ЖИВА ВОДА – ПРИКАЗКА ИЛИ РЕАЛНОСТ?

Жива вода – приказка или реалност?Жива вода – как да се възползваме от нея, за да сме бодри, млади и да живеем дълго?

Жива и мъртва вода са термини, дошли от приказките и фолклора, учените отдавна са ги дефинирали.

В далечна земя, в царството на дивна хубавица, извира жива вода. Умие ли се някой с тази вода, ако е млад – не остарява, ако е стар – ще се подмлади, ако е болен – ще оздравее. Който от вас ми донесе жива вода, той ще царува вместо мене!, заръчва болният цар на тримата си синове в народната приказка „Жива вода“, записана от Росен Босев.

Според поверията живата вода дори съживява мъртви. Тя извира на тайно място, в далечни земи, между скали, които сами се затварят, щом наближи човек. Юнакът, тръгнал да дири живата вода в приказката, трябва да е достоен и точно такъв е най-малкият брат, защото сторва много добрини и честно спечелва сърцето на владетелката на природното чудо.

Странният извор в с. Боснек, Пернишко
Странният извор в с. Боснек, Пернишко

Не само поетичен е образът на живата вода в приказките, легендите и преданията, но и мъдър – та има ли нещо по-значимо от водата? Нашият народ вярва в чудодейната й сила, затова много извори, кладенци и чешми по земите ни са обявени за лековити и са посещавани с надежда за спасение. От древни времена се носят предания, че от водата по свещените места недъгави прохождат, болни оздравяват.

Стотици са изворите и чешмите по цялата ни страна. За извора в село Сираково още се носи легендата как местна жена, сляпа по рождение, сънувала ангел, който й казал, че за да прогледне, трябва да отиде в гората, да открие камъка, от който извира живата  вода, да преспи там и да си изплакне очите. Жената изпълнила заръката и прогледнала. В Родопите пък местните разказват за мост, под който при буйна вода се чува силно бучене, приличащо на човешки смях, смях, който сякаш се… присмива на хората.

Според друга легенда в село Боснек, Пернишко, има горски извор с лековита вода и със свръхестествена „дарба“ – познава характера на хората и спира да тече, ако човекът е грешен!? Тукашните хора още разказват за момче, което оздравяло, щом го завели до чешмата.

Какво е жива вода?

Жива е водата от планински ручеи и други естествени водоеми, защото е заредена с енергия.
Жива е водата от планински ручеи и други естествени водоеми, защото е заредена с енергия.

Макар че жива и мъртва вода са термини, дошли от приказките и фолклора, учените отдавна са ги дефинирали. Жива е водата от планински ручеи и други естествени водоеми, защото е заредена с енергия. Тя активира жизнените процеси и спомага за извеждането на токсините от тялото. Пак според учените застоялата вода, избистрена, без утайки, е мъртва вода, лишена от живителната си енергия. Дестилираната вода, както и преварената, също са мъртви. Смята се, че живата вода е алкална или католит, а мъртвата вода – киселинна или анолит. Съхранявана в плътно затворени съдове, живата вода запазва качествата си не повече от 4-5 дни, докато мъртвата – поне 2-3 седмици. И двата вида води са лечебни.

Изворът на живата вода е във вашия дом и тече от кранчето на чешмата ви, ако и отделите малко време, за да я „преобразите“ чрез йонизиране, замразяване и разтопяване или чрез загряване и замразяване. При някои от методите във водата се добавят камъчета от черен силициев двуокис от аптеките. Активираната вода получава алкални свойства, които препятстват окисляването на молекулите и стимулират възстановителните процеси. В резултат се повишава жизненият тонус, засилва се обмяната на веществата, укрепва имунитетът, забавят се процесите на стареене, намалява рискът от отравяния и злокачествени образувания.

Алкалната вода се смята за полезна при диабет, ниско кръвно налягане, болести на бъбреците, стомаха, червата, при подагра.

Мъртвата вода (анолит) унищожава и извежда от организма чужди елементи: шлака, вредни микроорганизми, дори ракови клетки. Понижава кръвното налягане, успокоява нервната система, улеснява заспиването. Изключително полезна е при изгаряне, кожни възпаления, гъбични заболявания, защото действа като антисептик. За нормалното функциониране на организма през деня трябва да се изпиват не по-малко от 2 л вода. От различните, предлагани в търговската мрежа води, най-добре е да се употребява редовно т.нар. изворна. След нея са минералните води, които обаче е препоръчително да се редуват и да се пият с прекъсвания.

Колко вода на ден трябва да пием според теглото си?

1,25 литра, или 5 чаши 45кг
1,50 литра, или 6 чаши 54кг
1,75 литра, или 7 чаши 63кг
2,00 литра, или 8 чаши 72кг
2,25 литра, или 9 чаши 81кг
2,50 литра, или 10 чаши 90кг
2,75 литра, или 11 чаши 99кг
3,00 литра, или 12 чаши 108кг
3,25 литра, или 13 чаши 117кг
3,50 литра, или 14 чаши 126кг
3,75 литра, или 15 чаши 135кг
4,00 литра, или 16 чаши 144кг

Когато говорим за вода, това означава вода, а не чай, сок, кафе…

Бутилката Sense – 50 притежава отлични имуностимулиращи, антиоксидантни и антибактериални качества. Изпиването на 8 чаши алкална вода дневно, помага за прочистването, подновяването и презареждането на човешкия организъм, за да се осигури по-дълъг и по-щастлив живот.

Като много полезна се определя и т.нар. разтопена вода (при нейното замръзване „изчезват“ съдържащите се в нея тежки метали). Тя намалява умората, повишава работоспособността, изостря вниманието и паметта, спомага за по-бързото лечение на инфекциите.

Домашните аптечки на бабите ниПредците ни са използвали умело качествата на водата.

Щом се повиши кръвното налягане, пийте сутрин преди закуска и вечер преди вечеря по чаша мъртва (преварена) вода. Ако хипертоничният пристъп не минава, пийте водата три пъти на ден, докато кръвното се нормализира.
При ниско кръвно налягане пийте сутрин и вечер по чаша жива (изворна или активирана вкъщи) вода. Ако се налага, пийте водата в продължение на седмица.

– При настинка или грип 8 пъти дневно правете промивки на носа и гърлото с мъртва вода, а през нощта пийте жива вода. За ден-два грипът ще мине. Ако сте се разболели от ангина, то в продължение на три дни 5 пъти през деня след ядене промивайте гърлото си с мъртва вода и след всяка промивка пийте жива вода. През първия ден температурата ще се понижи, а след три дни ще сте здрави.

– При кашлица два дни поред, 4 пъти на ден, след ядене, пийте чаша жива вода. Кашлицата ще премине.

– Когато ви заболи глава, намокрете болната зона с мъртва вода, изпийте чаша вода и легнете. За час болката ще премине.

Всичко е аритметикаАритметично доказване повишаването на pH на кръвта след пиене на жива вода

Прието е да се счита , че в човешкия организъм количеството на кръвта е 5000мл. При повишена киселинност, когато pH-то на кръвта е примерно 6000 и в един милилитър кръв трябва да има 6000 хидроксилни аннийони, то цялото количество кръв 5000 мл. умножено по 6000 ще покаже, че в цялата кръв има 30 000 000 хидроксилни аннийони. При изпиване на 200мл. жива вода /алкално активирана/ с pH 10 000, то в организма сме вкарали 2 000 000 алкално хидроксилни аннийони. Сега събираме количеството кръв и количеството изпита вода и получаваме 5200 мл.Събираме количеството хидроксилни аннийони от кръвта с количеството хидроксилни аннийони от изпитата вода и получаваме 32 000 000. Делим общото количество хидроксилни аннийони на общото количество кръв (32 000 000/5200=6,153). От получения резултат се вижда , че pH-то на кръвта се е увеличило с 0,153, а според научните данни (Малахов) само 0.003 изменение на pH-то е достатъчно за убиване на туморните и ракови клетки. Като разделим 0.153 на 0.003, получаваме 50, което показва, че повишеното pH на кръвта е 50 пъти по-силно – това е обяснението за изчезването на туморите и оздравителното действие на Живата Вода.

Какво е активирана вода?Мъртва вода (АНОЛИТ) и жива вода (КАТОЛИТ)

Активираната вода е наричана още “жива” и “мъртва”, получавана чрез електролиза – процес, при който водата придобива съвършено нови свойства и се превръща в ефективно и е кологично чисто средство за профилактика при редица болести. Областите на приложение на активираната вода непрекъснато се увеличават, въпреки че тя не е панацея за всички болести. Изследванията на анолита и католита доказват новите активни свойства на необичайната вода: при „мъртвата вода“ те са оцеляващи, при „живата“ – възстановяващи.

Мъртвата вода (анолит, киселинна вода) е безцветна, прозрачна течност с кисел вкус и характерен мирис на киселина. Тази вода е отлично бактерицидно и дезинфекциращо средство. Тя забавя биологичните процеси в организма на човека и животните, понижава кръвното налягане, успокоява нервите, подобрява съня, намалява болките в ставите. При редовно изплакване на устната кухина с нея след ядене, тя разтваря зъбния камък, спира кръвотечението от венците и дезинфекцира устната кухина.

Мъртвата вода дезинфекцира много добре бинтове, бельо, дрехи, обувки, различни съдове, хранителни продукти, плодове, зеленчуци, дори помещения и почва. Много ефективно и бързо лекува обикновената хрема, болката в гърлото при простудни заболявания, прекратява диарията. Лесно може да се приготви мъртва вода с широко рекламирания pH=5,5, която да се използува за миене, вместо скъпоструващи препарати. Мъртвата вода, освен това е заредена с положителни заряди около 0,9-1,1 волта, което усилва действието и. При съхраняване в плътно затворени съдове тя запазва свойствата си 2-3 седмици. Живата вода (католит, алкална вода) е по-мътна, сивкава течност, без мирис, с алкален вкус, много мека. След реакцията утайките падат на дъното и водата става прозрачна. Колкото по-лошокачествена е водата, толкова повече утайки се образуват, като в утайките се концентрират и съдържащите се във водата радионуклиди. Така се постига и допълнителен ефект – смекчаване и пречистване на водата.

Живата вода е отлично тонизиращо и стимулиращо средство. Тя ускорява биологичните процеси в организма, увеличава кръвното налягане, подобрява усвояването на храната, ускорява обмяната на веществата, подобрява апетита, придава енергия, бодрост. Тя бързо лекува различни рани, от драскотини, раздразнения на кожата, до язви на стомаха и дванадесетопръстника.

Живата вода освежава увехналите цветя и след това те дълго запазват свежестта си. Семената, киснати в жива вода преди да бъдат посяти, покълват по-бързо, а при периодично поливане с жива вода дават по-добра реколта, която и узрява по-бързо. Живата вода е отлично средство за пране, обезмасляване на повърхности, стимулиране растежа на домашните животни. Освен алкалните свойства, живата вода е заредена с отрицателни заряди около 0,8-0,9 волта. Тя губи свойствата си по-бързо, отколкото мъртвата вода, за около седмица, при условие, че се съхранява в плътно затворени съдове.

Свойствата на анолита и католита са съвършено различни. При смесването на анолит и католит се получава отново неутрална вода, макар и вече без утайки. Затова, когато за лечебни цели се налага използуването на двата типа вода, между тяхното приемане следва да има поне едночасова разлика.

Често задаван въпрос е в какво се заключава лечебното въздействие на активираната вода. Активираната вода по своите електролитически параметри е много близка до телесните течности (кръв, междуклетъчна течност и др.). Затова тя се включва веднага в жизнената дейност на организма и влияе благоприятно на възстановяването на енергийния баланс на организма. Особено важен е фактът, че това е естествен продукт, спомагащ за активизация на вътрешните сили на организма. Не е целесъобразно активираната вода да се съхранява в хладилника.

Изследванията показват, че при охлаждане времето за съхранение не се увеличава. При кипване активираната вода губи свойствата си много бързо, поради което се препоръчвада не се приготвя вода в запас. По-добре винаги да се използва свежо приготвена вода, а остатътък да се използва за поливане на цветята, пране и т.н.

Източници: © Дума I дХост I Виделей I Мечтана вода

Количка

X