ЗДРАВЕ ОТ НЕДРАТА НА ЗЕМЯТА

Елванът – помощник на човекаЗдраве от недрата на земята - четвърта част

В състава на елвана влизат повече от десет вида минерали и много химични елементи като германий, магнезий, селен и други.

Елванът е разпръснат щедро по цялата земя. Той е вечния и достъпен спътник за всеки човек. Образувал се е, когато земята е кипяла, изстивала, разтапяла се е и отново е изстивала. Отнася се към магмените планински видове. Именно в процеса на изстиване на магмата в елвана са се образували пори. По своя химичен състав се отличава с порфировидна структура и има дребнозърнеста основна маса. Намира се в сърцевината на гранитните масиви.

Учените вече са доказали, че всеки камък притежава своя вибрация, а кристалите на елвана са способни да запомнят и привеждат вибрации в пространството.

Елванът пази своите вибрации, а човек понякога ги губи.Звуковата вълна в камъка преминава десет пъти по-бързо отколкото във въздуха.

Затова контактът с минерала възстановява енергията на човека. Скоростта на протичане на времето е различна: при камъка – вечност, а при човека – миг. Така камъкът може да бъде еталон за стабилност на човека. Взаимодействието с минералите се явява КОМФОРТНО ЗАЗЕМЯВАНЕ и подръжка на физическо ниво. Човек осъзнато влиза в партньорство с енергията на земята. В резултат на това се усеща хармония и покой; вечност и безметежност.

Елванът – отличен натурален материалТой притежава не само сила, но и висока устойчивост към температурните разлики и водоустойчивост.

Той притежава не само сила, но и висока устойчивост към температурните разлики и водоустойчивост. Притежава още едно свойство – топлоизолация. Освен това, благодарение на вулканичния си произход, не поема влагата. Всички тези невероятни свойства на елвана намират приложение в интериора: използва се за подове, стени, пейки за сауни, печки. Камъкът гарантира не само красота, но и невероятна топлина.

Елванът се използва и за изработване на съдове. В много ресторанти този минерал се вгражда в гриловете, за да изпълни с целебните си изпарения барбекюто. В Корея са много популярни яйцата, сварени във вода с добавен елван. Така яйцата придобиват невероятен вкус и аромат на пушена храна, а по цвят приличат на великденски яйца.

Прави водата по-мека и я очистваПолезен за кожата

Здраве от недрата на земята – четвърта част

Минералът елван е ПОЛЕЗЕН ЗА КОЖАТА и затова го добавят в състава на очистващи кремове. Прави кожата гладка, еластична и й придава вътрешен блясък. Изключително ефективен е този минерал и при алергии. Елванът ПРАВИ ВОДАТА ПО-МЕКА И Я ОЧИСТВА от примеси като поглъща вредните вещества и тежки елементи. Затова в много страни се използва във филтри за пречистване на водата.

Хармония и здравеЗа да живеем в хармония, естественост и здраве.

Учените са установили, че изделията от елван притежават антибактерицидни и противовъзпалителни свойства. Този минерал излъчва активни йони и дълговълнови инфрачервени лъчи, които влияят благоприятно върху човешкото здраве.

Полезните свойства на елвана са практично приложени в патентования от корейската компания Nuga Medical Co Ltd турманий. Основната мечта на Нуга Бест – да върнем източника на живителната инфрачервена топлина в домовете си. Как може да стане това? Природата щедро е разстлала по земята камъни…, полезни камъни: турмалин, еван, вуканични скали! Нуга Бест не ги пренебрегва, а ги вкарва в домовете ни във вид на красиви и топли продукти от турманий.

ТУРМАНИЙ

Какво е турманий и има ли той почва у нас?

Турманият е ноу-хау на корейската компания Nuga Medical Co Ltd. Тя има патент върху изработването му и придружаващи документи, които й дават правото само тя да използва този бренд – ТУРМАНИЙ.

КЪМ ПОБЕДАТА

Създадени да побеждават.

Продуктите на Нуга Бест са създадени на основата на най-революционните научни открития, най-добрите съставки от природата и най-иновативните технологии. Те са мощно средство в ръцете на всеки отговорен към здравето си човек.

БЪДЕЩЕТО ДНЕС

Турманий - материал на бъдещето.

Издателството към Университета Енсе (Yonsei University), Южна Корея издаде книгата “Турманий; ефективност и използване на биокерамиката”, в която са обобщени всички сведения за природния материал турманий.

Количка

X