ОЩЕ ЗА МАСАЖ НА СТЪПАЛАТА
Масаж на стъпалата

Още за масаж на стъпалата

Ефективност, проверена във времето

Масажът на стъпалата е на повече от 3000 години и е изпитано средство за поддържане на добро здраве. Взаимовръзката между рефлекторните зони на стъпалата и вътрешните органи е известна още в Древен Египет. Използвана е много активно от лекарите, тъй като те са смятали стъпалата за една от ключовите “врати към тайните на човешкия организъм”. Гробницата на Анхмахор, придворен лекар (2300 година преди новата ера) е украсена с целителни изкуства, сред които е рефлексотерапия на стъпала и длани.

Масаж на стъпалата

Стъпалата дишат постоянно

Стъпалата са основа на жизнената енергия на човека.

Китайската медицина смята, че стъпалата са основа на жизнената енергия на човека. Дао Хан Сюй Цу е записал: Стъпалата дишат постоянно, леко предвижвайки се; като под “дишане” той е имал пред вид енергийната обмяна между земята и тялото.

Днес човек изминава хиляди километри по твърдия асфалт или бетон, което не се отразява добре на краката. Добавете към това неправилната стойка, формирана с години от неправилни обувки; от липсата на навик да се ходи бос по камъчета, земя, трева. Освен това емоционалните преживявания, стрес, страх, гняв и други разрушителни емоции се натрупват в стъпалата, образуват блокади, които не позволяват на вътрешната енергия да се движи свободно. Масажът на стъпалата е начин да се натрупа в организма достатъчно количество енергия и да се поддържа правилното й циркулиране в тялото. Само така, според китайските лекари, човек може да бъде здрав, бодър и да забави процесите на стареене.

Колан миостимулатор Е3 от Нуга Бест

За повече енергия

Масажът на стъпалата е начин да се натрупа в организма достатъчно количество енергия и да се поддържа правилното й циркулиране в тялото.

Само така, според китайските лекари, човек може да бъде здрав, бодър и да забави процесите на стареене. На стъпалата се намират огромно количество нервни окончания (700) и 63 рефлекторни точки. В резултат на въздействието върху тях може да се получат такива резултати като:

 • Икона Още за масаж на стъпалата
  Премахване усещането за тежест и отоци в краката.
 • Икона Още за масаж на стъпалата
  Лекота в движенията.
 • Икона Още за масаж на стъпалата
  Подобряване на настроението.
 • Икона Още за масаж на стъпалата
  Отстраняване на умората.
 • Икона Още за масаж на стъпалата
  Нормализиране на съня.
 • Икона Още за масаж на стъпалата
  Премахване на главоболието.
Масаж на стъпалата за Вашето здраве

Масажът на стъпалата активизира естествените механизми за възстановяване, укрепва организма, благодарение на въздействието на рефлекторните зони. Той е ефективно средство за подобряване на кръвообращението и лимфодренажа; благотворно влияе на нервната система. След масажа тялото релаксира като след дълбок сън. Масажът на стъпалата помага за очистване на организма от токсини. Само след седмица може да се видят резултатите:

 • Масаж на стъпалата
  Подобрява се храносмилането
 • Масаж на стъпалата
  Изчезва сивкавия цвят на лицето и се появява приятна руменина
 • Масаж на стъпалата
  Изчезват обриви по кожата и тя възстановява еластичността си
 • Масаж на стъпалата
  Намаляват излишните килограми.
Стъпалата се явяват огледало на организма.
Стъпалата се явяват огледало на организма.

Без напрежение и умора

Масажът на стъпалата премахва напрежението и умората.

Именно благодарение на стъпалата по време на движение, значително се намалява натоварването на коленете и тазобедрените стави. Но само при условие, че стъпалата са здрави и тренирани. В противен случай се създават реални условия за болки в ставите и кръста.

Масажът на стъпалата има и естетическо въздействие, тъй като значително намалява отоците в глезените и коленете. Възвръща мекотата, здравината и еластичността на кожата по стъпалата. За да се получи максимална полза от масажа на стъпалата, специалистите препоръчват, той да се извършва ежедневно. Благодарение на иновативния термомасажор Е5 на Нуга Бест масажът на стъпалата у дома става достъпен за всеки човек.

Равновесие & Здраве

Изключително предимство на този масажор е, че дава възможност да се приложи така наречената вертикална рефлексотерапия, когато масажът на стъпалата се извършва при вертикално положение на тялото.

Доказано е, че именно в това положение активността на рефлекторните зони е много голяма, тъй като във вертикално положение тялото притежава максимално жизнени сили, защото носи собствената си тежест, мускулите са в тонус, а сърцето пренася, обогатената с кислород кръв към вътрешните органи, които в даденото положение са най-малко подадени на негативното влияние на неправилни пози.

Вертикалната рефлексотерапия е революционна технология за въздействие на рефлекторните зони и акупресурни точки, разположени по стъпалата. При необходимост положителното въздействие се усилва с едновременно въздействие на точките, разположени по дланите. По този начин се осигурява допълнителна енергия към даден орган.

<<>>

Напиши коментар

Количка

X