ПОБЕДА НАД СТРЕСА

Победа над стресаКак да се справим със стреса в ежедневието?

Легенда разказва, че диамантът е въглен, който е победил стреса. Според химическия си състав и въгленът, и диамантът са въглерод. Но молекулата на диаманта е красиво структурирана. Смята се, че това се е получило в резултат на огромния натиск на земните и небесни сили. Въгленът, победил стреса, станал бляскав и скъпоценен диамант. Живеем в динамично време и практически всеки човек е подложен на стрес. Затова въпросът как да победим стреса е актуален и предизвиква интереса на учените.

Релаксация

Победа над стреса.

Факт е, че най-доброто средство срещу стреса е мускулната релаксация. Установено е, че стреса се влияе не само от ежедневното нервно напрежение, но и от повишения мускулен тонус. Трудно е да се разбере дали нервното напрежение води до повишен мускулен тонус или обратно. Но направените изследвания през последните години са категорични, че въздействие върху мускулите, което им помага да се отпуснат, водят към намаляване на стреса.

Процесът на намаляване на стреса е приятен сам по себе си и очевидно води към полезни резултати.

 • намаляване на безпокойството и тревогата;
 • преодоляване на умората;
 • подобряване на концентрацията на вниманието;
 • намаляване на раздразнителността;
 • дълбок и възстановяващ сън.

Все повече изследвания доказват, че масажът е ефективно средство за снемане на напрежението от мускулите. А това е най-лесния начин да се победи стреса. Когато се въздейства върху рецепторите, разположени по цялото тяло, се координира работата на нервната система.

Как да победим стреса? Високотехнологичните масажори са незаменим помощник на съвременния човек. Те са лесни за употреба, изключително издръжливи, лесно преносими и подходящи за всяка възраст.

Четиридесет минути масаж ще предадат сила на тялото за цял ден или обратно – ще снемат напрежението, натрупало се през изминалия ден.

Професор Юрген Шрайбер - Хората трябва да се грижат за здравето си.
Професор Юрген Шрайбер - Хората трябва сами да се грижат за здравето си. Снимка: собствен архив

Направените съвместни изследвания на учените от университета Енсе (Корея) и Германския научно-изследователски център Fraunhofer потвърждават, че 40-минутния масаж на Нуга Бест осигурява пълноценна релаксация и “човек влиза в равновесие”.

Професор Юрген Шрайбер разказва: “Направихме изследване на възрастна жена, която имаше висок стресов показател, който ние измерихме със специален уред. Жената легна на масажора за 40 минути и параметъра на стреса се понижи.

След два дни отново измерихме стресовия показател: той продължаваше да бъде по-нисък от момента преди използването на масажора. През следващата седмица нейният стресов параметър продължаваше да бъде в норма. Какво означава това? При тази възрастна жена се е подобрило кръвообращението, в организма е постъпило достатъчно кислород и е настъпило равновесие.”

ПредимстваДоказани предимства на високотехнологичните масажори на Нуга Бест.

Съвместна изследователска работа на учени от Германския международен научен център Fraunhofer, Берлинския технически университет, Националния университет Чоннам, Университета Енсе и Университета Ханянг потвърждава:

След масажа стресовата реакция намалява.

Подобрява се кръвообращението.

Повишава се парасимпатиковата активност.

Възстановява се физиологическия баланс в тъканите и органите.

Масажът намалява нивото на безпокойство сред участниците.

При това намаляването на стреса и тревожността е много по-ефективно при използването на комбиниран масаж: масаж и инфрачервено нагряване.

Вместо заключениеДинамичното ежедневие изисква нов поглед върху грижата за човешкото здраве.

Живеем в динамичен свят, а високотехнологичните масажори са модерно средство за овладяване на емоционалния стрес и пълноценна релаксация в домашни условия. Благодарение на иновативните технологии човек може да победи стреса и вместо като въглен да свърши в нечия печка, да заблести като диамант.

Коментари (2)

 • Valentin Petranov

  Всички продукти на “Нуга Бест”, включително и турманиевия килим са създадени на базата на турмания като уникална комбинация от компоненти открити в природата и недрата на земята. Сътворени сВише, те се въвеждат единствено след доказаните си резултати от обща житейска практика. Турманиевата керамика със широкия си спектър от приложения за лечения на човешкото тяло върши това което западната медицинска практика основана на хапчета и инжекции не може да ни даде. Химико-физическите свойства на турмания са неотразими и затова няма да ги чуете и видите по медиите. Показателите за подобраване на нашето здравословно състояние могат да бъдат видяни и реално замерени.
  В “Нуга Бест” можете да срещнете хора които вече на боледуват примерно от астма, диабет, шипове, високо кръвно или безсъние; и други такива които са били дълго време инвалиди и нетрудоспособни, а сега живеят нормално. Нещо повече – резултатите за нашето здраве тук са комплексни. Лично за мен, чрез килима си възстановявам бързо силите, изчезнаха ми болките по гръбначния стълб и спя здравословен сън. Съпругата ми също изпита реално ползите от килима и скоро си закупихме втори такъв.
  С нас може да се придобие нова здравна култура, да разберем какво няма да ни кажат в лекарския кабинет, защо и как се пречиства тялото от натрупаната шлака и отрови поглъщани ежедневно. И да не забравяме, че “Нуга Бест” възниква след серия от експерименти на един корейски инженер който след 10 години грижи за болната си майка-инвалид, успява да я вдигне на крака и да я покаже на света, след което майка му живее нормално 20 години. Така се зараждат иновативните продукти на “Нуга Бест” които днес се позлзват в над 140 страни.
  Имаме реалния шанс да се обърнем към Източната медицина, чиято мъдрост и природосъобразни корени са от хилядолетия, а корейската медицинска Енциклопедия с нейните 25 тома през Септември 2009 година е призната от ЮНЕСКО за Световно историческо наследство.

  С много благодарности към екипа на “Нуга Бест” !!

Напиши коментар

X