ТУРМАНИЙ – ТОПЛИНА И ЗДРАВЕ ОТ ПРИРОДАТА

Турманий - топлина и уют в твоя дом.

Когато навън е студено и неуютно, ние жадуваме за топлина.

Може би ще се изненадате, ако разберете, че лечението с топлина, това е най-древният и естествен начин да се възстанови организма на човека. 

Повишаването на температурата на тялото с един-два градуса по време на простуда не е нищо друго освен опит на организма да унищожи болестотворния вирус с помощта на топлината. Ние се опитваме да свалим дори леко повишена температура, без да разбираме, че в този момент организмът автоматически е включил режим топлотерапия.

Още от ранно детство ние сме приучвани на лечение с топлина, макар че едва ли сме осъзнавали, че ужасните горещи компреси са част от топлотерапията. С други думи в загряването няма нищо необичайно, доколкото то е в нашия живот и култура.

Още нашите баби са използвали всевъзможни дарове от природата за изработването на чудодейни народни „грелки“ : варени яйца или загрята сол в малка торбичка са лекували хрема, а нагорещената тухличка, увита в памучна кърпа, е премахвала ревматичните болки в гърба и настинките. Тези природни грелки по удивителен начин са премахвали болката и са помагали по-добре от всякакви лекарства. Отделената от тях топлина дарявала покой и успокоение, придавала сила и усещане за комфорт.

В миналото нашите предци освен за хигиената си са се грижили и за здравето си. Баните, потилните, сауните са им помагали да се ободрят и в същото време да се отпуснат, да лекуват болестите си или просто да се сгреят в студената зима. Посещението на баня или сауна е било истинска работа по оздравяване, защото това е активно възстановяване с топлина. Човек съзнателно и целенасочено се подмладява. Нима това не е прекрасно?

Известно е, че източните народи имат много дълголетници.

В какво е тяхната тайна? Според техните думи – нощният сън на топъл под, така наречен „Ондол“.

За много хора е известна и богатирската рецепта за здраве: топлата руска печка, аналог на топлите корейски подове. В Русия отдавна са казвали:

Печката грее, печката храни, печката лекува.

И наистина, ако човек се е простудил или го е заболял гърба, печката е първото лекарство. Достатъчно е да се поспи една-две нощи на топлата лежанка и всички болести се махат. Лежанката на печката е била огромна грелка, сгряваща цялото тяло.

Корейската компанията Nuga Medical взема тази гениална мъдрост на нашите предци, използвали природни грейки и изработва изделия от невероятния материал: турманий!

Чрез най-новите технологии учените на Нуга Бест създават нанокерамика, която максимално повишава ефективността на турмания. Турманиевите дискове отделят най-безопасната в природата биоенергия. Затова няма противопоказания за използването на продуктите от турманиева керамика. И ако в обикновените градски домове е трудно да си представим къде бихме поставили руската печка, то турманиевата постелка е компактна, комфортна и отлично се вписва даже в най-миниатюрното жилище. И както някога руската печка е била сърцето на всеки дом, така турманиевата постелка събира семейството с топлината си.

Турманий & топлина в твоето легло

Турманиеви постелки от Нуга Бест

Турманий – изцяло природен материал, който при нагряване и триене произвежда магнитно поле с ниска честота, отделя дълговълнови инфрачервени лъчи и отрицателно заредени йони. Комплексното въздействие от тези три фактора определя благотворния ефект на турманиевата постелка. По своята ефективност тя превъзхожда топлите подове и познатите в миналото грейки. А използването й в домашни условия е много удобно и достъпно, поради нейната мобилност.

Ежедневното използване на турманиевата постелка е източник на жизнена сила и енергия. А сънят на турмания възвръща младостта.

  • Гениалното съчетание на древните традиции и най-нови технологии превръщат турманиевата постелка в извор на здраве.
  • Тя подобрява качеството на съня и помага да се преодолее безсънието;
  • успокоява психиката и премахва стреса; отстранява възпаленията и болките;

  • способства за зарастване на рани и счупвания;
  • очиства организма от токсините;
  • обновява клетките и забавя процеса на стареене….;
  • сгрява в студеното време и дава приятна топлина.

Toплина и уют в леглото

ГОЛЯМА ТУРМАНИЕВА ПОСТЕЛКА NM 2500H

Домашното огнище

МАЛКА ТУРМАНИЕВА ПОСТЕЛКА NM-80

Продуктите могат да бъдат използвани по всяко време на годината. В производството им са използвани екологично чисти материали, безопасни за човешкото здраве и природа. Не са известни случаи на противопоказания при използването им. Турманий – висококачествена сплав от турмалин, германий и елван. Съчетанието на тези минерали в един продукт оказват изключително позитивно въздействие върху човешкия организъм.


Напиши коментар

Количка

X