИЕВАТА МАСКА ЗА ОЧИ HC-1 Е ОСНОВАН НА ФИЗИЧЕСКОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА КОЖАТА ОКОЛО ОЧИТЕ НА ДЪЛГОВЪЛНОВИТЕ ИНФРАЧЕРВЕНИ ЛЪЧИ, МАГНИТНО ПОЛЕ И ОТРИЦАТЕЛНИ ЙОНИ, които се отделят от природния материал турманий.

Комплексното въздействие на изброените фактори подобрява микроциркулацията в областта около очите, съдейства за рахлабване на гладките мускулни съдове, което води до тяхното разширяване и подобрява кръвообращението.

Един от основните действащи фактори в турманиевата маска за очи е дълговълновото инфрачервено излъчване. Както е известно, естествен източник на инфрачервена светлина е слънцето. Смята се, че биологически най-ефективно е излъчването в диапазона 7 – 14 микрометъра.

МЕДИЦИНСКИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПОКАЗВАТ, ЧЕ ТОВА ИЗЛЪЧВАНЕ Е НЕ САМО БЕЗОПАСНО ЗА ЧОВЕКА, НО И ЗАДВИЖВА МЕХАНИЗМА НА РЕГЕНЕРАЦИЯ И ОЗДРАВЯВАНЕ НА ОРГАНИТЕ.

Особено ефективни в това отношение са инфрачервените лъчи с дължина на вълната 9,6 – 10 микрометъра. Тази честота на инфрачервено излъчване съответства на излъчването на здравата човешка клетка в човешкото тяло. Всяко външно инфрачервено излъчване с такава дължина на вълната се поглъща активно от тъканите на човешкия организъм, защото е налице явлението биорезонанс.

Именно в тази честота на инфрачервено излъчване работи турманиевата маска за очи НС-1 на Nuga Best.

Eдин от признаците на умора и стареене на организма е увеличаване количеството на свободните радикали. Нормално неголямо количество свободни радикали присъстват в човешкия организъм. Силният имунитет контролира тяхната активност. Ако количеството свободни радикали се увеличи, започва производство на голямо количество такива молекули. При това неконтролируемо увеличаване на свободните радикали растат и  вредите върху човешкия организъм, защото се променя структурата на белтъците. Клетките се лишават от своята естествена защита, тъй като свободните радикали разрушават целостта на клетъчната мембрана. В организма се натрупва излишна течност, повишава се нивото на калция.

Тези изменения водят до различни заболявания, нарушаване на биохимичните реакции и преждевременно стареене. Нестабилните молекули, на които им липсва един или няколко електрона,  рано или късно ги отнемат от здравите клетки. Атаката на радикалите създава окислителна реакция и в такива условия обикновените молекули дават своя електрон на нестабилните молекули. И тъй като всички органи и тъкани са изградени от обикновени молекули, след окислителните реакции те не могат да бъдат същите и започват да се разрушават. След вземането на електрона, свободният радикал става устойчиво съединение. Количеството на поразените клетки расте, в химичните реакции се включват даже инертни молекули. Ролята на тези непълноценни молекули в процеса на стареене стана ясна след многобройни научни изследвания през последните години.

Nuga Best - Марка на 2019 година

ОТРИЦАТЕЛНО ЗАРЕДЕНИТЕ ЙОНИ

Постъпването в организма на отрицателно заредени йони намалява количеството на свободните радикали, а това влияе положително върху състоянието на организма. ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА ОТРИЦАТЕЛНО ЗАРЕДЕНИТЕ  ЙОНИ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТУРМАНИЕВАТА МАСКА ЗА ОЧИ HC-1 ВЪЗСТАНОВЯВА ТЪКАНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОЧИТЕ, ОТСТРАНЯВА БРЪЧКИТЕ И ПИГМЕНТНИТЕ ПЕТНА, ПОВИШАВА ЕЛАСТИЧНОСТТА НА КОЖАТА.

Отрицателните йони благотворно влияят на зрителните функции и това се получава за сметка на въздействието на клетките на ретината и зрителния нерв, в които при зрителна преумора или в процеса на стареене, се натрупват свободни радикали.

Nuga Best - Марка на 2019 година

ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА МАГНИТНО ПОЛЕ

Въздействието на магнитно поле  върху мускулната, нервна и кръвоносна система на очите се проявява на клетъчно ниво. Постоянните магнити индуцират преминаване на електрически ток в тъканите на очите. Намиращите се в йонизирано състояние макромолекули и свободни радикали променят своето местоположение, а в резултат се променят физикохимическите свойства на кръвта и лимфата; скоростта на биохимическите реакции и биофизическите процеси. Течните кристали, които се явяват основа на клетъчната мембрана, се преориентират по протежение на  линията на магнитното поле. Променя се проницаемостта на мембраната и това влияе благоприятно на обменните процеси.

Nuga Best - Марка на 2019 година

ЕФЕКТ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО И

ЕФЕКТЪТ ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТУРМАНИЕВАТА МАСКА ЗА ОЧИ Е:

  • НАМАЛЯВАНЕ НА УСЕЩАНЕТО ЗА БОЛКА И КРАМПИ В ОЧИТЕ СЛЕД РАБОТНИЯ ДЕН
  • НАМАЛЯВАНЕ ЧУВСТВОТО НА ОБЩА УМОРА
  • ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА НОРМАЛНИЯ РЕЖИМ НА СЪН

По този начин комплексното въздействие на изброените три фактора ( дълговълнови инфрачервени лъчи, отрицателни йони и магнитно поле) постепенно подобряват тонуса на мускулите и кожата около очите; намаляват тъмните кръгове и оттоци под очите; заглажда бръчките; подобрява зрителните функции и повишава качеството  на живот.

ИЗВОДИ И ПРЕПОРЪКИ

  • Принципите на действие на турманиевата маска за очи HC-1 са основани на въздействието на физически фактори (инфрачервено излъчване, постоянно магнитно поле и отрицателни йони) върху кожата, подкожните структури и тъканите на очите.
  • Ефективността на всеки от изброените физически фактори при лечение и профилактика на заболявания на очите е потвърдена от многобройни изследвания и използването на всеки от тях за физиотерапия.
  • Съчетаното използване на тези физически фактори позволява да се получи по-бърз и стабилен ефект. Това дава основание да ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТУРМАНИЕВАТА МАСКА ЗА ОЧИ НС-1 ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА АСТЕНОПИЧЕСКИ СЪСТОЯНИЯ НА ХОРА, ИЗПОЛЗВАЩИ КОМПЮТРИ, а също така ЗА УКРЕПВАНЕ НА ОБЩОТО СЪСТОЯНИЕ НА ОРГАНИЗМА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ.
  • Защото ПРИ ЕСТЕСТВЕНО НАГРЯВАНЕ С ТУРМАНИЕВАТА МАСКА ЗА ОЧИ СЕ РАЗШИРЯВАТ СЪДОВЕТЕ; ВЪЗСТАНОВЯВА СЕ ЕЛАСТИЧНОСТТА НА МУСКУЛИТЕ НА ОЧНАТА ЯБЪЛКА И СЕ ПРЕМАХВА УМОРАТА.

Главен лекар к.м.н. М.И.Ковтун

Офтамологична клиника „Проф.Л.Л.Гиршман“

Коментари (1)

Напиши коментар

Количка

X