ТУРМАНИЕВА САУНА У ДОМА

Инфрачервена сауна – ритуал за здраве и красотаА защо не турманиева сауна у дома?

Инфрачервена сауна – ритуал за здраве и красота

Сауна, в превод от финландски, означава „баня“ и се счита за истинско притежание на жителите на Финландия.
 Но ефективността на сауната, я направи популярна по целия свят! Та нали именно след сауна човек се чувства отпочинал? Когато става дума за масаж, казват че хората се делят само на две категории: тези, които обичат масажа и тези, които никога не са го изпробвали. Това твърдение е абсолютно вярно и за сауната – човек не може да не се влюби в тази полезна и приятна процедура.

  • Инфрачервените лъчи имат благоприятен ефект върху здравето.

    ИнфраRED

    Инфрачервените лъчи имат благоприятен ефект върху човешкото здраве.

ИнфраRED VS КласическаЗащо все повече хора, живеещи ярък и динамичен живот, предпочитат инфрачервената сауна пред класическата?

Дали инфрачервената сауна е ново модно течение в индустрията за красота и здраве?

Инфрачервената сауна е не просто модно течение, но и пълноценна грижа за здравето.

Създадена на основата на най-съвременни технологии, инфрачервената сауна се определя като възстановителна процедура, която не изисква много време, комфортна е и е удобна. При това, за получаване на порция здраве, не е нужно човек да се изпотява, изнемогвайки от горещината на въздуха, присъща за другите видове сауни.

Благоприятния ефект на инфрачервената сауна се получава за сметка на интензивното топлинно въздействие върху тялото на човека. Топлинните вълни проникват в тялото в дълбочина до 3 – 5 сантиметра, което е няколко пъти по-интензивно от нагряването в обикновена финландска сауна (до 5 милиметра). Затова, за да се получи полезния ефект от инфрачервената сауна са нужни не повече от половин час, а не, например, два часа.

През 2002 година е направено изследване върху ефекта на инфрачервената сауна върху човешкото здраве. То е публикувано по-късно в списание: „Jornal of the American College of Cardiologi„.

ИнфраRED

В инфрачервената сауна се нагрява тялото, а не въздуха
В инфрачервената сауна се нагрява тялото, а не въздуха

Класическа

В класическата сауна се нагрява въздуха.

Подобрява сърдечната дейност

Изследователите констатират, че прекарването по 15 минути в сауна на ден в продължение на 14 дни, подобрява с 40% функцията на покриващите артериите ендотелни клетки. Те установяват, че ежедневните сауни в продължение на 4 седмици, снижават кръвното налягане и подобряват приема на кислород при хора със сериозни сърдечни заболявания.

ОТСЛАБВАНЕ

При редовно и системно използване на сауна може спокойно да се свали някой излишен килограм.

Самият процес на потене използва огромно количество енергия, а енергията идва от преобразуване на мазнините и въглехидратите в процеса на горене на калориите.
 В инфрачервената сауна за 20-30 минути организмът изразходва такова количество енергия, каквото е необходимо за 10-минутен крос. Според медицинския изследовател д-р Уорд Дийн: „При съответни благоприятни условия човек може лесно да свали с потта половин килограм при едно посещение в сауната, стопявайки около 300 калории.“

Детоксикация

Под въздействието на инфрачервените лъчи порите на кожата се разширяват. Тези невидими за очите лъчи проникват през кожата в дълбочина до 5 сантиметра и взаимодействат основно с молекулите на водата в човешкия организъм. така заедно с потта се отделя значителна част от натрупаните токсини и шлаки.
 В потта, която се отделя, се съдържат около 20% твърди, ненужни вещества като кадмий, никел, мед и натрий. За сравнение с обикновената сауна в потта се съдържат само 5% твърди вещества и 45% вода.

При простуда

Всеизвестен факт е, че бактериите загиват под действието на повишаване температурата на тялото.
 Отделянето на пот се предизвиква от нагряването не само на повърхностните тъкани, но и на дълбоките слоеве мускули, а също така на сухожилията и костите. Така даже периферните тъкани се снабдяват с кислород.
 Благодарение на това човек е по-устойчив на простудни заболявания, а бактериите и вирусите загиват под въздействието на повишената температура на тялото.

Намалява болката

Голяма турманиева постелка NM-2500
Голяма турманиева постелка NM-2500

Дълговълновите инфрачервени лъчи оказват силно влияние на меките тъкани на организма. Те ги загряват, а от мускулите се извежда излишъка от млечна киселина. Затова сауната е много популярна сред спортистите. С помощта й бързо може да се премахне болката и умората от изморителната тренировка.

ПРЕМАХВА ЦЕЛУЛИТА И ПОВИШАВА ЕЛАСТИЧНОСТТА НА КОЖАТА

Подобреното кръвообращение и ускорената обмяна на веществата позволява на организма „да изгори“ подкожните отлагания и отстранява появата на „портокалова“ кожа. Така за жените сауната е изключително полезна – само след няколко сеанса кожата става по-гладка и еластична. Кожата се очиства от пъпки, черни точици, дерматит и придобива здрав и сияен вид.

За домаТурманиевите постелки от Нуга Бест – възможност за инфрачервена сауна у дома

Човек може да комфортно отдъхне в условията на инфрачервена сауна: да чете или да слуша музика, а инфрачервената топлина благотворно да въздейства върху тялото му. Да се отпуснете в уютната атмосфера на инфрачервена сауна и да отдъхнете от ежедневните грижи, ще ви помогне и невероятната турманиева постелка на корейската компания Nuga Medical Co Ltd. За нея лесно ще намерите място у дома, за да превърнете полезната инфрачервена сауна в ежедневие. 
Ще станете по-активни, по-енергични и ще изглеждате по-млади!
 Инфрачервената сауна ще Ви подари здраве и красота!

Снимки: Pexels, Unsplash, Собствен архив

Напиши коментар

Количка

X