Нуга Бест | Демонстрационен център Варна

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

ВЪЗСТАНОВИ БАЛАНСА И ХАРМОНИЯТА

01/04/2019 @ 09:00 - 30/04/2019 @ 18:30 EEST

ВЪЗСТАНОВИ БАЛАНСА И ХАРМОНИЯТА

Един живот, едно тяло, един шансВЪЗСТАНОВИ БАЛАНСА И ХАРМОНИЯТА

30 - дневно предизвикателствоЗАПИШИ СЕ ЗА УЧАСТИЕ

Повечето хора живеят с илюзии по отношение на здравето си. Днес всеки човек с болки в гърба, се смята за напълно здрав, а болката се приема за лош късмет: Вдигнах тежко. Станах рязко. Стоях на течение. Човек няма време и дори няма желание да се замисли за причината на своето страдание.

Знаменитият американски лекар и изследовател Хърбърт Шелтан (Herbert Macgolfin Shelton) пише в труда си “Естествена хигиена”: Медицината е сляпа за простите истини, които всеки разумен човек е в състояние да разбере. Хигиената трябва да даде на хората система за грижа за тялото и разума, основана на законите на природата. Тъжно е, че хората умират заради нарушения на елементарни закони, когато дори обикновеното им познаване не само би им попречило да станат храна на земните червеи, но и би направило живота им прекрасен и съдържателен.

Едно тяло, една проста истинаЗДРАВА ШИЯ, ДЪЛЪГ ЖИВОТ

Позиции
Правилното разпределение на теглото е изключително важно за човешкото здраве.
Неправилна позиция
Разместването на атласа води до изместване на главата спрямо черепа.

Знаете ли, че?АТЛАС Е КЛЮЧОВИЯ ШИЕН ПРЕШЛЕН.

Знаете ли, че главата тежи около пет, шест килограма и това е достатъчно голямо натоварване на шията. Но кой държи главата? Правилният отговор е първи шиен прешлен, наречен Атлас. Изследванията през последните години показват, че 90% от хората имат по-голямо или изместване на атласа спрямо черепа. Така атласът се явява скритата причина за многобройните болки.

Разместването на атласа води до изместване на главата спрямо черепа. Тялото се опитва да се настрои под неестественото положение главата и се изкривява. Развива се сколиоза, различна височина на раменете, наклонен таз, различна дължина на краката. Неправилното разпределение на теглото води до постоянно претоварване на мускулите, притискане на нерви и кръвоносни съдове.

ПредизвикателствотоЕдин живот, едно тяло, един шанс ще се проведе от 1 до 30 април в центъра на Нуга Бест, Варна.

КАКВА Е ЦЕЛТА?Каква е целта и какво трябва да установим?

Целта на това предизвикателство е да се проследи напредъка в състоянието на гръбначния стълб и по-конкретно състоянието на шията. Участниците в това 30 – дневно предизвикателство ще използват ежедневно четвъртото поколение на “умния” масажор на корейската компания Нуга Бест N4.

ШИЯТА - ВАШИЯ ЗДРАВЕН ПАСПОРТ!Състоянието на шията е индикатор за човешкото здраве

Прави впечатление, че болните хора рядко държат главата си изправена; при тях шията “дърпа” надолу горната част на тялото. Не бива да се забравя, че през шията преминават такива органи като хранопровод, гръклян, трахея, големи кръвоносни съдове към мозъка и лимфни съдове. Неотдавна американски учени стигнаха до извода, че външния вид на тази стратегическа част на тялото, може да разкаже много за състоянието на здравето.

В началото и в края на предизвикателството на всеки участник ще бъдат направени няколко теста:

Тест №1Правилна ли е постановката на шията?

Този тест има за цел да визуализира положението на долната месеста част на ухото над ключицата на рамото. Идеалното положение е, когато долната месеста част на ухото е точно над ключицата на рамото.

Тест №1 Правилна ли е постановката на шията?
Тест №1 Правилна ли е постановката на шията?

Тест №2Здравето на шията е 5 сантиметра!

При този тест ще се измери със сантиметър дължината на шията отпред и отзад. Идеално е и в двата случая дължината на шията да бъде около пет сантиметра. Такъв човек се счита за здрав.

Тест №2 Как да измерим дължината на шията?
Тест №2 Как да измерим дължината на шията?

Тест №3Шията и нейната обиколка?

Американски учени са направили експерименти и са доказали, че обиколката на шията свидетелства за състоянието на сърцето и съдовете. Прието е, че след 50-годишна възраст обиколката на шията за жените е 34 сантиметра, а при мъжете – 40 сантиметра. Оказва се, че при хора, които имат сърдечно-съдови проблеми, обиколката на шията превишава установената норма. На всеки участник ще бъде измерена обиколката на шията в началото и в края на предизвикателството.

Ако сте като повечето хора, вероятно прекарвате много време, прегърбени над смартфона и други мобилни устройства. Добре е да се знае, че ЗА ВСЕКИ ЕДИН САНТИМЕТЪР ИЗДАВАНЕ НА ГЛАВАТА НАПРЕД, НАТОВАРВАНЕТО В МУСКУЛИТЕ ОТ ГОРНАТА ЧАСТ НА ГЪРБА И ВРАТА СЕ УВЕЛИЧАВА С ОКОЛО ДВА КИЛОГРАМА. Тази постоянна контракция на мускулите оказва натиск върху нервите, намиращи се в основата на черепа и предизвиква главоболие.

Тест №4Проверка на позицията.

На всеки участник ще бъде направена снимка в началото и в края на предизвикателството с гръб към стената, така че раменните лопатки, задните части и краката да са опрени плътно до стената. Идеалната позиция е, когато главата също допира стената. Ако в това положение, трябва да отпуснете главата си назад, за да направи контакт със стената, главата вече е позиционирана напред от вертикалната линия. В този случай ще се измери с линийка разстоянието от стената до главата.

Тест №4 Ще измерим с линийка разстоянието от стената до главата.
Тест №4 Ще измерим с линийка разстоянието от стената до главата.

Тест №5В битка с гравитацията.

Този тест има за цел да разкрие нефункционалното положение на главата, когато очите са затворени. В този случай надделява вътрешното ухо, което е объркано от неправилното положение на главата. По време на теста всеки участник ще застане прав и със затворени очи до момента, в който започне да се клати. Колко дълго ще издържите? Ще се проследят резултатите в началото и в края на предизвикателството.

Тест №5 Всеки участник ще застане прав и със затворени очи до момента, в който започне да се клати.
Тест №5 Всеки участник ще застане прав и със затворени очи до момента, в който започне да се клати.

Тест №6Да възстановим баланса.

Този тест има за цел да установи до колко тялото е балансирано. Всеки от участниците ще застане до отвес и ще му се направи снимка в началото и в края на предизвикателството. При добре балансирано тяло и при правилно положение на тялото ушите и рамената са на една линия.

Тест №6 Този тест има за цел да установи до колко тялото е балансирано.
Тест №6 Този тест има за цел да установи до колко тялото е балансирано.

ОБИКНЕТЕ СЕБЕ СИ! ОБИКНЕТЕ ТЯЛОТО СИ! ОБИКНЕТЕ ГРЪБНАКА, МУСКУЛИТЕ И СТАВИТЕ СИ! НАУЧЕТЕ СЕ ЕЖЕДНЕВНО ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА ТЯХ!

N4 | ТЕРМОМАСАЖОР § СТИМУЛАТОР

Всички участници в 30-дневното предизвикателство ще използват всички възможности на умния масажор N4:

  • цялостен масаж на гърба – 38 минути;> релаксиращ масаж на шията – 5 – 10 минути;
  • използване на колан-миостимулатор в областта на плешките или кръста за 20 минути;
  • топлинно нагряване в областта на болезнените зони с външния проектор към оборудването.

Предизвикайте себе си с N4, специалист по болките в гърба и шията. Премахни болките по естествен начин! Възстанови хармонията и баланса в тялото си!

КЛИНИЧНИТЕ ИЗПИТАНИЯ НА МАСАЖНОТО ОБОРУДВАНЕ В КОРЕЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ЕНСЕ ДОКАЗАХА, ЧЕ СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ТЕРМОМАСАЖОРА, МУСКУЛНИТЕ БОЛКИ НАМАЛЯВАТ СЪС 75%. ТУРМАНИЯТ НЕ САМО НАМАЛЯВА БОЛКАТА В МУСКУЛИТЕ, НО И ОВЛАДЯВА АТРОФИЯТА ИМ.

Новото 30-дневно предизвикателство Ви дава още един шанс да започнете здравословен живот с Нуга Бест. Поставете начало на живот, изпълнен със здраве и красота!

ПРОСЛЕДЕТЕ НАПРЕДЪКА!Всички имаме една цел.

Предизвикателството ще се проведе сред съмишленици, които не само ще Ви окуражат, но и ще видят добрите Ви резултати. Защото този път ще вярваме основно на очите си: ще видим деформациите, но ще видим и подобренията след един месец.

НАГРАДИ ЗА ПОБЕДИТЕЛИТЕВъз основа на направените тестове в началото и в края на предизвикателството, ще бъдат излъчени победителите.

ПЪРВО МЯСТО

Ръчен турманиев масажор за тяло.

ВТОРО МЯСТО

Ръчен турманиев масажор за лице.

ТРЕТО МЯСТО

Ръчен турманиев масажор за овал.

Всеки участник ще получи като награда и детайлизиран контрол на тялото си чрез медицинския апарат на японската фирма Tanita.

Физиолозите казват:

Човек, който се грижи за здравето си, достига максимална силова издръжливост към 60 години.

Вярвате ли го? Тогава предизвикайте себе си! Имате един живот, едно тяло и още един шанс!

Детайли

Начало:
01/04/2019 @ 09:00 EEST
Край:
30/04/2019 @ 18:30 EEST
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, , , , , , , , , , , ,
Уебсайт:
www.nugabestbulgaria.com

Място

НУГА БЕСТ
улица Цар Иван Срацимир №2, вход Б
Варна, Варна 9000 България
+ Google Map
Телефон:
052 609 549
Уебсайт:
www.nugabestbulgaria.com

Организатор

Нуга Бест България 2009 ООД
Телефон:
052 609 549
Email:
cs(at)nugabestbulgaria.com
Уебсайт:
www.nugabestbulgaria.com

Напиши коментар

Нуга Бест | Модерни решения за Вашето здраве

Количка

X