РЕФЛЕКСОТЕРАПИЯ – ДОСТЪПНА ТЕХНИКА ЗА ДОБРО САМОЧУВСТВИЕ

Милост за стъпалата

Рефлексотерапия, основава се на връзката на едни части на тялото с други и тяхното взаимодействие.
Рефлексотерапията – достъпна техника за добро самочувствие

Достъпна техника за добро самочувствие

Рефлексотерапия е картографиране на отраженията на всички органи върху стъпалата и дланите. Защото определени участъци на дланите и стъпалата са енергийно свързани с други участъци на тялото. И както се нуждаем от географска карта, за да определим накъде да се движим, така и се нуждаем от карта на рефлексните точки по краката и дланите, за да стимуираме точките, които искаме.
Рефлексотерапията въздейства чрез оказване на натиск върху определени участъци на стъпалата и дланите, които стимулират свързаните с тях органи.
Рефлексотерапията въздейства чрез оказване на натиск върху определени участъци на стъпалата и дланите, които стимулират свързаните с тях органи.

Какво е това?

Рефлексотерапия е въздействие чрез оказване на натиск върху определени участъци на стъпалата и дланите, които стимулират свързаните с тях органи.

Болезнените зони обикновено са свързани с органи с бавна функция. Тези болезнени зони изискват по-продължително въздействие. Рефлексните зони може да са болезнени, защото в дадения момент в организма са налице натрупани токсини, които включват отпадъчни продукти от клетъчната обмяна, пикочна киселина, пестициди и други химикали, които тялото не може да изхвърли. Токсичните отпадъци се натрупват вътре в организма. Когато заседнат в определени рефлекторни зони пречат на енергийния поток към останалите органи. Заради гравитацията по-тежките отпадъчни вещества в телата ни се утаяват в края на нервните окончания по ходилата (в стъпалата ни има 30 хил. нервни окончания). Тези области често се превръщат в депа за отлагания (боклуци).

Гласът на специалиста

Специалисти смятат, че те са в кристалите на пикочната киселина, затова когато приложите натиск върху тях, може да чуете как изхрущяват.

В резултат от рефлексотерапията кристалите се начупват и така по-лесно се извеждат с кръвта навън, за да бъбдат изхвърлени през отделителните канали.

Фиг. 1

Схема на рефлексогенните зони върху дланите
Схема на рефлексогенните зони върху дланите

Фиг. 2

Схема на рефлексогенните зони върху ходило
Схема на рефлексогенните зони върху ходило

Милост за стъпалата

Въздействието върху рефлексната зона омекотява твърдото образувание, а мекотата се разпространява и встрани, което сочи, че енергията( сигналът) е изпратен по мередиана до свързания орган и му помага да бъде здрав.
Въздействието върху рефлексната зона омекотява твърдото образувание, а мекотата се разпространява и встрани, което сочи, че енергията( сигналът) е изпратен по мередиана до свързания орган и му помага да бъде здрав.

Направените изследвания показват, че отпадъчните продукти най-често са в зони с нервни влакна. Някои изследователил мислят, че когато организма се нуждае от стимулиране на някой орган, той изпраща нервни импулси в съответната рефлексна точка, като увеличава съединителната тъкан , за да оформи по-мека или по-твърда област на стъпалото с надеждата, че ще потърсите рефлексолог или поне ще се разходите боси навън!

Въздействието върху рефлексната зона омекотява твърдото образувание, а мекотата се разпространява и встрани, което сочи, че енергията( сигналът) е изпратен по  мередиана до свързания орган и му помага да бъде здрав.

Може да се усети парене или боцкане, когато кристалите се раздробяват. Дискомфортът ще се разпространи почти веднага и встрани. Премахването на тези болезнени области и подпомагането на организма да ги разсее възстановява нормалния поток на енергията в тези места и ускорява изхвърлянето на отпадъците, след което човек се чувства освежен и по-жизнен.

Стъпала & Здраве

Стъпалата са отражение на нашето здраве.

Стъпалата са отражение на нашето здраве, а рефлексотерапията използва тази отразителна способност, за да подобрим здравето си и здравето на тези които обичаме. Турманиевият масажор NM-55P е идеалната възможност да използваме ползите на рефлексотерапия у дома. Използвайки масаж и акупунктура върху стъпалата и дланите, може да се повлияе положително върху други части на тялото. Това е естествен начин за отпускане и възстановяване на тялото, ума и душата.

Безпопасен и естествен метод

Рефлексотерапия е метод използван от най-дълбока древност.

Рефлексотерапия е безопасен и естествен метод, който помага на тялото да се освободи от токсините, освобождава мускулното напрежение и насърчава оздравителните процеси. Основава се на принципите на китайската акупунктура, според която съществуват определени „рефлексни точки” на дланите и ходилата, които съответстват на вътрешните органи и други части на тялото. Прилагането на натиск върху тези рефлексогенни зони се смята за част от лечебния процес – стимулира енергийния поток в тялото, подобрява функционирането на нервната система и кръвоснабдяването, освобождава напрежението и подпомага работата на органите.

Рефлексотерапия е използван в Китай още преди повече от 5000 години, прилагала се е още в Западна Азия и Япония. На рисунки от 2330 г. пр. Хр. в гробницата на Анкамахор в Сахара (Египет), известна като “Гробницата на лечителя”, е изобразен масаж на рефлексогенните зони върху ходилата и дланите.

На Запад рефлексотерапията е позната от началото на XX в. Американският лекар Уилям Фицджералд описва 10 канала за протичане на информация, минаващи вертикално през тялото, от ходилата и дланите, към мозъка. Той установява, че може да премахне болката от лицето, главата и шията чрез натиск върху определени зони на пръстите на ръцете. Последователката му Юнис Ингам продължава неговите изследвания, като изпробва рефлексотерапията върху хиляди пациенти и изяснява кои зони на ходилата съответстват на конкретни органи от тялото.

Рефлексотерапия е дълбоко релаксираща и тъй като около 75 % от заболяванията са свързани със стрес, тя може да допринесе значително за поддържане на добро здраве. Балансира кръвообращението, отделителната, храносмилателната, ендокринната, нервната и имунната система. Рефлексотерапията е особено ценен метод за възстановяване след боледуване, операции и продължителни периоди на стрес. Забележителни ползи може да се наблюдават при безплодие, свързано със стрес.

Количка

X