2019 ГОДИНА – ГОДИНА НА УСМИВКAТA

2019 година - година на усмивкитеПодари усмивка на любимите си хора.

След като откъснахме и последния лист от календара на изминалата 2018 година, пред нас е чистия лист на 2019 година. От нас зависи какво ще напишем на него. Много специалисти съветват да започнем Новата година като запишем целите си и визуализираме плановете си. Но какво ще кажете, ако на празния и чист календар, напишем “Година на усмивките”?  И решим, че тази година ще се усмихваме по-сърдечно, по-широко; ей така, без повод; като знак, че сме живи?

Усмивката ни прави щастливи, дори когато сме в лошо настроение.

Усмивката задвижва определени процеси в мозъка на човека като активира връзката "мозък-тяло".

Обикновената усмивка изпраща сигнал към мозъка, че ние сме щастливи. А когато сме щастливи, организмът започва да изработва различни ендорфини, които повишават настроението. Този принцип е открит в далечната 1980 година и потвърден с много научни изследвания. Направените изследвания показват и обратната страна: навъсените хора започват да се чувстват потиснати и депресирани.

За да проверите истинността на казаното, пробвайте да изпълните следната задача: помислете си за нещо негативно с усмивка на лице. Вие ще забележите, че не може да мислите за нещо лошо като се усмихвате. Работата е в това, че когато се усмихваме, в мозъка постъпват сигнали, че всичко е наред, животът е прекрасен. По този начин усмивката ни помага да се избавим от депресия и да преодолеем тъгата си.

Имам много проблеми в живота си, но устните ми не знаят това. Те винаги се усмихват!

Чарли Чаплин

Усмивката прави щастливи хората около нас.

Най-забележителното в усмивката е нейната заразителност.

Ако се усмихнете на някого, човекът непременно ще ви се усмихне в отговор. Забавно е, нали? Когато някой се усмихне, той зарежда с добро настроение хората около себе си. Усмихващият се човек носи щастие. Някои хора са твърде изморени, за да Ви подарят усмивка. Защо Вие не им подарите своята усмивка, те имат нужда от нея?

Усмихни се на някой непознат. Това може да се окаже единствената му радост за деня, Хорас Джексън Браун

Усмивката ни прави по-привлекателни.

Усмивката ни прави по-привлекателни в очите на хората около нас.

Неотдавна едно изследване в Университета в Пекин показва, че когато се усмихваме ние не само изглеждаме по-симпатични, но и по-компетентни. Ние обръщаме по-голямо внимание на хората, които се усмихват. Намръщеното лице отблъсква хората, а усмивката – привлича. Очарователната усмивка прави човека по-привлекателен в очите на противоположния пол. Затова следващия път, когато се подготвяте за среща, не забравяйте усмивката си. Тя ще направи Вашата “половинка” по-щастлива, а Вас – по-привлекателен.

Никога не си напълно облечен без усмивка, казва Мартин Чарнин

Усмивката помага да се преодолее стреса.

Усмивката е най-добрата противоотрова за умората и стреса.

Усмивката помага да се намали нивото на хормоните, предизвикващи стрес: кортизол, адреналин, допамин и увеличава нивото на хормони, повишаващи настроението като ендорфин, а така също помага да се намали кръвното налягане.

Смехът е слънцето, което пропъжда зимата от лицето на човек. Виктор Юго

Усмивката е по-привлекателна от всеки грим.

Красотата е здраве.

Направените проучвания показват, че 69% от хората смятат, че усмихващата се жена без грим е по-привлекателна от гримирана жена без усмивка. Мускулите, които използваме, за да се усмихнем, не допускат лицето да се отпусне надолу и така изглеждаме по-млади. Освен това усмивката е винаги на мода.

Носете усмивки и ще имате приятели, носете мрачност и ще имате бръчки, казва Джордж Елиът

Усмивката влияе благотворно на здравето.

Смехът е здраве.

Поговорката “Смехът е здраве” крие много истина в себе си. Различни проучвания показват, че усмивката помага на имунната система да работи по-добре. Когато Вие се усмихвате, Вие се отпускате.

Усмивките на човека са мини кардио и аеробна тренировка. Смехът стимулира изпомпването на кръв от сърцето и една минута сърдечен смях се равнява на десет минути фитнес кардио тренировка. Освен това, когато се смеем , притокът на кислород се увеличава до три-четири пъти. Така си набавяме нов кислород и упражняваме дробовете си. Усмивката помага да се намали нивото на хормоните, предизвикващи стрес: кортизол, адреналин и допамин и увеличава нивото на хормони, повишаващи настроението като ендорфин, а така също помага да се намали кръвното налягане.

Винаги се усмихвам. Ето така обяснявам дългия си живот. Жана Калмен, столетник

Усмивката прави човек по-успешен.

Усмивката е увереност.

Когато се усмихвате, Вие изглеждате по-уверени. Ако Ви предстои среща, сложете си усмивката и ще се убедите лично как хората ще Ви приемат по-различно. Изследванията доказват, че усмихнатият човек се възприема като по-уверен в себе си, по-порядъчен и по-решителен. Усмивките са най-добрата инвестиция: колкото повече събираш, толкова по-добре се чувстваш.

Усмивката е щастие. Ще я откриете точно под носа си. Том Уилсън

Усмивката подобрява взаимоотношенията.

Разтопява ледовете.

Усмивката е най-силното оръжие при завързване на нови контакти, според проучване на University College London. “Ако искате да предразположите някого, просто го разсмейте”, съветва Алън Грей, ръководител на проучването. Когато хората са в добро настроение, те се отварят повече и са склонни да споделят повече лична информация с непознати.

Както е казал мъдрецът: Най-краткото разстояние между двама души е усмивката.

Вече сме 2019 година. Искате ли да изглеждате по-добре и да бъдете по-уверени в себе си? Да намалите нивото на стреса? Да подобрите своя брак? Да се чувствате щастливи; да бъдете здрави и да живеете дълго? Усмихнете се!

Напиши коментар

Количка

X