Е5 – ЗА ВАЖНИТЕ ПЕТ
Дюстабаните ходят наведени

Е5 - за важните пет

Пет преимущества на термомасажора за стъпала Е5

В забързаното си ежедневие човек не се замисля колко е удобно да използва двата си крака. Започва да се мисли едва, когато започнат проблемите: болки при движение, крампи по време на сън, студени крака… Какво е особеното в краката? Защо е нужно да полагаме ежедневни грижи за тях?

Кои са тези пет особености?

Краката имат пет особености, които търсят внимание:
Пет преимущества на термомасажора за стъпала Е5

#1

Краката са най-отдалечени от сърцето, а артериите, които са в тях, са най-дълги.

Артериалната кръв достига до стъпалата охладена, те са постоянно “недохранени”. В началото това се проявява като студени крака, по-късно започват проблеми с нервите, с храненето на кожата и ноктите на краката, атеросклероза. Как трябва да се използва термомасажорът Е5 в този случай:

 • Масаж на стъпалата
  С цел подобряване на кръвообращението на краката, вечер преди лягане и сутрин след ставане от сън, се използва функция загряване (50 градуса)за 30 минути. Биорезонансната инфрачервена топлина на турмания затопля краката и подобрява кръвообращението им. Системното използване на тази функция помага за решаване на проблема студени крака. Но това не е достатъчно при по-сериозни изменения.
 • Масаж на стъпалата
  Функция обгаряне (мокса – 60; 70 градуса) от две до десет минути се прилага за увеличаване ръстта на нови капиляри.

За профилактика е достатъчно да се прилага веднъж на ден. За възстановяване е необходимо да се извършва системно по два – три пъти на ден.

Икона масаж за Нуга Бест

Дюстабаните ходят наведени

Нелекуваното плоскостъпие може да доведе дори до болки в шията. С годините обаче все повече стават младите и децата с плоскостъпие. Коя е причината, попитахме ортопеда доц. д-р Атанас Кацаров. Повече »
Пет преимущества на термомасажора за стъпала Е5

#2

Втората особеност е оттока от краката (венозна кръв и лимфа).

Вените в краката имат тази особеност: трябва “да качат” кръвта отдолу нагоре като при това преодолеят земната гравитация. Тази задача се усложнява при наличие на излишни килограми, при бременност, при стояща и седяща работа, при тежък физически труд. Трябва да се осъзнае, че краката са в най-неизгодно положение: те са долу. А венозната кръв и лимфната течност трябва да се придвижат нагоре. Това изисква допълнителни усилия като се има пред вид, че живота ни в по-голямата си част е във вертикално или седящо положение. Неприятните последици? Започва се от баналното: уморени крака вечер и постепенно нещата се усложняват: разширени вени, тромбофлебит, трофични язви…

Как може да помогне иновативният термомасажор Е5?

 • Масаж на стъпалата
  Подпомага преодоляване на застоя в краката с помощта на болеви въздействия.
 • Масаж на стъпалата
  Чрез йонизация и магнитотерапия от турмания се запълва дефицита, характерен за вечерта, тъй като човек обикновено не ходи на свеж въздух и бос по земята.

Препоръчва се използването на термомасажор Е5 вечер и след това да се заеме хоризонтално положение поне един час. Вторият сеанс може да се направи след обяд, но отново трябва да се осигури време краката да останат в хоризонтално положение известно време. При проблеми с вените, сутрешният сеанс не е задължителен.

Пет преимущества на термомасажора за стъпала Е5

#3

Третата особеност е, че нервите в краката са най-дълги.

Най-дългият седалищен нерв започва от кръстта и завършва в палеца на стъпалата. Най-често този нерв страда от преохлаждане или травми. Какво е нужно, за да може човек да се предпази от това страдание? Нервите трябва “да се нахранят” и “да се оживят”. Чрез термомасажора Е5 седалищният нерв се възстановява за сметка на:

 • Масаж на стъпалата
  Масаж
 • Масаж на стъпалата
  Болево въздействие
 • Масаж на стъпалата
  Обгаряне

Когато човек върви по керамичните платформи, нервите се възбуждат, импулсът отива към главния мозък, мозъкът си “спомня” за нерва и започва да го обслужва. При помощта на нагряването (50 градуса) и обгарянето (60; 70 градуса) се възстановява кръвообращението в краката. За да се “оживи” нерва, трябва да се използва миостимулация в интензивен режим; апликаторите се поставят на кръста или по продължение на крака. Най-ефективно е използването на термомасажор Е5 по два пъти на ден: вечер и сутрин по 30 минути.

Пет преимущества на термомасажора за стъпала Е5

#4

Стъпалата са най-големите амортисьори и те са претоварени.

Претоварват се ставите, свръзките, мускулите. Една проста равносметка: Човек, който тежи 100 килограма, изминава по 10 километра на ден. Това означава, че стъпалата през този ден са понесли тежест един милион килограма; т.е. всяко стъпало е трябвало да “пренесе” по половин милион килограма тегло. Какво е нужно на стъпалата? Да отдъхнат! Вечер стъпалата са претоварени, има застой в краката и лошо кръвообращение. Появява се плоскостъпие, започва интензивно износване на хрущяла, по свръзките се отлагат соли, рязтягат се сухожилия, мускулите са претоварени. Иновативният термомасажор Е5 осигурява комплексна грижа за най-натоварената част от човешкото тяло, стъплата.

 • Масаж на стъпалата
  За целта в края на работния ден се препоръчва масаж с болево въздействие, за да се отстрани застоя от изморениете крака.
 • Масаж на стъпалата
  За целта в края на работния ден се препоръчва масаж с болево въздействие, за да се отстрани застоя от изморениете крака.
 • Масаж на стъпалата
  Затоплянето с турмания разхлабва мускулите и свръзките за през нощта и снема натрупаното напрежение.

Препоръчват се два сеанса:

 • Масаж на стъпалата
  Вечер преди лягане, за да се осигури пълноценна почивка на стъпалата през нощта;
 • Масаж на стъпалата
  Сутрин, за да се подготвят стъпалата за голямото натоварване през деня.
Пет преимущества на термомасажора за стъпала Е5

#5

Петата особеност е, че по стъпалата са разположени рефлекторни зони.

По кожата на стъпалата има 7 – 10 пъти повече нервни окончания. Рецепторите по стъпалата помагат на човека, когато ходи бос по земята, той да настрои правилно своя организъм. От една страна заболяването на даден орган може да се прояви чрез болки в стъпалата. От друга страна, въздействието на определена зона на стъпалата, стимулира органа към самовъзстановяване. Рефлексотерапията е особено ефективна срещу стреса и хормонални нарушения в организма. Масажирайки стъпалат си, човек може да подобри здравето и самочувствието си. Как се използва термомасажорът Е5 за тази цел?

 • Смарт масажор от Нуга Медикал

  Стандартна рефлексотерапия

  Човек седи и оказва целенасочен натиск върху определени рефлекторни зони на стъпалата.

 • Смарт масажор от Нуга Медикал

  Вертикална рефлексотерапия

  Изправен, с цялата си тежест, човек върви по турманиевите платформи.

 • Смарт масажор от Нуга Медикал

  Комбинирана рефлексотерапия

  Вертикалната рефлексотерапия на стъпалата се съчетава с рефлексотерапия на дланите.

Изключително полезно е този масаж да се извършва рано сутрин, за да може организмът да се подготви за новия ден. Термомасажорът Е5 притежава пет иновативни възможности за справяне с петте особености на човешките крака. Защото всеки желае да премине през живота на собствените си крака.

По материали на д-р Александър Малко, хирург

Напиши коментар

Количка

X