МАСАЖ НА СТЪПАЛАТА – МОЩЕН ПОДМЛАДЯВАЩ РЕСУРС

МАСАЖ НА СТЪПАЛАТА - МОЩЕН ПОДМЛАДЯВАЩ РЕСУРСМасаж на стъпалата започва да се използва преди около пет хиляди години в Китай и е един от най-ефективните методи на въздействие върху човешкия организъм. Дори и днес този масаж се ползва с голяма популярност в източните страни.

ДЪРВОТО СТАРЕЕ ОТ КОРЕНИТЕ,
А ЧОВЕКЪТ СТАРЕЕ ОТ СТЪПАЛАТА.
Корейска поговорка

Практиката на хилядолетията показва, че въздействието на стъпалата има мощен подмладяващ ефект. Масажът на стъпалата едновременно релаксира и стимулира организма. След такъв масаж човек се чувства по-спокоен и по-бодър. Масажът на стъпалата изпълва човека с много идеи и енергия за тяхната реализация.

ОГЛЕДАЛО НА
ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕНаричат стъпалата огледало на човешкото здраве.

По стъпалата се намират около седемдесет зони, които са свързани пряко с различните органи и системи в тялото. Повечето от тези рефлекторни зони работят по следния начин: в началото сигнала отива до мозъка, а след това – в съответстващия орган. Според китайската медицина всеки недъг е резултат от някаква дисхармония между ума и тялото, която като в огледало се отразява на стъпалата. Затова, масажирайки стъпалата, могат да се изявят области на дисбаланс в тялото и по възможност да се коригират.

ЛЕКУВАЙ С УПРАЖНЕНИЯ, ДУМИ, БИЛКИ И МАСАЖМасажът на стъпалата има пряко въздействие върху съответния орган. Понякога ефекта настъпва още при втория масаж.

>>

Здраве

Да се съхрани и подобри здравето

Защита

Да се защити от някои потенциални опасности.

Без стрес

Да се преодолее стреса.

Настроение

Да се подобри настроението и самочувствието.

Здрав сън

Да се нормализира съня.

Енергия

Да се увеличат жизнените сили на организма.

ТЕРМОМАСАЖОР & СТИМУЛАТОР ЗА СТЪПАЛАТА Е5 - Ефективност на пета степен

МАСАЖ & ВЪЗДЕЙСТВИЕМАСАЖЪТ НА СТЪПАЛАТА ВЪЗДЕЙСТВА НА ЕНЕРГИЙНАТА СИСТЕМА НА ЦЕЛИЯ ОРГАНИЗЪМ.

Този вид масаж способства очистването на организма от токсини, а също така на блокираните негативни емоции. Масажът на стъпалата е изключително полезен при плоскостъпие, кокалчета, при болки, оттоци и умора в краката. Осен това СТЪПАЛАТА СА ГОЛЯМ ДИАГНОСТИК. Дори при малка промяна в организма, веднага се изменя картината на стъпалата. Затова човек лесно може да контролира процеса на възстановяване за разлика от другите видове масажи. При масажа на стъпалата това се проследява мигновено, човек има много добър механизъм за контрол.

СТЪПАЛА & ДИАГНОСТИКАСТЪПАЛАТА СА ГОЛЯМ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРЕЦИЗЕН ДИАГНОСТИК.

Дори при малка промяна в организма, веднага се изменя картината на стъпалата. Затова човек лесно може да контролира процеса на възстановяване за разлика от другите видове масажи. При масаж на стъпалата това се проследява мигновено, човек има много добър механизъм за контрол.

СТЪПАЛА & ТОЧКИ

Стъпалата се явяват огледало на организма.
Стъпалата се явяват огледало на организма.

БЕЗ ПРОТИВОПОКАЗАНИЯМАСАЖЪТ НА СТЪПАЛАТА Е ПРАКТИЧЕСКИ БЕЗ ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ И МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ НА ВСЕКИ ЧОВЕК.

Масажът на стъпалата действа изключително енергийно. Буквално за десетина сеанса се получават изключително силни изменения.

БЕЗ ТОКСИНИМАСАЖЪТ НА СТЪПАЛАТА Е МЕТОД ЗА БЪРЗО ОЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА.

Има китайска пословица, която казва: “Ако искате да си направите чаша добър чай, преди да сипете водата, проверете в чая да няма нищо лошо.” Затова е важно да се започне с очистване на организма от натрупаните токсини и задържани течности. Едва след това да се активизират възстановителните ресурси на организма. Затова, когато човек си прави масаж на стъпалата, в човешкия организъм протичат различни удивителни, а понякога и необичайни неща.

Например появяват се много ярки петна, които говорят за очистване на съзнанието. Освен това може да се промени състава и цвета на урината за известно време, което показва процеса на очистване на бъбреците. Възможно е на определена зона на стъпалата да се появи много тъмно петно, което говори, че чрез стъпалата е тръгнала голямо количество негативна енергия.

ПОВЕЧЕ "ЖИВОТ"МАСАЖ НА СТЪПАЛАТА ОЖИВЯВА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ.

Стъпалата са такава част от тялото ни, която е предназначена за общуване със земята и за обмен на енергия. Затова МАСАЖЪТ НА СТЪПАЛАТА ОЖИВЯВА ОРГАНИЗМА, ПОЗВОЛЯВА НА ЕНЕРГИЯТА ДА ТЕЧЕ. В процеса на ежедневните си дейности човекът е много изолиран от природата и от земята в частност. По думите на традиционните китайски лечители той става “леко мъртъв”. Днес в човешкото тяло няма достатъчно енергия, както това е било първоначално.

ЗАТОВА ПЪРВА ЗАДАЧА НА МАСАЖА НА СТЪПАЛАТА Е ДА ОЖИВИ ОРГАНИЗМА.

По стъпалата има много рефлекторни зони. В древен Китай изображенията на тези зони са били издълбавани върху камък и поставяни на места, които са често посещавани от много хора. Целта е била всеки човек да познава тези зони и да ги използва в ежедневието си.

Необходимо е да се знае, че по стъпалата нищо не се появява просто така. Мазолите, мехурите, шиповете не са случайни и човек не трябва да бърза да ги отстрани. Те отразяват това, което се случва с органите и тъканите в човешкото тяло. Много често след няколко добри масажа на стъпалата, мазолите изчезват.

Знаете ли?

Къде е зоната на бъбреците?

Една важна зона, която е добре всеки човек да знае, това е зоната на бъбреците. Тя се намира в средата на стъпалата и трябва да бъде мека и еластична. Ако в тази зона се появят бръчици, това говори, че се е изменила бъбречната тъкан. И ако в тази зона се натрупат кристали, тя става остра и много груба.

Знаете ли?

Къде е зоната на хипофизата?

В края на палеца се намира още една изключителна зона – зоната на хипофизата. Краят на палеца трябва да бъде достатъчно мек и кожата да бъде кадифена. Ако тя е загрубяла, това говори, че хипофизата влияе много повече на хормоните в организма. Ако тя е прекалено опъната, това означава, че човекът живее прекалено забързано и е време да спре и да помисли.

Знаете ли?

Къде е зоната на съдовете?

Върху възглавничките на пръстите се намира зоната на съдовете. Веднага щом се появи в края на пръстите някаква грапавост, човек трябва да има пред вид, че в кръвоносните съдове е започнало отлагане на холестерини плаки. Аако те станат прекалено твърди, това означава, че в тялото има прекалено много натрий.

ВМЕСТО ФИНАЛВСЯКА СТЪПКА Е ВАЖНА!

Можем да се каже, че стъпалата позволяват на човек, да разбере много неща за своя организъм.  А ежедневният масаж на стъпалата е невероятна възможност, дадена на човека да очисти и настрои организма си към здраве и дълголетие.

Използвани са материали на Цзя Ан Мо

Напиши коментар

Количка

X