ТУРМАНИЙ И СТУДЕНО – ПОДХОЖДАТ СИ
Топлината без която не можем

Дори самият живот не може да се зароди без топлина.

Топлината привлича всичко живо: и растенията, и животните обичат топлина.

Винаги, когато се говори за топлина, в човек се появяват най-добрите асоциации. И не случайно всички приятни спомени се свързват с усещане за топлина. Човек се заражда в топлина. Първите девет месеца от своя живот прекарва в утробата на майка си, където е топло. Всички органи в човешкото тяло съществуват в топлина.

Топлината е здраве

За да не боледувате, трябва да използвате топлина!
За да не боледувате, трябва да използвате топлина!

За да осигури добър живот и дейност, нашият организъм трябва постоянно да поддържа достатъчно висока температура. За тази цел ние се храним, обличаме се и се сгряваме допълнително с помощта на различни източници на топлина. Ако топлината е малко, човек може да замръзне или да получи измръзвания.

По данни на асоциацията на лекарите-натуропати Ню-Брансуик (Канада), когато температурата на тялото се понижи само с един градус под нормата, намалява активността на имунната система. Тя не може да ни защитава качествено. Наред с това с 12% по-слабо се извършва обмяната на веществата, а ферментите работят с 50% по-лошо. Затова продължителното и често охлаждане е отворена врата за много заболявания. Този феномен е потвърден няколко десетилетия назад, когато е изобретен тепловизор (устройство за наблюдаване на разпределението на температурата по изследваната повърхност), известен в медицината апарат. С помощта на този уред, който показва топлинната картина на човека, учените можели да видят болезнените места и струпването на повредени клетки във вид на „хладни петна“. Този уред ясно показва на съвременните хора, че там, където се установява болест, най-често се открива и недостиг на топлина. Вярно е и обратното твърдение: при недостиг на топлина в тялото се създават благоприятни условия за развитие на болести.

Изводи

Можем да си направим извод, който прекрасно са знаели нашите прародители, когато са използвали печки и бани

За да не боледувате, трябва да използвате топлина!

Нашите предци добре са знаели тайните за укрепване и възстановяване на здравето. Нямали са аптеки на всеки ъгъл, нито толкова много дипломирани медици, затова е трябвало да се обръщат за помощ към природата. Особеностите на климата и условията, в които са живеели, са им помогнали да изградят естествена здравна култура. Основен принцип в нея е използването на топлината. В миналото топлината е прилагана като най-ценен оздравителен фактор.

Не всяко топлинно излъчване носи живот!

Още в средата на миналия век японските учени категорично заявяват, че всяка топлина е различна. Колкото е по-кратка дължината на вълните, толкова по-висока е квантовата й енергия. За човек благотворна се смята тази топлина, чиято квантова енергия е не по-висока от тази, която произвеждат здравите клетки. Та нали човешкото тяло съвсем не е слаб източник на топлинна енергия? Самият човек също излъчва топлина, защото се състои от молекули. Тези молекули, както всичко в живата и неживата природа, имат определена активност. Но човек излъчва топлина в достатъчно тесен диапазон: от 6 до 14 микрона.

Защо е важно да се знае това?


В природата спектърът от дълговълнови инфрачервени вълни е много тесен. Те са наречени от учените „биорезонансна топлина“. Думата ‘биорезонанс“е съставена от две думи: „био“-живот и „резонанс“ – съвпадение. Това означава, че тази топлина съвпада по своето качество с потребностите на човешкия организъм. Естествено първият ефект, очакван от нея е увеличаване на жизнения потенциал на клетките. Всички клетки, получаващи живителната топлина, започват да живеят в съвършено други условия. Те натрупват сили, подобряват се обменните процеси и се ускорява отделянето на токсини. При това се обезврежда всичко вредно, което попада в организма. Освен това дълговълновите инфрачервени лъчи са наречени и „лъчите на живота“. Такива лъчи човек приема при изгрева и залеза на слънцето. Те попадат на Земята повече през пролетта или есента, когато природата оживява след студа или се избавя от горещината. Има географски региони (предимно планински), където тези лъчи се задържат по-дълго време и там живеят много дълголетници. Такова място е китайското селце Бама.

Далеч преди учените- японци благотворния ефект на биорезонансната топлина е открит от нашите предци. В ежедневието си те забелязват, че руската печка, джамала, турската баня лекуват много заболявания. Например, когато човек е намръзнал много, сухата топлина от руската печка възстановява имунитета му и човек се предпазва от развиване възпаление на белите дробове. Обичайна практика в миналото е да се понагрее гърба. Така топлината премахвала болката, мускулите се отпускали и работоспособността се възстановявала бързо. На руската печка бързо са зараствали рани, намалявали болките в ставите. На нея човек бързо се наспивал и зареждал с енергия. Руската печка е служила като своеобразен инкубатор за укрепване на здравето и на децата, и на старците. Благодарение на нея руснаците са се славели като изключително здрав и издръжлив народ, независимо от суровите природни условия. Предишните поколения интуитивно са намирали и използвали такива природни материали, които при нагряване отделят живителната топлина: дърво, глина. Още по-ценни топлинни свойства притежавали минералите турмалин, елван, нефрит, но те не били достъпни за всеки.

А как сме ние?

Древни традиции, нови технологии

Станахме ли по-здрави, по-силни, по-издръжливи, след като имаме този опит от миналото?

Т-11 ПОСТЕЛКА С НАНОДИАМАНТЕН ТУРМАНИЙ
Сбъдната мечта в забързаното ежедневие!

Корейската компания Nuga Medical разработи високотехнологични продукти, съхранявайки опита на предците ни. С тяхна помощ съвременният човек лесно може да се сгрее и възстанови. Продуктите на Нуга Бест са изработени изцяло от природния материал турманий, в основата, на който е турмалинът и елванът. При нагряване те отделят биорезонансна инфрачервена топлина в диапазона 10 микрона. Тази топлина влияе благотворно върху човешкия организъм.
Турмалинът е уникален минерал с постоянен електрически заряд. Той взема енергия от нагревателния елемент, трансформира я чрез своята кристална решетка и отдава на човека топлина с най-високо качество. В отговор на нагряването на определено място в човешкото тяло, се подобрява кръвообращението. Благодарение на това на клетките се осигуряват хранителни вещества, ускорява се възстановяването на тъканите, напрегнатите мускули се отпускат, премахва се болката от спазмираните мускули. А това са само първите ефекти след използване на биорезонансната инфрачервена топлина на турманиевата керамика!

Искате ли да сте млади – използвайте топлина! Искате ли да имате силен имунитет и да не боледувате? Използвайте топлината на турмания! Искате ли токсините и шлаките своевременно да се извеждат своевременно и в организма Ви да цари хармония? Искате ли да се стоплите ? Вие вече знаете какво да правите!

Обгърнати от топлината

Т11 - С НАНОДИАМАНТЕН ТУРМАНИЙ

Сбъдната мечта за по-добър сън!

NM 2500H - TОПЛИНА И УЮТ В ЛЕГЛОТО

Напиши коментар

Количка

X