УСМИВКА ЗА МИЛИОНИ

Усмивка за милиониГрижа за зъбите и венците.

Усмивка, в която зъбите блестят като бисери – колко е красива! Но за да запазим усмивката си, са нужни постоянни грижи. Необходимо е да знаем, че развалените зъби не само разрушават усмивката. Възпалените и наранени венци позволяват в организма да навлязат много токсини. Наред с това зъбите са каракас за кожата на лицето. И всеки изваден зъб води до излишни гънки и бръчки. Затова пластичните хирурзи казват: “Безполезно е да се стяга кожата на лицето, докато там няма зъб.

Какво знаем за нашите зъби?Със сигурност те не са самотни мъртви камъни, безпомощни при натиск.

Нашите зъби са покрити с твърда и прозрачна тъкан – емайл. Той е най-твърдата тъкан в човешкият организъм, а в природата отстъпва място само на диаманта по твърдост. Емайлът защитава зъбите от повреждане, а също така им придава блясък и красота. Основен враг на зъбния емайл са механичните увреждания, причинени от твърди четки за зъби или абразивни пасти за зъби, гризенето на пуканки, царевица или семки. Много вредна е и рязката смяна на температурата на храната, която се консумира: топло-студено. Тя предизвиква микроскопични пукнатини върху емайла на зъба.

Слюнка, какво е това?Ако киселинно - алкалния баланс на слюнката се наруши, емайлът започва да се разрушава.

Не бива да се забравя и за значението на състава на слюнката. Ако нейният киселинно-алкален баланс се наруши, емайлът започва по малко да се разрушава. Причина за такова изменение може да бъде прекомерната консумация на сладко, заболявания на стомашно-чревния тракт и нарушената обмяна на веществата. Важно е да се знае, че кръвоносни съдове и нерви поддържат живот в зъба, осигуряват му необходимите вещества, очистват го. Затова за възстановяването на зъба е така важно нервът да е жив. За поддържане на доброто здраве на зъбите е важна постоянната доставка на хранителни вещества (аминокиселини, витамини, глюкоза, ферменти). От кръвоносните съдове по специални канали се разнасят тези вещества. Освен това емайлът и дентинът са проницаеми за аминокиселините и витамините, които се намират в устната кухина. Така зъбите си набавят всичко необходимо от това, с което се храним. Затова правилното и пълноценно хранене осигурява на зъбите нужните вещества.

Американският зъболекар д-р Уестън Прайс доказва в началото на двадесети век, че съществува пряка връзка между състоянието на зъбите и общото здраве на организма. В нашите зъби (цвят, размер, форма) като в огледало се отразява здравословното състояние. Не случайно в миналото за доброто здраве на бъдещата невеста са преценявали много просто – по здравите зъби.

В миналото хората са минавали без специални грижи за зъбите. Първата паста за зъби е създадена 1873 година, а днес на пазара има голямо разнообразие.

Нов продуктoт Nuga Medical Co

Корейската компания Nuga Medical Co разработи марката Tourcia, като чрез най-новите технологии се съединяват турманиия и колаген от акация. Пастата за зъби с марка Tourcia e от най-висок клас, осигурява цялостна и ефективна хигиена в устната кухина.

Вижте ощеПолзата на турмалина за човешкото здраве

Кристалите на турмалина имат възстановяващ ефект. Те перфектно дезинфекцират устната кухина, благодарение на дълговълновите инфрачервени лъчи, като унищожават бактериите. Отделените отрицателно заредени йони от турмалина, когато попаднат в слюнката привличат положителните водородни йони от киселината в зъбната плака. По този начин киселината се неутрализира, а зъбната плака се разпада. Отрицателните йони от турмалина премахват плаката без усилие, по най – щадящ за венците начин.

Поради действието на отрицателно заредените йони от турмалина, слюнката придобива естествени антибактериални свойства, които продължават дори след измиване на зъбите.

Акация с колаген е силно стягаща съставка, която стимулира производството на колагенови фибри, подсилва подкожните тъкани и възстановява тяхната плътност. Изгражда микромрежа от протеини, която осигурява мигновен ефект като стяга венците.

Какво е Tourcia?Кратко описание на продукта.

В пастата за зъби с марка “Tourcia” има колоидно сребро с чистота 99,9%. Сребърните йони имат антибактериално и регенериращо действие. Отстраняват вредните микроорганизми в устната кухина, премахват лошия дъх, съдействат за профилактика на зъбния камък. Сребърните йони почистват и дезинфекцират устната кухина, венците и зъбите. Към богатството от съставки в пастата за зъби “Tourcia” се отнася и хитозанът. Той е биологическа целулоза. По своите свойства прилича на човешкия фибрин ( един от компонентите за съсирване на кръвта). Хитозан е йон с положителен заряд, притежаващ много висока степен на пречистване. Хитозанът има бактериостатично действие – преустановява развитието на бактериалната микрофлора в устната кухина. Освен това той притежава антивирусни и бактерицидни свойства, които го правят уникален за здравето на устната хигиена.

Алоето е определено от специалистите като растение-чудо и то също присъства в състава на пастата за зъби с марка “Tourcia“. Като естествено противовъзпалително средство помага за облекчаване на възпаленията. Алоето ефективно успокоява болката и предпазва от инфекции. Това е особено важно за здравето на венците, тъй като кръвотечението и възпалението им е една от причината за появата на неприятен дъх от устата и падане на зъбите.

Невероятната комбинация от полезни съставки в пастата за зъби с марка “Tourcia“предпазва венците и нежната лигавица на устната кухина, отстранява плаката и запазва свежестта на дъха. Не съдържа флуор и абразивни частици. Пастата за зъби на Нуга Бест е ефективна формула от натурални съставки: най-висок клас качество. Създадена с една-единствена цел: поддържане на младежкия блясък и сила на зъбите!

Снимки в публикацията: Собствен архив; PEXELS

Напиши коментар

Количка

X