ТУРМАНИЙ & ТОПЛИНА – ИЗТОЧНИК НА ЗДРАВЕ
Турманий & Топлина - източник на здраве

Колко уют създава тази дума топлина!

Топла майчина прегръдка, топла приятелска ръка, топлината на семейното огнище, топлина на душата. Тази дума винаги създава в мислите ни мили асоциации – за дом, любов, семейство и огнище.

Дори и в нашия технически век топлината е мерило за комфорт и удобство. Тя свидетелства, че всички системи на организма функционират нормално. Ако бъде нарушен топлинния баланс, организмът незабавно сигнализира за неблагополучието като измръзване на краката, ръцете или зиморничево потреперване. И всеки инстинктивно знае кзкво трябва да направи, за да се почувства по-добре – да потърка ръка с ръка или да се стопли в топлата баня.Защото топлината възстановява хармонията и уюта в собственото ни тяло.

Древните цивилизации дори са го приемали
като бог, който дарява здраве, сила и живот
Слънцето, естествен източник на топлина

Слънцето – естествен източник на топлина

Древногръцкият историк Херодот, когото наричат бащата на хелиотерапията е смятал, че слънчевата светлина е незаменима при лечението на болни хора. Бащата на медицината Хипократ,  400 години преди Христос, съветвал жилищата да се строят на източните склонове и хълмове, за да могат хората сутрин да се наслаждават на слънчевата светлина и по този начин да се изцеляват. При много недъзи слънцето е едно от най-важните лекарства, познати на човека от древността.

Нека винаги да има слънце!Учените днес установяват, че слънцето е гигантски газов балон.

Енергията на слънчевата светлина е изключително полезна за човека
Енергията на слънчевата светлина е изключително полезна за човека

Слънцето има горещо сърце – в центъра му температурата достига 15 милиона градуса, а на повърхността му – „само’ 600 градуса по целзий. Ядрото на огнения газов балон функционира като гигантски ядрен реактор. В него се разтопяват атомите на водорода, при което се освобождава огромно количество енергия. до Земята тази енергия се изпраща във вид на частички светлина и топлина. Слънчевият лъч достига до нас за 8минути и 20 секунди. Лъчевата енергия се изработва непрекъснато в процеса на атомните реакции и сега слънцето свети все така ярко, както и през първата сутрина на сътворението на света. Без топлината на слънцето животът на нашата планета би бил невъзможен. Човекът е „закърмен“ със слънчева светлина. Тя се натрупва в човешкия организъм и управлява взаимоотношенията между клетките. С други думи, тази светлина определя и работата на мускулите, и дишането, и туптенето на сърцето, и регенерацията на клетките, и образуването на така необходимата за организма топлина.

Слънчевата светлина е изключително полезна за човешкото здраве!Известно ли Ви е, че човекът също е едно „малко слънце“ и от него също се излъчва светлина?

Според теорията на немския биофизик Фриц-Албърт Поп човек може да акумулира слънчева енергия, да я трансформира и по този начин да задвижва собственото си тяло. поп изследвал най-вече светлината, която излъчват всички живи същества, в това число и човекът. тази светлина днес се нарича „биофотон“. Така става възможно чрез специални уреди.да се изчисли количеството енергия, която се излъчва от човека и да се разбере какво става в организма му.

Когато слънцето изгрява, върху земята се стоварва поток от електромагнитно излъчване. слънчевите лъчи имат различна дължина на вълните. Нашето око възприема само неголяма част от слънчевия спектър, по-голямата част остава невидима за нас. Най-късите слънчеви вълни ние възприемаме като виолетов цвят, а най-дългите – като червен. Между тях се намират всички останали цветове. По такъв начин възприеманият от нас светлинен спектър на слънцето започва от ултравиолетовата му част и завършва с инфрачервената, включвайки всички цветове на дъгата.

През зимата мнозина страдат от така наречените „сезонни депресии„. Те възникват основно поради недостиг на слънчева светлина. Зимата предизвиква потиснато настроение, безсъние и неконтролируем глад.  Всеки мечтае за топлина и уют, когато нощите станат все по-дълги и по-студени. Топлината на семейното огнище за много хора в градовете е само сантиментален спомен от детството.

  • Слънчевата енергия е полезна за целия организъм: разширява кръвоносните съдове и стабилизира кръвообращението; засилва се притокът на кръв към кожата и в резултат на това тя започва да изглежда по-добре. Информация за размисъл; през лятото смъртните случаи от инфаркт са доста по-малко, отколкото през зимата.
  • Слънчевата топлина прави мускулите по-еластични, засилва се обмяната на веществата, мазнините се разграждат по-бързо.
  • Слънчевата светлина ни е необходима ежедневно, точно както и хляба.
  • Слънчевата енергия действа възбуждащо и върху главния мозък. Дори  след краткотраен престой на слънце забележително се подобрява мозъчната дейност.
  • Слънчевите лъчи стимулират имунитета и по тази причина през лятото хората по-рядко боледуват от простуди и грип. На всички е известно, че слънчевата светлина е необходима за образуване на витамин D, който е градивен материал за зъбите и костите. При недостиг на слънчева светлина при децата се развива рахит, а при възрастните хора има опасност от остеопороза.

Как да стоплим премръзналите си души, когато домовете ни рядко се огряват от слънчевата топлина? Къде да съберем децата си, внуците си, за да им предадем топлината на нашата обич?

Южно-корейската компания Nuga Medical даде нов живот на семейното огнище, като разработи турманиеви постелки в два размера : големи и среднии (NM – 2500H и  T11). Te са изработени от оригинален и патентован турманий,който е източник на инфрачервена топлина. Така тези постелки внасят слънчевата енергия в домовете ни. Те стоплят не само телата ни, но събуждат чувство на уют и хармония. Турманиевите постелки са подходящи за всяка възраст и компенсират недостатъчното време, прекарано на слънце. А в дългите зимни нощи те успешно заменят липсата на семейно огнище и стоплят душата. Защото от край време се знае, че топлината е здраве, топлината е живот!

Т-11 ПОСТЕЛКА С НАНОДИАМАНТЕН ТУРМАНИЙСбъдната мечта в забързаното ежедневие!

ГОЛЯМА ТУРМАНИЕВА ПОСТЕЛКА NM 2500HToплина и уют в леглото

Напиши коментар

Количка

X